LEIN

Members
  • Content Count

    12
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

1 Follower

About LEIN

  • Rank
    bmw pocetnik

Profile Information

  • Ime i prezime
    Aleksandar Popovic
  • Automobil
    BMW 520i
  1. Probacu na servisu dijagnostikom ponistiti, mislio sam da neko ovde zna sta je u pitanju i u cemu je problem. Ja sam iz Bosne, tracnije Republika Srpska.
  2. Isti problem imam kao na ovom snimku, isto 100%. Da li neko zna u cemu je problem ?
  3. Auto mi je dosao iz inostranstva sa tim problemom. Nije radila kazaljka obrtaja i nije sijelo svjetlo u toj strani sata ali to sam rijesio. A majstor isti mi nije mogao popraviti bord kompjuter, vjerovatno nije znao. Problem je sto su tackice po njemu isto kao tv kad nema slike, da li se to moze uopste popraviti, jel isplativo popravljati i sta je tu problem ? Hvala.
  4. Jeste, i to u bas ozbiljnoj auto kuci. Dovezen na sllepi. Pusta negdje da semeringu, vjerovatno su mislili da je otisao mjenjac pa ga prodali.
  5. Nisam vozio mozda 100 kilometara tako, pusta negdje na semeringu nekom ulje, kada smo dosuli do maximuma salta perfektno. U voznji trzao, obrtaji skakali, znaci haos. Kada smo digli na dizalicu falilo 3 litra. Negdje pusta malo, semering neki vjerovatno sutra cu to rijesiti zamijeniti i onda dosuti opet do maximuma i pratiti par dana jel pusta. Ako ne bude pustao i bude ostalo na maximumu onda cu uzeti neko dobro ulje bas i zamijeniti skroz i filter naravno.
  6. Rijesen problem, falilo 3 litra ulja u mjenjacu. Sad cu pratiti dal gdje gubi ili prosipa, mada sve je suvo gledali su, provjericu za koji dan jel i dalje na maximumu ako bude ok, zamijenicu ulje citavo i filter.
  7. Rijesen problem, falilo 3 litra ulja u mjenjacu. Sad cu pratiti dal gdje gubi ili prosipa, mada sve je suvo gledali su, provjericu za koji dan jel i dalje na maximumu ako bude ok, zamijenicu ulje citavo i filter.
  8. Ne znam kad je radjen servis mjenjaca, ne znam jel fali ulja ne znam nista, tek je auto stigao. Ali desi se narocito iz prve u drugu tu se najvise osjeti da cimne auto, tj. bas se osjeti kad presalta ? Jel imao neko slican problem, zna li neko sta je u pitanju ?
  9. Uvezao sam BMW 520i 2004 godina iz njemacke, kada je dosao ne radi mi bord computer. Znaci gori samo boja narandzasta i gore i dole, ali ne vidi se nista i ne pise, kao snijeg na tv-u kada nema kanala. Ne radi kazaljka od obrtaja i ne svijetli desna ta strana sata ? Zna li neko sta je u pitanju i jel neki veliki problem ?
  10. Pozdrav svima. Od nedavno imam BMW 520i 2004 godina (prvi put vozim BMW). Uvezao sam iz Njemacke. Ima 195 000 u satu (bar tako pise). Moze li mi neko reci vezano za servis mjenjaca, jel se radi kad se radi, koliko ulja ide i ostalo. Desi mi se da osjetim kad presalta, nije da cimne nego bas se osjeti kad prebaci narocitu izmedju 1-2 brzine. Nisam mnogo presao sa njim, ali vjerujem da to ne bi smjelo tako, pa me interesuje da li mu treba mijenjati ulje i filter, ima li on mjerac ili sta vec ? Molim za odgovor ko zna i da me uputi sta i kako. Pozdrav i hvala.
  11. Pozdrav svima, ja sam Aleksandar, zivim i radim u Sarajevu. imam bmw 520i od skora, 2004 godina.