iradic

Members
  • Content Count

    197
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

1 Follower

About iradic

  • Rank
    bmw ucenik
  • Birthday 04/24/1977

Contact Methods

  • Website URL
    http://
  • ICQ
    0

Profile Information

  • Ime i prezime
    Igor Radic
  • Lokacija
    Dobanovci
  • Automobil
    328IA E36 Leonov ;)
  • Link do vaseg automobila
    http://www.bmwclubserbia.com/forum/index.php?showtopic=6845&view=findpost&p=166085

Recent Profile Visitors

1103 profile views
  1. Gledao to, nije od preterane pomoći. Najbitnije stvari se ne vide. Probaću u petak ako mi kiša dozvoli, da skinem brisače, pa onda.
  2. Šta je tačno "jež" i gde se nalazi? Ventilator proradi kad ga "poguram", ali kao što sam napisao gore, radi uz neko brujanje, a kad poguram kabal od struje na gore, brujanje stane, i ventilator se okreće brže. Kad pustim žicu, opet uspori, i počne brujanje.
  3. Kad baš legnem na kočnicu, onda Upravo zato, jer se i dešava samo kad je jače kočenje.
  4. Je l se neko bavio ovim? Krenuo sam danas da ga vadim, i odustao. Uspeo da poskidam sve one plastike oko ventilatora, ali ne mogu da provalim kako da otkačim onaj držač koji fiksira ventilator u mestu. A sve i ako uspem da ga otkačim, nemam pojma kako da izvadim ventilator, a da ne rasturim pola auta, i posle kako sve da vratim. Inače, ventilator ne radi. Probam danas kad sam rasturio sve, proradi na gurku, ali ima neki čudan zvuk, kao neko brujanje. Kada čačkam žicu od struje, brujanje prestane, i kao da počne još brže da vrti. Pustim žicu, opet brujanje, i uspori.
  5. Za šta je ovo? Plavo crevo (1) i pleteno (2) su polomljena, ali koliko vidim, trebalo bi da idu u taj plastični cilindar (4). Pretpostavljam da su ih polomili "majstori", anlaser kad su sređivali. I za šta služe 4 i 5? Koliko vidim, sve je to povezano. Inače, sve radi normalno, osim što su se desetak dana nakon "majstora", upalile lampe za ABS i kontrolu proklizavanja. Koči normalno, ali nisam imao priliku da isprobam ABS.
  6. Kod mene je malo bolja situacija sada. Iskontrolisao prekidače, i ništa se nije menjalo. Prebrljao sam po osiguračima, i ispalo je da je jedan falio. Od kada sam ga ubacio, više se ne dešava, osim kada baš jako kočim, onda se na trenutak upale. Znači ima i neki kontakt da zeza, samo treba da uhvatim vremena da pretresem svaku žicu, a to će biti otprilike nikad
  7. Tenkjuuu..... Probaću ovih dana....
  8. Gde se nalazi, u vratima pretpostavljam?
  9. Pozdrav svima. Već neko vreme svetla u autu se sama pale i gase. Auto radi normalno, vrata zatvorena, u toku vožnje...nema pravila. Šta da gledam, gde da krenem da tražim problem?
  10. AMS ne radi merenje co2, nemaju čime. Tako mi rekli u AMS-u. Uglavnom, ja stigao u Irsku kolima, i upravo predao papire za carinjenje. Sad čekam da mi jave koliko treba da se plati.
  11. Ići ću u AMS, oni su zvanična institucija. Ali, kako ovde stvari funkcionišu, ne bih se iznenadio da prihvate i moju pisanu izjavu o emisiji CO2. Kaže mi žena da priložim dokaz koliko sam platio auto, kada budem podnosio taj zahtev. Pitam je, može li kupoprodajni ugovor, kaže može ako imate, ako nemate, napišite izjavu koliko ste ga platili, to će biti dovoljno. Samo sam je pogledao ko tele...da li me zajebavaš?!
  12. Radi uvoza u Irsku. Što manja emisija, manje "carine" platim. Trenutno sam u najskupljoj grupi, 725 eura. Ako donesem zvaničnu potvrdu kolika je emisija na plinu, toliko će mi naplatiti. Mada, postoji vrlo realna mogućnost da me oslobode plaćanja. Ali svejedno, trebaće mi oko 1500 za osiguranje i motortax. Nadam se da neće biti više. Inače, toliko bi me, otprilike izašlo i ovde da kupujem auto, samo što bih dodatno morao da iskašljem lovu i za auto, plus ko zna šta bi sve krenulo da se raspada čim ga kupim. Ovako, znam kakav mi je auto, a sređen je kako treba.
  13. Odlično, još bolje. Hvala na pomoći.
  14. Zna li neko gde mogu da uradim procenu emisije CO2, i da dobijem zvaničnu potvrdu o tome? Je l radi to AMS, neki fakultet ili tako neko?