777.boban

Members
  • Content Count

    4218
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by 777.boban

  1. KLapne su metalne i mogu da se vare,mozes to da uradis i nece biti problema,ali vrlo lako moze da se desi da se na njih nahvata garez,da dobiju masu a samim tim i manji usis a veci otpor vazduha i moze doci do pucanja klapne i usisavanja u  klip,tako da po meni najbolje je zameniti ih ili skroz ukloniti.

    Realno je da se menja rad motora kad se skinu,auto postaje za nijansu bucniji i dobija vise vazduha ,ali ne smeta mu mnogo..Tvoj izbor

  2. 20 hours ago, Aleksa Aničić said:

    Hteo sam jos da pitam na koliko km je pogodno raditi mali servis ? 
    I jos jedno sto se tice greske (lampica za motor),pre neki dan sam uzeo da proverim ulje cisto bzv i lepo vratio onaj merac, posle toga palim auto i pali se lampica.
    evo sija vec 3 dana.jel ima neko predstavu sta je ?
    Cudno mi je sto je sto se odmah nakon proveravanja ulja ukljucila.

    Nema veze sa proverom ulja,zakaci ga na diagnostiku

  3. Dsc je unapredjeni asc,znaci imaju istu funkciju samo sto je dsc noviji sistem i ima ulogu ispravljanja kompletnog vozila tj sva 4 tocka dok asc prati zadnji pogon 2 tocka,oba sistema oduzimaju gas cim dodje do proklizavanja tocka u odnosu na druge,s tim sto dsc to radi kocenjem svakog tocka pojedinacno a asc samo oduzima gas tj zatvara klapnu na usisu.Abs je sistem protiv proklizavanja pri kocenju,znaci obrnuta funkcija,deblokada tocka,to znaju i ptice na grani.

    Sto se tice e34-ke ja nisam nikada cuo da neka ima dsc i nemoze da ga ima jer je izmisljen daleko kasnije od zadnjeg primerka e34 koji je proizveden 96 godine.

     

  4. 13 hours ago, DEJAN74 said:

    Da nije malo mnogo 1l na 1000km?meni je potrosio 1l na 7000km

    tebi je onda odlican motor tj malo je presao,ovi sa po 300-400000km recimo u X5 trose i do litre na 1000km,ok nekome to smeta i uradi motor i opet trosi ulje jer je zajebano uraditi ga,hilznovanje ko zna kakvim materijalima i bacis pare a uato trosi pa trosi,zato kazem sipas i vozis neces da se vencavas s njim.

  5. 21 hours ago, dredger said:

    Slazem se s tobom u potpunosti. Ja ne znam sto se ljudi loze na polovne gume? Bolje je kupiti i neki jeftiniji brend, pa imas nove nego polovne miselin ili neke tako "zvucnog" imena koje su popasle milion rupa, ocesale bankina i bankina. Polovne gume hvale oni koji nisu vozili nove, jer da jesu znali bi koja je razlika. To ti je isto kao sa automatskim menjacem, kenjaju da ne valja samo oni koji nisu probali.

    Sve zavisi kakvu polovnu gumu kupis