amihabps

Members
  • Content Count

    21
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About amihabps

  • Rank
    bmw pocetnik
  • Birthday 05/04/1984

Contact Methods

  • Website URL
    http://
  • ICQ
    0

Profile Information

  • Ime i prezime
    Aleksandar Mihailovic
  • Lokacija
    Beograd
  • Automobil
    e36
  1. Vidim da tema vec dugo nije aktivna, ali posto teba da radim carinjenje motora zanima me da li neko od clanova jos uvek to radi i ako moze kontakt onoga ko to radi. POzdrav
  2. verovatno da su krivi diskovi, idem sutra u servis da lepo pregledam kocnice, i verovatno da zamenim pa videcemo. Hvala u svakom slucaju
  3. Auto je e36 318tds. Pri kocenju cuje se kao neko struganje metal o metal, i malo gura papucicu kocnice nazad, tj ima neki otpor. Ne desava se svaki put, vec pri nekih 60% kocenja. Nekad slican udarac se cuje kad predjem preko nekog lezeceg ili neke rupe. Bio sam do majstora kaze trap dobar, diskovi i plocice ok. Smrzo mi je bio levi amortizer sad kad je bilo bas hladno, a matori mi pokupi kola i zapali do smedereva sa takvim amortizerom. U svakom slucaju ima li neko predstavu sta bi moglo biti, ili je neko imao slican problem?
  4. Ma menjam motor sigurno, tako da mi bilo kako budzenje odgovara, samo da pali jos dva meseca. Probacu i sa tim aditivom, pa videcemo sta ce biti. Na to sam totalno zaboravio, a pre neki dan sam bio u lav autu i gledao neki aditiv koji kao povecava kompresiju za 40% pa sam razmisljao da probam, a na taj ruski sam totalno zaboravio.
  5. Kompresija je losa sigurno, mada je majstor zaboravio da mi izmeri kad sam bio u servisu. Prosli put kad sam merio bila je 27, a ima od tada skoro godinu dana. Pitam ovo zato sto sam bio u servisu i majstor mi je rekao da bi trebao da pali bez obzira koliko je losa kompresija, makar po ovom toplom vremenu. U planu je menjanje motora posto mi se generalna ne isplati, nego je problem sto je to tek za neka 2 meseca, a to mi je previse dug period da budem bez auta :-)
  6. Auto je e36, 318tds, 96 god. Motor je u dosta losem stanju, Gubi dosta ulja, malo losije vuce uzbrdo... Ali problem je sledeci, palio je ok, sve do pre nekih 10 dana, a od tada nece ni da cuje da upali kada je hladan. Kada ga upalim na gurku radi ok i pali sve dok se ne ohladi. promenio sam relej grejaca, grejace i sredio alanser ali ne pomaze. E sad kazu mi da bez obzira koliko je los motor, da bi trebalo da pali kad je toplo vreme i predlaze mi majstor da stavi nepovratni ventil kod bosch pumpe. Zanima me dali je neko to radio, i sta bi jos moglo da bude uzrok tome sto ne pali. Hvala na odgo
  7. Moze li broj od servisa BMW BATA? Ili ako ima jos neko dobru preporuku za dobar servis u Beogradu?
  8. Zanimaju me vasa iskustva sa menjanjem motora, posto mi je otisao u k.... , pa ne bih da radim generalnu vec da pakujem drugi motor. Dakle moj je e36 318tds 96god. Zanima me ako je neko menjao koliko ga je para ispalo, kako je radio posle, gde ste uzimali motor i tako to.
  9. Ovako auto je bmw e36 318tds 96god a presao je boga oca, pise 260 000. Dakle kada podignem haubu sa vozaceve strane po motoru ima dosta ulja. Bio sam kod dva majstora i oba su bila iz fazona da prska turbina. U pocetku to nije toliko puno bilo, da bioh primetio da u zadnje vreme prska sve vise, tj motor gubi sve vise ulja. Zanima me dal je neko imao slicne probleme i koliko bi sredjevanje moglo da kosta, otprilike ili ako je neko rado koliko je konkretno ispalo i dal mora dsa se radi cela turbinu ili gubi na nekom dovodu, dihtungu ili necem slicnom. Hvala unapred i pozdrav svima.
  10. Mislim na pumpu niskog pritiska, onu sto se nalazi izpod zadnjeg sedista. A ja sam zvao neki bmw servis koji kao radi to, zaboravih kako se zove i kod njih je ta pumpa 18 000, pa bih za sada uradio ako moze samo servis
  11. Zvao sam i oni rade samo za benzince a meni treba za dizela ali hvala u svakom slucaju
  12. Da li neko ima da preporuci neki servis pumpi za gorivo u Bgd i okolini?
  13. Kako se zove taj servis posto sam zvao par puta niko se ne javlja, pa ako mozes da mi kazes kako se zoce i koja je ulica pa da svratim kada budem prolazio. A koliko znam vrata nisu udarana, nego je najverovatnije podizac radio pod losim uglom, tj jos uvek je pod losim uglom pa zato nece.
  14. Zeza me el. podizac stakla sa leve strane. Naime jedno vreme se culo krckanje kad podizem prozor, da bi onda prozor spao sa onih viljuski koje ga nose i viljuske su se malo iskrivili, ustvari kad sam skinuo tapacirung vrata video sam da su pukle dve pop nitne i da se sistem isktrivio. E sad ja sam to zavario, i motor podizaca radi, ali kada krenem da podizem prozor negde trpi neko opterecenje i viljuske ispadaju iz prozora. Dali neko zna dal to mogu negde da popravim i gde, ili moram da menjam ceo taj mehanizam? Hvala na pomoci unapred!!!
  15. Ulje trosi ali navodno prska turbina pa gubi ulje samo tu. A kompresiju sam merio odmah i bila je oko trideset svuda, sto je ok, jel mu je minimum 22. A radio sam polu generalnu pre nekih godinu-dve.