Obarajuća sedišta - E34 limuzina ???


Recommended Posts

Naime, danas sam hteo da zamenim zadnje sedište u E34. S obzirom da su oboriva, lako se skida sedalni deo, potom i naslon. Medjutim, posto u starim imam naslone za glavu, hteo sam da ih prebacim u sedista koja bih stavio u auto. E, sad nastaje problem. Ta "nova" sedista koja planiram da ubacim su takodje oboriva, od E34, od limuzine, ispravna i sve ok, ali kada skinem onaj tapacir sa zadnje strane u vidu sivog tepiha (drzi ga 6 zabica), dodjem do jednog metalnog panela koji prekriva citavo sediste i nikako ne mogu da skontam kako da ga odvojim sa sedista da bih ubacio mehanizam naslona za glavu. Taj metal nam nigde niakkav prorez, rupu, sva god, nije mi jasno akko je usopte spojen sa sedistem i da li je uopste predvidjeno da se u takva sedista i ubacuje naslon za glavu. Ima li ko iskustva sa tim?

Link to post
Share on other sites

Moja zadnja su bila bez naslona za glavu, a skoro sam uzeo sedišta sa naslonima za glavu i montirao. Kad skineš naslon zadnjeg sedišta videćeš dva metalna dela sa leve i desne strane (u njih ulaze nasloni za glavu) odvnes ih, drže se na tri šrafa a kod tebe imaš pripremljeno mesto da ih zavrneš i onda samo namestiš sedište i ubodeš naslone.

Link to post
Share on other sites

Da, jasno mi je to, ali ta sedista koja bih ubacio imaju sa zadnje strane samo jednu ravnu metalnu plocu (lim, sta god...), koja bukvalno prekriva celu zadnju stranu sedista, Nigde nicega, samo nalepnica BMW sa sifrom sedista i to, i na vrhu prorez u tom metalu za onaj osigurac na koji se kaci sediste. Ne znam kako uopste da skinem taj metal sa ledja naslona da bih dosao do samih naslona. :)

Link to post
Share on other sites

http://bmwfans.info/parts-catalog/E34-Sedan/Europe/520i-M50/L-M/browse/seats/through_loading_facility_rear_seat/ Kad skinem one panele sa sedista iza, koji su spolja kao sivi itison, naidjem na taj metal koji bukvalno nigd enema nikakav sraf ili slicno. :scratch_one-s_head: Znam da su retke limuzine E34 sa obarajucim sedistima, ali sumnjam da nisu predvideli ubacivanje naslona za glavu u takva. :scratch_one-s_head:

Link to post
Share on other sites
  • 6 months later...

Posle razmisljanja da li da skidam taj metalni lim sa sedista koga drzi nekakv keder, pa onda bih verovatno zeznuo i kačenje štofa itd, odlucim da prosecem stof odgore na sedistima pozadi, kad gle cuda! :) Postoji priprema unutra za naslone, tacno se prstom napipa gde ulazi. Probam jedan naslon koji imam (neki stari tamno sivi) i fino pase, sad samo da nadjem odgovarajuci stof ili barem boju. Treba mi svetlo siva varijanta (silbergrau), pa ako neko ima za prodaju ili poklon nek mi javi. :) 

Link to post
Share on other sites