Recommended Posts

  • Replies 66
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

dobro, ja lazem.

http://www.polovniautomobili.com/auto-vesti/saveti/carina-na-polovnjake-ponovo.php

i jos jedan izvor:

Na carini po starom

U Upravi carina kažu da od strane Evropske komisije nisu dobili nikakvu informaciju da će doći do obustave izdavanja dokaza o poreklu za upotrebljavana motorna vozila EUR-1.

Ipak, u Upravi carina su za “Novosti” istakli da ukoliko dođe do prestanka izdavanja obrasca EUR-1, postoji i alternativa, a to je “izjava o poreklu” koju izvoznik unosi u fakturu, dostavnicu, ili bilo koji drugi komercijalni dokument koji dovoljno detaljno opisuje proizvode o kojima je reč i tako omogućava njihovu identifikaciju.

Tu izjavu na fakturi može sačiniti ovlašćeni izvoznik (bez obzira na vrednost robe) ili bilo koji izvoznik (za robu čija vrednost ne prelazi 6.000 evra.

Link to post
Share on other sites
  • 5 weeks later...

Moj spediter ne dovozi, bavi se samo spedicijom. Mogu ja da ti dovezem auto.

0603657755 Stefan

Ako sam nedostupan pusti poruku pa cu te zvati. Kad sam na poslu iskljucim telefon...

Ako ti treba informacija samo za dazbine, trebaju mi informacije o kom se auto radi, datum prve registracije, kilometraza, motor, oprema. pusti na pp, pa kad proverim javljam ti.

Link to post
Share on other sites
  • 1 month later...

da ne otvaram novu temu , zanima me ako uredno platim carinu na auto jel postoji mogucnost da ga ne registrujem , ali da se provozam koji dan sa probnim tablicama i kolika je mogucnost ponavljanja tih probnih tablica

recimo da bih svake godine par nedelja u avgustu hteo da imam te probne tablice, bez da placam registraciju na godinu dana za auto koji se koristi par nedelja  godisnje ?

Link to post
Share on other sites

da, dan je oko 5500din sa tehnickim i svim ostalim

i najgora zackoljica je sto moras da navedes odakle dokle ides.

Npr od Subotice do Beograda

 

tako je bilo pre par godina kad sam ih vadio da preteram neki kombi neregistrovan,50e ode i to je vazilo samo jedan dan

Link to post
Share on other sites
  • 1 year later...

Drugar je uzeo skoro automobil, rečeno mu je da je uvezen iz Švajcarske ali u papirima sa carine piše zemlja uvoza Mađarska. E sad jel to znaci da je auto uvezen iz Mađarske ili se gleda to što je preko Mađarske stigao u Srbiju pa su zato upisali zemlja uvoza Mađarska?

Link to post
Share on other sites