Voda u kabini Bmw E36 320


Recommended Posts

Natopljeni su mi tepisi u kabini. Preciznije kod suvozačeve desne noge najviše i iza suvozačevog mesta takođe i kod vozačeve leve noge. Okrenuo sam tepihe, limarija je fabrika nije rađena i nema rđe. Ono što me interesuje da li postoji mogućnost da voda može da ulazi u kabinu još negde pored odvoda koji se nalaze ispred šoferke ? Nemam šiber i kod vode u kabini su primetni tragovi sredstva za pranje kola (šampona) . Svi kederi su u više nego dobrom stanju. Zanima me i koji je postupak čišćenja odvoda za vodu ?

Link to post
Share on other sites

proveri to sto su ti rekli a onda skini tapacir sa vrata i videces, oce da se odlepi ona zastita, negde je najlon negde kao crni neki matarijal...ako jeste, pravac farbara i body 940-ziva guma i resisi problem. pored stakla voda ulazi uvak a ta barijera sluzi da ne ulazi u kola vec da ide na odvode od vrata ka napolje. najbolje ces ispitati tako sto, uzmi nekoliko gflasa vode i sipaj po bocnom staklu, sacekaj malo i videces dal ulazi tj sliva sa unutranje strane vrata ka tepihu. ako sta jos treba pitaj

Link to post
Share on other sites

Ispod tepiha ulazi voda na navedenim mestima. Kako da skinem tepih u kabini da bi se ceo osušio ? Izvadio sam prednja sedišta i konzolu kod menjača i ručne. Nemam ideju kako da očistim kanale za odvod vode ispred šoferke... Sutra ću da odradim probu sa crevom i da ga dobro nalijem sa vodom na navedenim mestima i da posmatram gde ulazi voda.

Link to post
Share on other sites

Otvori haubu,trebalo bi ispod kucista za filtere vazduha naci odvode.Drugi odvod ti je ispod a stuba.Probaj da pogledas tutorijale na you tube,water in e46 i slicno,verovatno ces naci resenje problema.Ja sam to tako resio kod mene

zx spectrum 32

Link to post
Share on other sites

Odradio danas probu sa crevom i vodom pod pritiskom koliko je moguće. Odvodi su očišćeni. Tokom probe jasno se videlo gde voda ulazi u kabinu, kod vozačeve desne noge i suvozačeve leve.

Link to post
Share on other sites

Osušio ceo tepih sa fenom dok je bilo lepo vreme. Juče posle pljuska potpuno mokra desna strana kod suvozačevih nogu ispod tepiha.. Jutros sam se baš obradovao kada sam video. Nisam pametan šta više da radim..

Link to post
Share on other sites
  • 3 weeks later...

Rešen problem napokon. Bili su odvodi zapušeni, a najveći problem je predstavljalo što je greškom limara bio zatvoren jedan od odvoda i samim tim deo vode prilikom kiše ili pranja kola vremenom počeo da ulazi u kabinu. Drugi limar je ispravio grešku. Takođe je detaljno pregledana kompletna limarija i stavljena jedna flekica i urađena zaštita na datom mestu.

Da li je neko od forumaša koristio Rust stop ?

Link to post
Share on other sites