FilipE31

Members
  • Content Count

    69
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by FilipE31

  1. Da ali koji je ET? Svuda po specifikacijama pise da je dozvoljeni ET za e46 od 30 do 47 a kod mene ne 20
  2. Potreban mi je savet nekog ko je pokusao ovo da izvede, u pitanju je e46 coupe 2000 god. Kupio sam felne style 32 dimenzija 8jx17 is20, jedni mi kazu da ih je moguce montirati, drugi kazu da nije, ja jos uvek nisam pokusao jer mi nisu tu felne, hteo sam da ih spremim za letnji set pa ne znam da li da pocnem sa sredjivanjem ili da odustanem odmah ako ne mogu da ih montiram. Glavno pitanje je da li ce cesati blatobran kad ih montiram i sa kojom dimenzijom guma nece cesati provereno ili je nemoguce. Auto nije spusten niti je bilo sta budzeno, sve je fabrika. Hvala unapred.
  3. Pozdrav, imam jedno pitanje za nekog ko ima iskustva sa time, znaci ne teorija nego neko ko je pokusao, Da li je moguce montirati felne style 32 dimenzija 17x8 et20 sa gumama 235/45/17 na bmw e46 coupe(koji nije spusten na fabrickim oprugama je) bez ikakvih prepravki na automobilu a da ne cese rub i slicno? Nisam jos pokusao jer sam poceo da sredjujem felne, pa me zanima da li da nastavim ili moram da ih menjam za neke sa vecim et-om, ove su namerno kupljene jer imaju veci falc od onih sa sto imaju veci et. Hvala unapred na savetu.
  4. Kao sto rekoh vec u naslovu, posedujem BBS felne na E30, hteo bih da menjam gume sve, i zanima me koje dimenzije preporucujete, ja sam planirao 195/50/R15, mada su me neki osudjivali zbog toga jer cu time znatno da spustim auto i slicno. Trenutno su na njemu 195/65/R15(samo privremeno) plus ima standardne opruge, auto izgleda kao dzip, mogu da legnem pod njega bez dizalice. Hvala unapred!
  5. Meni je potrebna reparacija projektora na farovima za E30 sa smajlijima,tj. samo na jednom faru. Zanima me koja je cena tako neceg? Pozdrav.
  6. Jedan je Bosch drugi je Hella,al ne mogu sad da se setim koji mi ne radi kako treba, pretpostavljam Hella...
  7. Odusevljen sam..:( Ko mi je kriv kad kupujem ne provereno...
  8. Kupio sam polovne farove sa socivom,smajli farove za BMW E30,i jedan far tj. far sa socivom slabije radi od drugog,moze li mi neko reci u cemu je problem,da li mogu da ga resim ili moram da menjam far. Hvala unapred.
  9. Nasao na internetu tacan podatak i javio im i oni zabelezili :) glupo ali istinito :)
  10. Reseno,registrovano,vozi se :) Hvala jos jednom :) LOCK
  11. Evo ja danas bio u ageniciji,traze mi masu opterecenog vozila jer navodno i to sad ide u novu saobracajnu,a u staroj(mojoj) ima sa masa praznog vozila,kaze da pise na nekoj plocici koju ja nemam na kolima...al malo sam vrsljao po netu i nasao sam da je 320i iz 85 sa dvoja vrata prazan 1060kg ,a pun 1520kg, ili ti 460kg nosivosti sto je kad se podeli sa 5, 92kg po osobi. U svakom slucaju hvala svima :)
  12. Pri registraciji po novom zakonu mi traze ukupnu masu punog vozila koja ne pise u saobracajnoj,a nema u motornom prostoru ni one plocice na kojoj to pise,ocigledno se nije ugradjivalo,pa ako neko moze da mi kaze koja je ukupna masa punog vozila,ostavicu sve podatke vezano za automobil.Jako mi je hitno kako bi ga registrovao! Hvala unapred! BMW e30 320i M20B20 kupe,dvoje vrata,godiste 1985,88kw,1990ccm,sa ravnom prednjom maskom ispod branika(ne zakosenom) koliko se secam masa praznog je ili 1050kg ili 1090kg,ne mogu sad da se setim.
  13. a buzir je pretpostavljam taj mehanizam koji izgleda kao kukica i drzi haubu? posto sam probao rucno da ga pomeram u zakljucan i otkljucan polozaj,pa tesko ide
  14. Pa odsrafio sam masku sa donje strane,posto je s gornje zakacena zabicama,nisam hteo da je polomim,samo sam je malo izvukao kako bi izmedju maske i usisnika za hladnjak zavukao srafciger u tu rupu koja je na slici,gde se vidi ivica jednog jezicka koji samo treba kliknuti i hauba iskace :)
  15. Uspeo:)))) Hvala na savetima,sad cemo tek da vidimo sta je problem :)
  16. hehe istu fotku nadjoh,al meni maska nije toliko otvorena,meni je do pola zatvorena,mada sam ja nekako uspeo da zavirim unutra da vidim taj deo veznog lima,i tu gde je strelica uperena ja imam samo rupu?!
  17. E pazi sad,te iste podatke sam nasao i na netu,mada na kockama za americko trziste gde sam nasao sliku toga je neki otvor koji ja nemam? Sto znaci da nam maske nisu iste,a kod fara vozacevog okolo imam 3 ili 4 rupe,i koliko sam uspeo da vidim kroz njih kroz svaku vidis sraf koji drzi nosac fara a ne i neki koji je nepovezan sa tim ostalim,i sta sad da radim?
  18. ne mogu skinuti masku kad je zabicama zakacena za vezni lim
  19. Moze li neko slikovito da mi objasni kako da otvorim haubu rucno na BMW E30 320i iz 1985,sajla mi se izgleda isteglila ili pukla.Hvala
  20. a jel radis i tapaciranje ili samo presvlacenje? Pozdrav.