Zanimvljiva vest :v


Recommended Posts

 

Quote

 

Otvoren ovlašćeni servis za starija BMW i MINI vozila

U Beogradu je otvoren novi ovlašćeni servis za BMW i MINI automobile, jedinstven u jugoistočnoj Evropi po tome što je namenjen vozilima starosti 6 ili više godina.

Kroz Servis 6+ vlasnicima starijih BMW i MINI vozila na našem tržištu omogućena je kompletna usluga kakvu pružaju regularni ovlašćeni servisi, ali sa do 50% nižim cenama servisiranja u zavisnosti od starosti vozila. Cilj je da vozači ovih automobila ostanu zadovoljni korisnici i nakon isteka garancije i određenog broja godina. 

Vlasnicima BMW i MINI vozila ponuđena je kompletna usluga na jednom mestu, od mehaničarskih, električarskih, vulkanizerskih, preko limarsko-farbarskih usluga odnosno havarijskih popravki, do usluga centriranja trapa, pranja vozila i tehničkog pregleda.

Održavanjem vozila u ovom servisu zadržava se evidencija o servisnoj istoriji vozila, što vozilu daje dodatnu vrednost kako sa aspekta bezbednosti i dugotrajnosti, tako i sa aspekta njegove tržišne vrednosti kao polovnog vozila. 

Novi servisni centar nalazi se na Novom Beogradu u ulici Omladinskih brigada 33a. Opremljen je originalnom dijagnostikom i specijalnim alatima, a zaposleni su sertifikovani u skladu sa najvišim BMW standardima.

 

Moglo bi da bude dobro, samo da se vidi kakve su cijene...

Link to post
Share on other sites
  • 1 month later...

Zamalo na "ražanj", pa evo iskustava. Raspitivao sam se za servis moga škore i situacija je ovakva:

1. BMW Delta daje za vozila starija od 6 godina popust od 20% na dijelove i ruke.

2. BMW Servis 6+ treba da je u ravni sa Deltom ili povoljniji od iste, jer se reklamiraju popusti do 50%.

3. Radulović ne zna za popust i skuplji je od Delte.

 

Objašnjenje:

1. Kada sam uzeo auto, nisam dobio servisnu knjižicu, pa sam lijepo otišao do Delte kod Ade, objasnio situaciju i dobio servisnu knjižicu, praznu, za džab-džabe. Tom prilikom sam tražio ponudu/predračun za servis vozila i dobio ovo:

bmw_delta_servis_ada.jpg

 

2. Kada sam bio na Sajmu automobila, svratio do BMW-ovog Lifestyle dijela (tamo su me uputili), da se raspitam za BMW Servis 6+. Uzeli mi podatke i poslali emajl da je do kraja aprila u toku akcija "Kupiš filtere - dobijaš ulje gratis". Poslali vaučer koji važi za moj broj šasije do 31.12.2017. godine, pa se još malo prepisivao sa njima i danas dobijem i od njih ponudu (tražio sam da navedu sve dijelove i usluge, kao i cijenu ulja i u napomeni da je ulje gratis, džabe, da se ne plaća):

bmw_delta_servis_6plus.jpg

 

3. Prošle sedmice otišao do Radulovića. Jesam stigao pred kraj vremena i čekao lika da završi sa agentom iz osiguranja oko nekog keca, a kad je došao, razgovor je tekao otprilike ovako:

- Dobar dan, došao sam da se raspitam za servis za auto.

- Aha. Koji auto? Onaj lijepi karavan? Baš je lijep.

- Da. E46 330d 2003.

- Aha. 500 evrića. Možda nešto preko.

- Koliko ranije trebam da se najavim?

- Dan, eventualno dva.

- Hvala, prijatno.

 

E, sad. Iz ova dva predračuna se može vidjeti da je u Delti popust 20% za sve, kao i da Servis 6+ jeste dodatno jeftiniji od Delte.

Računica izgleda ovako za dijelove:

service_20170404.jpg

Žutim je zafarbano ono što je svuda isto, a gdje je najjeftinija ista stvar (u ovom slučaju ulje i uljni separator).

 

Odavde može da se vidi da BMW Servis 6+ nije neophodno u svakoj stavci jeftiniji od BMW Delta servisa kod Ade, ali generalno gledano jeste jeftiniji za dodatnih oko 20%. Ali ono što je nelogično je to što je razlika na kraju u cijeni samo 10%.

Ovih dana ću da odem do ovoga Vladimira Stojiljkovića i da vidim za ostale stavke koje se razlikuju i nedostaju šta će da kaže ko tu koga jebe i pravi ludim sa reklamom i popustima do 50%.

Ajd' pa polako.

Pozdrav.

Djole

Link to post
Share on other sites
17 hours ago, Elvir said:

Cena ulja kida, kako god okrenes. :D

Ja gde god da sam pogledao u Švabiji, nisam našao ulje ispod 18€ po litri. Rekao bi da to ulje miriše na original :D ne kažem da jeste ...

 

Šta li mi sipamo u kola, to je pitanje ...

Link to post
Share on other sites

I iskreno, 42000 za servis, pod opravdanjem da će se posle bolje prodati auto ... pffft ... ja prelazim 35-40k godišnje ... pa koliko će mi to sačuvati cenu auta. Njega prodaje tržište i koliko je neko spreman da ga plati ... to gde su rađeni servisi, zabole narod patka za to ..

Link to post
Share on other sites
49 minutes ago, smg said:

Ja gde god da sam pogledao u Švabiji, nisam našao ulje ispod 18€ po litri. Rekao bi da to ulje miriše na original :D ne kažem da jeste ...

 

Šta li mi sipamo u kola, to je pitanje ...

A dali mozemo znati koje je zaista ulje u tim flasama od originala? I koje se toliko razlikuje kvalitetom od jednog originalnog Motula, Mobil, Shell, Liqui Moly, Elf-a... Sigurno je da BMW ne pravi motorna ulja. 

Link to post
Share on other sites

Ja sam do sada sipao Motul, verujući da je u Mass company-ju original ... (sve se na kraju svede na to da li veruješ da je oriđiđi ili ne). Uzeo sam e46icu 320D sada, i još uvek ne znam šta da sipam u njega ... Ali sigurno neću raditi servis za 40k dinara :D 

Link to post
Share on other sites

Pa pazi ja koliko znam da je ranije bmw ulje bilo Castrol, čak je i na čepu na nekim modelima pisalo Castrol. Sada koliko ja znam Shell je BMW ulje.

 

Link to post
Share on other sites