Recommended Posts

Južnoafrikanac De Vilijers pobednik relija Dakar

Južnoafrički vozač Ginijel de Vilijers za volanom nemačkog Folksvagena, pobednik je relija Dakar pošto je danas prvi stigao na cilj poslednje 14. etape ove trke koja je vožena između Kordobe i Buenos Aireisa u Argentini.

Ovo je prva pobeda jednog južnoafričkog vozača, kao i nemačkog Folksvagena, u istoriji relija Dakar.

De Vilijers je u cilju za dve sekunde bio brži od drugoplasiranog ruskog vozača Leonida Novickog, dok je trećeplasirani Poljak Krištof Holovčik zakasnio za pobednikom 17 sekundi.

Južnoafrički vozač je tokom relija zabeležio četiri etapne pobede.

Link to post
Share on other sites

Nisam nesto pratio,ali koliko se secam X3 je bio prvi prvih nekoliko etapa,ustvari sve dok vozac nije odustao ili je diskfalikovan ili tako nesto,uglavnom da je ostao BMW bi slavio

Link to post
Share on other sites

BMW je imao 5 automobila ali su lose prosli imali su raznih problema sa motorom i menjacem kao i sa navigacijom

Link to post
Share on other sites

bmw je vodio polovinu trke,ali je onaj njihov vozac iz katara nesto zajebo pa su ga diskvalifikovali.sve je to o.k.,ali niko da spomene nase motocikliste,jedan je slomio motor na pola relija(ristic) a drugi je zavrsio reli(majster ili tako nekako).svaka cast obojici i mnogo uspeha u daljem takmicenju.

Link to post
Share on other sites

dobri su bili ovi nasi al su imali malo srece. Bozo Ristic je pao na 11 etapi i ostetio motor a Gabor koji je inace iz subotice zavrsio je oko 100 mesta mada je u toku takmicenja bio puno bolji i bio uvek oko 50 mesta ali mu je puklo neko crevo na 9 etapi gde je izgubio skoro 6 sati jer niko nije hteo da stane da mu pomogne sve dok nije naisao Ristic

Link to post
Share on other sites