SheerDrivingPleasure

Members
  • Content Count

    24
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About SheerDrivingPleasure

  • Rank
    bmw pocetnik
  • Birthday 04/16/1987

Contact Methods

  • Website URL
    http://
  • ICQ
    0

Profile Information

  • Ime i prezime
    Лука Јелушић
  • Automobil
    BMW E60 3.0d

Recent Profile Visitors

563 profile views
  1. Moze da se spoji,kad sam imao e39 ugradio sam jednu kutijicu(neznam majke mi kako se to tacno zove,imas to da kupis u svaku bolju prodavnicu audio opreme za auta)na jednu stranu nakacis odnosno izvedes dvije zice sa jednog zvucnika a na drugu stranu kutijice imas konekciju za cinceve odnosno izlaz za pojacalo ili neki aktivni woofer.
  2. Na nekolika tds-a sam rijesio propustanja goriva na el. dizni i nije tesko.Skines diznu,uzmes ne pregrubi glaspapir i ogrubis onu crnu plastiku i metalni dio dizne oko plastike,dobro to sve odmastis i ocistis nitro razredjivacem. Kupis BISON dvokomponentni tecni metal(provjereno) i prekrijes komplet plastiku i sto vise oko plastike tj. moras dobro popuniti sva mjesta izmedju plastike i metala(isto malo i na pocetku kabla) . Posto na dizni imas dva izvoda za prelivna crijeva,iza njih stavi tanji sloj tecnog metala da bi poslije moglo da ti naidje crijevo i u principu najbolje bi bilo da sto vis
  3. Na menjacu je zuta naljepnica MTF-LT-2. Koliko znam ovo je BMW-ova oznaka i ova vrsta ulja moze samo da se kupi kod dilera. Postoji li neka adekvatna zamjena npr. Castrol ili neki drugi proizvodjac ulja?
  4. Mirsade veliko hvala na odgovoru a prije svega na dobroj volji! Tragam ove dane za nekim E60 pa ako naletim na nesto simpaticno javljam se sa detaljima.
  5. Dragi moji fanovi,zanima me da mi kazete kakva su iskustva sa e60 benzincima do 3000 cm3. Znam da kod dizela crkavaju zamajci,usisne grane,izduvne,remenice radilice,partikularni filteri itd... Planirao sam da uzmem neki e60 pa vam se obracam da mi kazete koju rijec vezano za benzinca posto nemam iskustva sa njma tj. u CG se ne voze u tolikom broju kao dizeli. Vazi li i za e60 isto sto i za e39(benzice) da im crkavaju senzori radilice i senzori bregaste,vanosi,ccv,potrosnja ulja...??? Ne trazim vam sada neke egzaktne odgovore ali bi svaki komentar dobro dosao i unaprijed vam hvala!
  6. Pixele na high OBC radi Rasovic u PG,na muzici kaze da ih ne popravlja pa sam morao sam da ga napravim.
  7. Umjesto senzora stavi diodu oznake IN5408,ima je valjda svaki tv mehanicar. P.S. prilikom spajanja pazi na smjer diode.
  8. Velika navigacija,koza,telefon,M-ov naslon za nogu itd...
  9. Evo malo enterijera http://img5.imagebanana.com/view/7le77nv5/Image0190.jpg http://img5.imagebanana.com/view/lzhlnl5r/Image0194.jpg http://img5.imagebanana.com/view/cfl6of/Image0189.jpg
  10. Dobre fotke stizu uskoro,ove dvije sam nasao u telefonu pa sam mislio da nije na odmet da ih okacim,felne MACK 5R guma 245/40/18.
  11. http://img5.imagebanana.com/view/y5lyza5o/20082008133.jpg http://img5.imagebanana.com/view/mr4im4f/02092009067.jpg