Recommended Posts

  • Replies 152
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Idem danas da kupim zimske gume 205/55/16 Sava eskimo s3 , nove, nadam se da nisam pogrešio.Nisu najbolje,nisu najgore ali su nove [emoji3] pa ću videti kako se ponašaju.

Ja sam ih pre dve zime uzeo nove,istu dimenziju. Ja sam prezadovoljan. Doduse snega od onda nije bilo preterano mnogo ali ono malo sto ga bilo...kao i da ga nije bilo. Nose gume po snegu kao po suvom. Ja licno prezadovoljan.

Послато са SM-N910F уз помоћ Тапатока

Link to post
Share on other sites

Kupljene gume i namontirane,mnogo mekša guma i vožnja.Stare su mi bile run flat a još istrošene,tako da je sad druga priča,još sneg da dočekamo. :D

49723044324337174054.jpg

83372218118044413911.jpg

Link to post
Share on other sites

Na zalost,u nasoj zemlji ljudi to retko vide. A i ako kupis nove onda te gledaju kao ludaka jer,boze moj,za dve nove mozes sve cetiri polovne da kupis...

Послато са SM-N910F уз помоћ Тапатока

Link to post
Share on other sites

Fali joj "da bude bolja". To je guma za Fabiju i tu klasu auta, a ne za E90.

To sam caletu pazario za matoru Astru G.

 

Ne mora da bude Conti ili Michelin, ali bar Eskimo HP / HP2 je mogao da uzme. Ima razlike samo tako - pogotovo na mokrom putu. Tu je S3(+) prilicno slab. Doduse, nije bas kao Tigar.

Link to post
Share on other sites

Ma dobra guma,viđao sam i na drugim jačim kolima.Možeš misliti nije vredna BMW,ma daj.Meni radi posao.Kao slabije koče po mokrom,bolje po snegu,tihe su ili bučnije,ma boli me ćošak,ja sam zadovoljan.

Nek svako stavlja ko šta hoće i koliko ima para,bitno da je nova.Kad se istroši-menjaćemo je :)

Link to post
Share on other sites

Ne pricamo o duplo vecoj ceni - HP (HP2) su danas skuplje jedva 1000 din po gumi, a neuporedivo su bolje. Ranije je razlika u ceni bila mnogo veca.

Pricam iz licnog iskustva, a ne da bi se pravio pametan. Na Civic-u sam imao HP u velicini 225/45 R17 i to placene skoro tri puta vise nego sto kostaju danas - 2011. su bile 18k dinara za komad, dok je Alpin A4 kostao 22k, ali Michelin-a nije bilo kada sam pazario auto, a bio je kraj novembra kada sam preuzimao nov auto iz salona i nisam hteo da se zezam sa letnjim gumama po mrazu. S3+ ima matorac na svom autu.

Razlika izmedju HP i S3+ je mnogo veca nego izmedju Continental WinterContact TS 830 P SSR koje sada imam i HP.

Link to post
Share on other sites

Bravo Luka,to sam i mislio ,vozim u njemu ženu i klinca od 3 godine,pa ne idem na trke i driftovanje.Bitno je da rade posao,naravno ne mogu da ih upoređujem sa ostalim jačim proizvođačima.Nek traju koliko traju, pa kad im dođe vreme za zamenu,onda druge.Jbg neću ih voziti 10 godina :D

Link to post
Share on other sites
4 hours ago, smg said:

Ne znam za e90, ali na mom starcu Goodyear Ultragrip 8+ su odlične za sneg i mimo snega (plus su tihe, po mom mišljenju) :)

Da dodam samo, da svaki dan skokam 170 km (svaki radni bar), i da sam juče po onom kijametu bez problema skokao tih 170km :) Ako mene pitaš, meni ne treba ništa bolje. Donekle se, doduše, i slažem sa Delijom, uglavnom, te high end gume ti zatrebaju samo jednom u životu, ali tada ostane glava na ramenima (slično kao i kaciga za skijanje / bajs - večita debata kvalitet / cena i da li nositi ).

Link to post
Share on other sites

Nema ualova za "highend" zimske gume. Ili vrsi posao ili ne. Za celih nedelju dana u godini gde ima snega, nije dovoljno cisto da opravdas cenu. U suprotno kupis Nokian hakkapeliitta 8 i kazes da si resio pitanje guma za tih 2-3 dana gde se sve zaledi. 

 

Stavljaju Sava eskimo s3 na s class mercedese, nista ne fali.

Link to post
Share on other sites
Just now, Djomla said:

Ma da ,sad možemo da polemišemo u nedogled,ovo je bolje ono je bolje.

Svako je za svoje pare najmpametniji (i svako je za sebe u pravu, ako mene pitaš). Ja nekako uvek gađam sredinu, kao malo se raspitam na adac-ovom sajtu i presečem. 

Kada sam rekao jednom u životu, nisam milsio na sneg, nego na presudnih par metara / centimetara koje odluče. U svakom slučaju, zdrav razum, oprez i "nove gume" i teraj :) (ako mene pitaš)

Link to post
Share on other sites
1 minute ago, baki.su said:

Novo je novo. Mnogo jedva priuste i polovno jbg...

Послато са SM-N910F уз помоћ Тапатока

Kontam ako si nakockao za e90, možeš i 35-40k za nove gume :) Ja sam svoje koknuo na čekove :)

Link to post
Share on other sites
Kontam ako si nakockao za e90, možeš i 35-40k za nove gume [emoji4] Ja sam svoje koknuo na čekove [emoji4]

Mnogi kupe auto...i zadnje pare daju za to a posle se cesu i gde ih ne svrbi jer nemaju para za nor.gume...ja inace e46 vozim...i nove su gume stavljene...sava[emoji2]

Послато са SM-N910F уз помоћ Тапатока

Link to post
Share on other sites

Ja sam isto na e90 proslu sezonu imao sava s3+ ove sezone uzeo dunlop winter sport i bio sam zadovoljniji sa s3. Kao sto kolega kaze vozim se svaki dan normalno. Dunlop su run flat i auto je tvrd i bruji puno vise nego na ljetnim 18-kama, zimske su 205 55 16.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Link to post
Share on other sites