Gaston

Members
  • Content Count

    31
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Gaston

  • Rank
    bmw pocetnik

Profile Information

  • Ime i prezime
    Pera Perić
  • Lokacija
    Beograd
  • Automobil
    BMW 320d

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Gaston

    neki luft

    Najbolje je da vidiš sa majstorom u koga imaš poverenja. Meni su se trošile zadnje gume sa unutrašnje strane i mislio sam da je do centriranja trapa. Između ostalog dešavalo su mi se stvari kao i tebi. Nije bilo do trapa jer se nisu gume ravnomerno trošile na tom delu gde su došle do žica. Zamenio sam to što sam ti napomenuo. Sada me očekuje i zamena opruga. Ne znam da li je isti slučaj kod tebe jer pravo da ti kažem nisam neki stručnjak ali imam poverenja u majstora koji mi radi.
  2. Gaston

    neki luft

    Menjao sam pre par dana na zadnjoj osovini plivajuće kugle (komad 2.500 din.)i silen blok zadnje spone 1.950 din. Uz to računaj i obavezno centriranje trapa.
  3. Ako se odlučiš za novu kopiju preporučio bih ti da je staviš u "Sve za vaš auto" na starom sajmištu, jeftinije ćeš proći od te cifre, bar sam ja tako prošao. Što se tiče garancije koja se ovde spominje, daje se garancija na lepljenje.
  4. Dva puta sam menjao šoferku i oba puta sam uzimao novu kopiju. Cena nove originalne je za mene preterano skupa tako da se nisam odlučivao za tu varijantu. Nikakva "dioptrijska" zakrivljenja ne postoje kod kopija. Poliranje se ne preporučuje kod ogrebotina jer bi tada verovatno došlo do stvaranja tog efekta. Ne znam da li je sada tehnologija napredovala ali koliko sam upućen ranije su se pukotine do 2cm rešavale u servisu ako se ne varam punjenjem silikonom.
  5. BMW LINE - VELIKA GOSPODA! Koliko su samo puta ispali i više nego korektni. Nisu uvaljivači kao većina prodavaca već gledaju da izađu u susret i bukvalno prođete što jeftinije. Sve pohvale za ljubaznu ekipu iz Sarajevske!
  6. Poliranjem će šoferka dobiti dioptriju - to mi je reklo više stručnih ljudi. Ne znam, nisam proveravao ali im verujem.
  7. Čim ti osećaš neku promenu to znači da nije nešto u redu. Ne igraj se sa tim stvarima, odi do majstora pa će ti reći da li su se samo malo razmrdale ili moraš hitno da menjaš/repariraš.
  8. Stavio sam juče Meyle HD i centrirao trap, novo je novo, potpuno druga priča. Jeftinija je varijanta naravno remontovati stare i čak su mi u servisu nahvalili spominjanog lika iz Kragujevca sa kojim i sarađuju i koji daje godinu dana garancije, ali sam ipak rešio da uzmem nove viljuške. Stare sam sačuvao i u svakom slučaju ih mogu remontovati i imati kao rezervne ili ću ih verovatno prodati. U servisu gde sam montirao viljuške i gde inače ugrađuju lemforderove imaju prilično visoko mišljenje o Meyle HD i kažu da je pojačan i odličan za naše puteve. U svakom slučaju imam dve godine garancije i
  9. Poslovno sam prethodne tri godine proveo u Novom Pazaru i nisam imao lovu za nove viljuske tako da sam tamo odradio remont. Za te pare, ako se ne varam 30 ili 40 evra sam bio i vise nego zadovoljan. Naravno, novo je novo i tu nema spora, ali je i bolje remontovati nego voziti sa razmrdanim kuglama. Pa jedno dve godine su mi izdrzale, iskreno, nisam vise ni ocekivao. Juce sam uzeo Meyle HD, u petak ih montiram pa cemo videti sta i kako. Uzeo sam par viljuski u Gazeli i dali su mi garanciju 2 godine.
  10. Sledi mi menjanje viljuski jer ima lufta i ova varijanta sa kuglama koje se menjaju mi dobro zvuci. U maloprodaji Gazele su 13.400 ali rekoh da okrenem Lamelu u Novom Sadu po preporuci koju si napisao. Lik iz Lamele je bukvalno napljuvao ove HD viljuske i kaze da je njih samo narucio za tebe i na to kada sam mu rekao da si bas zadovoljan sa njima, on kaze da si mu drug i da verovatno nisi napisao da su ti riknule kugle posle 7 meseci. Koliko vidim proslo je vise od 7 meseci kada si uzeo kugle i ostavio pozitivan komentar. Da li je jos neko uzimao Meyle HD viljuske? Ne znam vise sta da mislim.
  11. Meni ne rade skoro isto tako i to od kada sam menjao akumulator. Da li je od tada nesto pobrljavio ili je neki senzor riknuo jos nisam ispitivao.
  12. Gaston

    Bmw X3 2.0 D

    Trenutno sam daleko od kupovine X3 ali bi mi komentari jako dobro dosli jer ce vremenom mozda biti vise para, a pasce cena sto je logicno. Pa napisite nesto o njemu, sto bi rekli iz prve ruke.
  13. Gaston

    BMW ZIMI :)

    Hteo bih da cujem i vasa misljenja jer vidim da na forumu ima dosta strucnih ljudi. Kad smo vec kod trosenja guma, meni se desava da mi se zadnje gume vise jedu i to iznutra. Prvo sto pada na pamet je centriranje trapa, sto sam i odradio, ali i posle nekog vremena sam primetio da se nekako vise jedu na unutrasnjim delovima. Lik koji radi centriranje mi je rekao da je i on ranije imao bmw i da su mu se isto tako vise trosile gume jer je navodno bmw tako konstuisan zbog stabilnosti, tj. gume su mu tako postavljene da koliko god bio centriran trap posle 10-15 hiljada ce se zadnje gume vise pojest
  14. Jedva sam nasao na pijaci u Bubanj potoku. Prvi put sam bio tamo subotom, ima bukvalno svega i svacega. Ima i dobrih polovnih guma sa korektnim cenama.