Djomla

Members
  • Content Count

    1387
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Djomla

  1. Dugo me nije bilo, ali nije se puno ni promenilo na autu.Redovni servisi,zamenski i dotrajali delovi zamenjeni,alu felnice za zimu i to je to.Služi hvala Bogu i da ostane tako.Evo koja fotka da osvežim temu iz mrtvih 😉
  2. Svaka čast,šta reći dalje.Čestitam i da se nauživaš prelepe vožnje u ovom autu.Inače svaki put kad sedneš u njega osećaj je neverovatan,pogotovo kad dodaš gas a osmeh od uha do uha, barem je meni tako bilo.Do duše jedno par dana kada je došao drug iz Dutschlanda pa smo se malo vozikali po NS a i snega smo imali.Inače BMW je bio 540i Xdrive G serija. Nadam se da ne zameraš na ove 2 slike što sam ubacio kod tebe,čisto da se vidi.
  3. https://www.gpsurl.com/bmw/ izgleda gore link ne radi, pa možeš i ovde da se poigraš
  4. Skini ovde mape, imaš i Srbiju.Meni radi extra. http://www.bmwclub.ro/forums/topic/177926-bmw-business-20162017-custom-map-converted-from-mercedes-ntg2-navigation-system/
  5. http://www.ns-steel.rs/masinsko-profesionalno-ciscenje-dpf-filtera.html
  6. Djomla

    Mape e91

    Evo kome trebaju mape,skidajte i režite.Meni rade super pa i Srbija. http://www.bmwclub.ro/forums/topic/177926-bmw-business-20162017-custom-map-converted-from-mercedes-ntg2-navigation-system/
  7. Odličan,još da ima navigaciju i tip-top ?
  8. Ako ga je Toma pregledao, onda je tako.I meni servisira auto.Majstor za svaku preporuku.Meni se ne sviđa volan i fali mu navigacija,ali generalno izgleda ok.
  9. nisam stigao da ga operem,telefonom slikano
  10. Folije nalepljene nazad 85% a napred 30% https://imgur.com/a/LiUNtwN
  11. Djomla

    E90 modeli

    Kad to skidaš i sa tom kilometražom,menjaj sve komplet,zamajac,korpu,lamelu i druk ležaj- od 500 eur pa naviše ,zavisi gde i kod koga kupiš
  12. Djomla

    E90 modeli

    Ili vidi na kupujem prodajem,ima likova koji prodaju polovne delove pa možda oni imaju
  13. Djomla

    E90 modeli

    https://www.ebay.de/sch/i.html?_from=R40&_trksid=m570.l1313&_nkw=Getränkehalter+BMW+e90%2F91%2F92%2F93&_sacat=0
  14. Djomla

    E90 modeli

    Ima i on držače,ali sve ide od paketa opreme,znaš i sam,
  15. Djomla

    E90 modeli

    Nagrdi ti auto samo tako.Po meni im je jedina mana što su se pravili pametni sa rezevnim točkom tj. što su ga izbacili.Ja sam kupio nove gume i kupio ćopavac,koji mi stoji u gepeku.To me najviše izluđuje kod ovog modela.A te sitnice kao gde ću da držim sok,kafu itd. ni najmanje.Ako ću da pijem odem u neki lokal pa sednem,kad krenem na put,leti,tu je frižider torba koja lepo stane u gepek a još imaš i priključak.Mislim da sad svuda i na svakom koraku ima prodavnica-pumpa itd da uzemš neki sok-vodi izvrneš i peglaš dalje.
  16. Jedna zimska fotka,crno-beli svet
  17. Pre neki dan sam bio sa jednim advokatom ,vozi f10 nazad zatamljena,ali na njima ima male nalepnice "Lumar" folija i baš smo pričali o skidanju istih.Do duše on mi je tako preneo,da je BMW dozvolio da se stavljaju folije,i da više ne treba da se traži dozvola od agencije za bezb.saobraćaja, već se u AMS uplati uplatnica od 7000 din i to je to.Ali folije moraju da imaju na svakom staklu tu malu oznaku što majstori stavljaju. E sad tako mi je čovek preneo,moram ovih dana lično da odem u AMS da se raspitam.
  18. Meni je burazer iz Nemačke doneo,ali možeš preko Aliexpresa naručiti,ebay.de itd.Nisam hteo da ih farbam ili lepim foliju.A crni bubrezi mu mnogo lepše stoje,ne samo na mom već na svakom BMW-u.
  19. Možda je lambda sonda, ali dijagnostika bi trebala da pokaže najbolje.
  20. To si u pravu.Danas sam pričao sa čovekom koji prodaje akumulatore godinama,upoznao sam ga preko mog prijatelja.Kaže da su Varta izvikani i skupi akumulatori,posle 2-3 godine usled čestog paljenja auta a ako se malo prelazi, rikne nešto u njima pa neće da priznaju garanciju na njih.Ujedno mi je preporučio Banner "Runing Bull" akumulator,koji podržavaju BMW i WV vozila,malo sa googlao i vidim da su ok.A i sam sam se uverio pošto je njihova oznaka na fabričkom BMW akumulatoru,evo slika iz mog auta.
  21. Verovatno ću uzeti Varta silver ili blue, isto od 80ah koliko je bio i ovaj.
  22. Vreme je učinilo svoje, posle 10 godina originalni akumulator je odradio svoj deo posla
  23. Da,izađeš na autoput i voziš ga u višim obrtajima jedno 15-20 min,ako je sve ispravno,sam će pokrenuti regeneraciju, i izbaciti tj. sagoriti i trebalo bi da se lampica sama ugasi.
  24. Pitanja postavljaš u drugoj temi, ali ajde da ti odgovorim.Auto sam pali lampicu za regeneraciju(žuta) ,tada treba malo da ga stisneš preko 3000-4000 obrtaja da ga voziš da on postigne određenu temperaturu i sagori sve što je sakupio i da to izbaci.Naravno i DPF kada se jako zaprlja regeneracija ne pomaže,onda sledi ako hoćeš da ga zadržiš - skidanje i šalješ ga da se očisti ili kupiš nov.A možeš i da ga ukloniš a onda moraš i softverski da ukloniš greške.