Speedy

Members
  • Content Count

    28
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Speedy

  1. Pozdrav drugari.e46 kupe 2004 2.0d 150ks kupio sam elektro sklopive retrvoziroe,module,prekidac instalaciju u vratima jel ima neko semu sta mi treba od instalacije do vrata da dovucem,napominjem imao je obicne retrovizore.naknadno ugradjujem ove
  2. Resih problem, na srecu,samo sam prosao sa ciscenjem turbine. inace zadnjih mesec dana sipah kod drugara "euro dizel" ispod cene,a on mi napravi sve ove probleme. sinoc slucajno otkrijemo da zapravo umesto tog drugarskog ED u mom auto je zavrsilo gasno ulje il uljana repica,koja je zapusila katalizatore i napravila ceo ovaj problem,sinoc isprasmo sistem,nasuli smo ED,sacuvao mili bog sta je sve izaslo iz auspuha al i dalje ne ide kao sto je isao pre 2 meseca,ako ne uspe sam da ih ocisti,skidaju se katalizatori pa idu na ciscenje.uglavnom velika peripetija i stres oko drugarske reci. Platih sko
  3. Evo ga izgleda problem,upornost se mozda i isplati pa se nauci nesto novo Elem stanje turbine koja je uradjena u junu mesecu,doslo je do prljanja,vakum je povlacio i radio svoje al ne kako treba,ociscena sklopljena u servisu,sutra se montira na auto,dace bog da sve bude ok. A vec u ponedeljak ide na ozbiljnu dijagnostiku da se vidi sta se desava sa diznama i smesom goriva..
  4. Jos jedan update. Nije ni turbina, ni vakumi, ni geometrija, nije ni katalizator zapusen, nit su pukla creva od interkulera ama nista
  5. Maliupdate. Zamenjen maf senzor, nista nisam dobio. Turbina na nekih 2500 obrtaja ne mogu za drzim crevo zatvoreno rukom, odvaja ruku od creva. Tako da tek sam sad u corsokaku ?
  6. Vidi napominjem da je auto sasvim normalno isao. Tacnije mnogo dobro je isao, i imao je potrosnju oko 8-10l nafte po gradu voznje s teskom nogom. I onda odjednom je poceo po malo snage da gubi i kroz par dana od prvog primecivanja postao je mrtav.
  7. Jel postoji sansa da je onda on problem? Ili senzor pritiska na cevi od interkulera? Da li i ovaj model ima onaj senzor pritiska u grani do pozarnog lima? Sveo sam problem mozda da je puklo vakum crevo sto ide do akutora, ili mozda ovi kad su radili turbo nisu dobro zategli pa se popustio i zato ne otvara? Ili senzor od turba il taj senzor na grani ako ima. Msm kako sam skapirao nije neka krupna stavka Eger je zatvoren, nije pravio nikakav problem sto je bez njega,a koliko znam ovaj dizel nema landa sondu?
  8. Jedino sto sam video ovako od gore je ono klasicno burence s vakumom. Ako. Ima ono burence ne bi trebalo da ima i taj? ?
  9. Ne bas toliki laik, radio sam mehaniku 4 godine, al se sve svodilo na benzinske motore, setove kvacila i menjace i sitne intervencije na dizelima. Radio sam par puta od 136ks razne stvari al ovome od 150 sam prvi put prisao. Elem kako sam skapirao taj elektro akutor bi trebao da stoji ispod lulice za usis. Kod mene tu ono sto sam sad video ima samo vakum burence i ventil od turba. Vakum stoji izduzno na turbini ne popreko.
  10. Ne znam dok ne raspremim,moracu sutra ili prekosutra da raspremim to tu da vidim,ubi me sto nemam iskustva i laik sam oko dizel motora i svega ostalog,kacio sam na dijagnostiku,one greske je izbacio,pre mesec ipo dana turbina je prikazivala pritisak od 2.5-2.6 bara. sad pre neki dan kad sam gledao na punom gasu i oko 3k obrtaja je bila oko 1.4-1.5.
  11. Premostili smo bili vakum-elektro ventil da turbo uvek bude max otvoren i probao auto nekih 200m,nikakvog poboljsanja nije bilo. jel ti to taj akutor ili ima jos nesto?
  12. Pozdrav momci,trazio sam po forumu al nisam uspeo da nadjem ni neki slican problem,elem pre nekoliko meseci sam kupio od dobrog drugara dobro odrzavanu e46 restajling,do pre neki dan sve je bilo ok,naime poceo je lose da vuce.mnogo crnog dima je bacao, Raskacio sam protokomer vozio tako,prima bolje gas ali i dalje ne ide kao sto je isao,i baca manje crnog dima,danas sam od drugara uzeo protokomer s njegovog auta,sad auto nece da predje 100-110km/h ubrzava kao bez turbine al crnog dima nema nikako Pre nekih 3000km je uradjen servis,a jedno mesec dana pre nego sto je dosao kod mene,recimo pre
  13. Jos uvek je u carini,videcu sutra da odem da pogledam i da probam da kodiram kljuc,ako ne uspem da uradim nista,pozvacu ga
  14. Momci,ako moze pomoc.Kupio sam juce e46 karavan 320d 2001 godina(100kw motor 204D1 pocetni broj motora,ima onaj noviji kljuc,nece auto da se upali,na dijagnostici je od "ozbiljnih gresaka" izbacilo da ne prepoznaje kljuc 1 i 3.sa autom sam dobio samo 1 kljuc.Daljinisi radi tj otkljucava i zakljucava auto.Dal je mozda problem do kljuca il je otisla pumpa?
  15. Za divno cudo stanje se popravilo zadnja 2 dana.Nisam menjao dizne ali sam promenio bombinu.auto za nijansu bolje ide,lepo pali,vise ne pravi problem prebacivanja plin-benzin i ne prebacuje sam,kad krene da se zagreva odmah prebaci na plin itd.I dalje malo duze vergla kad je stavljen da prebaci na plin,a kad ga ostavim na benzinu pali bez problema.Dal je moguce da je uzrok ovog brljavljenja instalacije bila bombina?
  16. Pa kad ugasim auto i kad znam da ce da stoji duze vreme i ostalo,ispustim plin i vratim crevo nazad.samo sam prvi put ostavio raskaceno,al sad samo ispustim plin iz tog dela i to je to
  17. Posle 2-3 jutra probe i skidanja dovoda plina sto ide od isparivaca kad diznama auto je svako jutro upalio bez problema.Majstor kaze da je 99% problem u diznama,treba da ih poruci,pa kad stignu da zamenimo da probamo.
  18. pokusacu prvo ovo sto mi je plindzija rekao ako ne upali onda cu da promenim senzor bregaste pa senzor temperature sto stoji na glavi motora pa cu da vidim
  19. Kacio sam na dijagnostiku i pokazivao mi je senzor broja obrtaja motora i senzor bregaste,ali ono sto me buni je to da kad prekinem stuju za plin od kompa auto pali bez bilo kakvih problema.Nasao sam nekog krstenog plindziju on sumnja na dizne,objasnio mi je sta da uradim naredna 2-3 jutra pa cu da vidim dal je do toga ili ne.uglavnom pohisterisao sam al valjda ce se resiti problem..
  20. Trazio sam u sekciji ali nista slicno nisam nasao,elem od pre nekoliko dana sam vlasnik 318 e46 bmw-a 1999 godiste. Motor 1.9 benzin sa sekvent gasom stag(tacnu oznaku ne znam al mogu pogledati) problem je sledeci.kada auto odstoji par sati nece da upali kad je hladan ni na plin ni na benzin. Menjao filtere plina i zamenio membrane na isparivacu,jedan dan bilo ok,drugi dan vec ne. Kad je vruc auto pali bez problema( malo duze vergla al nista strasno) 2 dana za redom sam probao da izvadim osigurac plina uvece i ujutru sasvim normalno upali bez ikakvih problema.Jutros opet nije hteo da upali,
  21. Pozdrav svima,zovem se Radmilo imam 28 godina i od juce vlasnik jednog bmw-a.Nadam se ugodnom boravku,pozdrav
  22. Pozdrav svima,zovem se Radmilo,imam 26 godina,Iz Sapca sam,trenutno radim u Italiji,ali povremeno dolazim,na forum sam dosao da naucim nesto o bmw i koji savet o kupovini jer razmisljam sledeci auto da bude bmw,do sada sam vozio opela,i vise nego zadovoljan sam bio njime.