Regulator toplote u kabini kod e30


Recommended Posts

Pošto imam milion obaveza nisam stigao da prelistam sve teme iz ove oblasti (možda je neko već pisao o ovom problemu), moraću da otvorim novu temu i pitam za pomoć. Naime, sinoć kad sam krenuo kući sa sela pokušao sam da pojačam grejanje pomoću potenciometra koji kontroliše temperaturu u kabini. Međutim, prilikom pokušaja neki deo se otkačio/polomio/iskidao i sad pomenuti regulator nema nikakvu funkciju, tj. ne mogu da pojačam grejanje. Da napomenem da sam, nakon kidanja/otkačinjanja okretanjem u levo uspeo da smanjim grejanje na minimum ali pojačavanje ne funkcioniše. Interesuje me da li je neko imao isti problem i kako da rešim to? Neka neko okači šemu šta je neophodno da se skine/razvali da bi se kvar otklonio. Nadam se samo da neću morati da skidam celu komandnu tablu da bi rešio problem. Hvala unapred na pomoći!

Link to post
Share on other sites

Moraces da skines centralni deo konzole,i da pogledas sta je puklo,ako je samo sajla ispala dobro je,a ako je nesto puklo mozda ces morati da skidas tablu sve zavisi sta je gde puklo.

Link to post
Share on other sites
  • 2 weeks later...

Problem rešen. Demontirao sam centralni deo komandne table gde se nalazi kasetofon, sat i ostale komande i video da je se samo otkačila sajla sa jezička kotura koji reguliše komandu toplo-hladno. Namontirao sve nazad i to je to. Pišem ovo čisto da bi nekome bilo od pomoći, ako eventualno ima isti problem.

Link to post
Share on other sites

Izgleda da JA,imam isti ili sličan problem,daj bože da se i meni otkačila sajla,mada mislim da je mnogo gore.grejanje mi je na max,greje kao u rerni,(i negrejao na ovom plusu),ali nemogu da vratim na hladno...moraću i ja da zavirim ispod radija

 

Послато са HTC One уз помоћ Тапатока

 

 

Link to post
Share on other sites

Ja sam morao da rasturim ceo centralni deo (cd plejer, sat, komande toplo-hladno...), i rešio problem za sat i po. Gora varijanta je da je slomljen jezičak potenciometra toplo-hladno. Rešenje u tom slučaju je da menjaš potenciometar ili da našteluješ sajlu negde na srednju vrednost i da preko leta trpiš malo grejanja a zimi imaš osrednju toplotu. Treća, i najgora, varijanta je da je pukla sajla. U tom slučaju najverovatnije moraš da skidaš celu komandnu tablu. Radio sam to 2 puta i ne bih ponovo. Mada, sve je to izvodljivo i sve se rešava.

Link to post
Share on other sites