Ivan ///M

Members
  • Content Count

    56
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Ivan ///M

  • Rank
    bmw pocetnik
  • Birthday 06/15/1983

Contact Methods

  • Website URL
    http://
  • ICQ
    0

Profile Information

  • Ime i prezime
    Ivan S
  • Lokacija
    Lesak-Kosovo
  • Automobil
    BMW E39 525i m-sport
  • Link do vaseg automobila
    http://www.bmwclubserbia.com/forum/index.php?showtopic=11795
  1. Kod nene bez dpfa, nije cipovan, nema dima ni na punom gasu, tocim na nis pumpama najcesce.
  2. Kod mene pre 15 hiljada stavljeni texstar diskovi i plocice, koci odlicno, ravno se trose diskovi ali na malim brzinama u gradu ponekad umeju da zacvile rekao bih kada su polu zagrejani. Nazad je texstar disk trw plocice i nikad ne cvile. Drug na e90 stavio at diskove textar plocice napred i isto kao kod mene ponekad cvile. Kupili smo ih na razlicitim mestima. Na e39 sam ih ranije koristio i nisu cvilele, to je neko iskustvo, sa trw nikad problem na 4 5 razlicitih auta.
  3. Kao sto rece kolega viljuske remontuj, umesto texstar plocica stavi trw ista cena a nikad ne cvile za febi diskove nemam iskustva,ispostuj ove savete i bice taj racun skoro duplo manji.
  4. Izvinjavam se sto ranije nisam napisao resenje problema. Zamenjena je hard guma i vibracije su nestale.
  5. Da malo osvezim temu, dugo me nije bilo. Sa autom sam preso od kupovine 22 hiljade, jedini problem koji sam imao je blaga vibracia zadnjeg dela koja je resena zamenom hard gume. Na prvom servisu posto sam ga kupio sam skinuo klapne [nisu imale lufta ali sam ih skinuo i radi motor bez njih bez promena], opran usis i zamenjeni svi grejaci i relej grejaca, prednji diskovi i plocice texstar ali nisam zadovoljan jer ponekad na bas maloj brzini umeju da zacvile inace koci odlicno. Par hiljada kasnije zamenio i zadnje diskove i plocice ovoga puta texstar diskovi trw plocice i ne cvili nista tako da
  6. Danas bio u servisu i na reglazi i nista nemogu da nadju da nevalja. Guma na kardanu dobra, trapovi stegnuti, ponovo izbalansirali tockove i idalje se blaga vibracija javlja kako sam vec opisao. Jedino mi preostaje da idem u BMW Kum posto oni imaju i dosta polovnih delova pa da menjaju jedno po jedno, neznam sta bih drugo.
  7. Goodyear f1 asimetrik 2 bez greske, bolesno drze i po suvom i po kisi, jeftinike od miselina a bolje iz iskustva, bolju gumu nisam vozio. Za navedeni dunlop, drug imao i jedva izdrzale 18ice na e90 20 hiljada km ostrije voznje, habaju se nenormalno.
  8. Zahvaljujem, nadam se da je to i da cu da resim sto pre, omrznucu auto.
  9. Ne mrzi me, sutra cu da pogledam jer ova vibracija me nervira.
  10. Pre svega zahvaljujem na brzim odgovorima. Dakle ti lezajevi se kupuju posebno ili u kompletu sa gumama i ako sam dobro shvatio bitno je da se kardan kasnije precizno vrati na obelezeno mesto? Imate li neku preporuku ko bi to mogao kvalitetno da odradi u Kraljevu, Cacku ako ne i u Bg cu radije da dodjem kod coveka koji zna poso nego da mi redom menjaju delove?
  11. Nije gledao kardan, a moze li poluosovina da se iskrivi sama od sebe, jer taj problem nije bio kada sam kupio auto a u medjuvtemenu nisam lupao auto. Kako mislis kriv kardan?
  12. Evo posle 10 hiljada km prvi problem na autu. U pitanju je e90 320d automatik 2005.godiste,dakle imam sledeci problem, blago mi vibrira zadnji kraj, i to pocne negde na 50 do 60 km/h pa prestane i pocinje opet od 90 pa do 120 onako najintezivnije se tada oseca rekao bih. Vibracija se javlja nezavisno da li dodajem gas ili ne, i kada izbacim iz brzine ne prestaje. Vibracija je dosta blaga i na losijem asvaltu se jako malo i oseti jwr je nadjacaju potresi od losijeg puta. Gume i felne sam probao od drugog auta i isto se sve ponavlja. Bio na reglazi, nazad sve dobro, nema luftova, civek mi podmaz
  13. Cestitke na kupovini, lepo izgleda zaista. Koliko te kostala ta intervencija na usisu i gde si je radio, posto i ja planiram isto?
  14. Prelepo, nemam reci. Za ovako nesto je potreban ogroman trud i ljubav pored novca naravno.
  15. Danas promenjeno ulje u motoru i svi filteri, odlucio se za Motul x clean+ 5w30.