castor

Members
 • Content count

  126
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

1 Follower

About castor

 • Rank
  bmw ucenik

Profile Information

 • Ime i prezime
  . Gaćeša Đorđe
 • Lokacija
  . Beograd
 • Automobil
  . BMW E46 330d M Sport Wagon
 • Link do vaseg automobila
  http://www.bmwclubserbia.com/forum/index.php?/topic/36046-e46-330d-m-sport-touring-automatik/

Recent Profile Visitors

310 profile views
 1. Jednostavnije je da brojiš brzine, nego da se igraš tako.
 2. Pa ne možeš da vidiš, ali možeš da brojiš...
 3. Eeeeea, pa evo nekih noooovosti... Neki dan smo se malo vozili do Pančeva i tada saznali da u D u petu šalta tek na 180. Kad se stisne. Ide. Puni. Kao kompresor. Ne staje. Onda je stigla neka kilometraža, najava za servis: Pa smo se malo provozali do Auto Line-a i kupili sve što treba za servis: A onda je maloprije bila jedna zanimljiva kilometraža: Po dogovoru, u utorak zovem Acu u Garage ///M i onda idemo na servis. Jupi! A onda idu i ljetne gume gore...
 4. Odlično. Uzimam ga onda. Fala lijepo!
 5. Lijepi autići i jedan i drugi. Nego, da li BMW punjač može da se ubudži u E46 u onu kaseticu ispred mjenjača i da se zatvore vratanca? To me samo kopka, pa da ga uzimam... Fala!
 6. Willkommen!
 7. Hvala kolega, auto je baš baš. Das ist Auto! Čeka se šInteza kartica i kupuje se NOVA guma. Kad odem na lice mjesta, uporediću Savu i Fuldu, pa ću odlučiti šta tačno ide gore.
 8. N42 318i ide sasvim ok. Nije trkačka mašina i nema spektakularna ubrzanja, ali se jako lijepo i vozi i ponaša.
 9. Može biti, al' ne mora da znači. Ali zato je 100% tačno da onaj koji nije održavan kako treba i zanemarivan je - može da košta za dovođenje u red više od ispravnog N42. Svaki auto traži održavanje i ako kreneš da ga zakidaš, samo je pitanje vremena kad će on krenuti tebe za zakiva.
 10. U jbte, da. Jutros skoro da sameljem mjenjač na Kiji C'eed od drage, jer sam majmun navikao na D bez kvačila. U zadnjem trenu shvatim da nešto fali i stisnem kvačilo. I onda 50 metara dalje, stišćem kočnicu, auto samo što ne kreće da skače i opet se sjetim da zam zaboravio kvačilo. Uf! Poslije toga je sve bilo ok.
 11. Juče sam se malo "potpisivao" na skretanju sa Brankovog mosta u Karađorđevu, pa sam počeo da razmišljam ozbiljnije o novim ljetnim gumama. Gledao sam polovne gume i to je čisti očaj, jer se prodaju gume iz 2002-2009. godine najviše. Od 2009. godine na ovamo ima jako malo guma po oglasima. Razmišljam se o nekom set Michelin-ki iz 2013. za 250€ sa 6mm šare, ali kad uzmem i preračunam, mislim da je bolje dodati nešto love i kupiti barem UHP2, s obzirom koju km ja prelazim godišnje, jer u narednih 15 dana prelazim nazad na motor praktično do 11. mjeseca. U toj priči mi je apsolutno nelogično bacati novce na polovne gume, jer će za 2 godine biti za bacanje, dok će nove koje sada uzmem biti nešto ispred pola svog upotrebnog vijeka. Sava Intensa UHP2, Fulda SportControl 2 i Uniroyal RainSport3 su ono između čega se lomim. Gledao sam testove po netu i iz AutoBild-a i trenutno sam najbliži Fuldi. Savu sam našao za 42.900,00 komplet, Fuldu za 52.528,00 i Uniroyal za 54.048,00. Moram da vidim šta ću da uradim u ponedeljak u šIntezi za kreditnu karticu i ako uspijem to da završim slijedeću sedmicu, uzimam gume kod nas na 12 rata bez kamate. Mislim da će mi to biti najbolje.
 12. Nisam probao novi Tigar ni Syneris ni ovaj high Performance, ali što Delija kaže - Wintera je ok za snijeg. Sve ostalo je khm khm, da ne pričam šta. Nema to veze što ih proizvodi Michelin, u stvari ih ne proizvodi, već je samo vlasnik. Našli su rupu kroz kroju prodaju (po meni) škart recikliranih starih guma pod novima, sa smanjenom kilometražom koju mogu da pređu, tako da se prije pojedu i zamjene novima, a da ne koštaju puno. I da oni zarade preko svega toga. A zarade sigurno. Danas sam gledao Syneris u trgovini i ono je očaj - na ćoškovima imaju upadljivo vidljivo zakošenje (gazni sloj nije ravan od ivice do ivice, već na ćoškovima ima zakošenje), pa tako guma izgleda zamalo jajasta. Zid je mekan, šara mi se ne sviđa uopšte, kao dijete da je crtalo nacrtnu geometriju.
 13. Bolje loš benzin od lošeg plina, barem po meni. Ako ćeš tako da kupuješ auto, onda bolje ostani na Opelu. BMW nije idealan i kvari se i on. Možda manje od drugih, ali se kvari. Ima svoje specifičnosti, boljke i ćudi koje majstor, a i ti kao vlasnik, mora da isprati, pa je onda sve ok. Nije to Fiat da sipaš i ne misliš (i da ti puca k***c za istoga), jer svi od BMW-a očekuju da kad se doda gas, a on da poleti. Da bi letio, mora da se održava. Od Fiata se ne očekuje isto, niti služi isto, niti košta isto, pa se tako i održava. A zapravo tek to održavanje pokazuje koliko smo mi nisko po tom pitanju, jer mora da se uštedi na svakom ćošku. Nema ti druge nego da pregrizeš, pa da se moliš da od ovih uveženih, sklapanih i preklapanih, tebe baš usere i dopadne dobro održavan auto, kome ništa ne fali. Ili da skupiš više love i kupiš dobar auto kod koga se sve zna i koji nema problema. Na tebi je, jer je tvoja lova, a i tvoj izbor. Da valja - valja, ali ako ubodeš dobar komad. Ako nije dobar, ode lova kao voda iz crijeva...
 14. Ja bi ipak rekao da nije bolji od top brendova i modela (Continental, Dunlop, Michelin, Yokohama).
 15. Obzirom da je BMW jedan od rijetkih koji ima "svoje" ulje, ja se ne bih previše razmišljao i sipao bih (a i sipaću) samo BMW ulje, bez obzira ko ga za BMW proizvodio. Nekad je to bio Castrol, sad je Shell, sutra će biti Mobil možda. Nije bitno. Bitno je da je original...