Sportske(Nize) opruge


Recommended Posts

Zanima me jel se mogu negde kod nas naci Eibach,H&R ili neke druge nize opruge za E92 320d ? Kakva su iskustva koje marke opruga bi preporucili?

Link to post
Share on other sites

Ja sam nabavio preko PiK-a Eibach opruge za e46; platio oko 170 EUR. Auto je spušteno možda 2-3 cm i odlično izgleda i leži u krivini. U kombinaciji sa 18" točkovima prilično neudobnije od standardne, osjete se manje neravnive i ima kraći hod pa se prizemljiš brzo; stabilnije i neudobnije.

Primjetio sam kad je pun rezervoar i kad je puno auto postaje još osjetljiviji na neravnine; vjerovatno se i onako kratke opruge još više sabiju i bude kratak hod.

 

Bez obzira na sve to ja ih ne bih mijenjao.

Link to post
Share on other sites

Kod mene su trenutno 18'' felne, uzeo sam 20'' pa ce to morati malo dole, i sa ovim 18'' felnama na stock vesanju mi deluje previse visoko, navikao sam na nizi i tvrdji auto pa mi udobnost i nije neki prioritet, sa eibach oprugama sam vec imao iskustva na prethodnim Alfama i dobro su se pokazale. Sto se tice BMW-a nisam tu jos nista isprobao video sam da se cene krecu oko 170-250e za nove na ebay itd. ali nigde ih kod nas nisam nasao.

Link to post
Share on other sites