dulenator

Members
  • Content Count

    19
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About dulenator

  • Rank
    bmw pocetnik
  • Birthday 07/17/1983

Contact Methods

  • Website URL
    http://
  • ICQ
    0

Profile Information

  • Ime i prezime
    Damir Meandžija
  • Lokacija
    Beograd
  • Automobil
    BMW E30 320i M20 Touring mit klimaanlage :)
  1. Pretpostavljam da će da radi, ako na E30 radi bez problema kad se stavi sat sa obrtajima. Opet znajući kako auto industrija "napreduje" možda je na E36 komplikovanije.
  2. Nema mi onda druge nego da kopam polako. Primetio sam da se češće to dešava kad pada kiša, odnosno kad je vlaga. Kad je sunčano, skoro nikad se ne mrda, samo kad stisnem dugme, onda odradi brisanje, ali se zaustavi opet na nekom nasumičnom mestu. Ima li negde da se nađe šema instalacija za touring-a? Imam svakakve, ali za karavan nijednu. Svakako ću da isključim motor, da ne grebe po staklu bez potrebe. Hvala i pozdrav.
  3. Potrebna mi je pomoć oko ludog brisača. Dešava se često da proradi sam od sebe i ne može da se zaustavi ili se pomera po malo i retko kad stane gde treba, nego se zaustavi na sred stakla. Menjao sam motor i one dve "kutijice" pozadi, ali ništa nisam postigao. Prekidač je dobar, nema spoj dok se ne stisne, pa da ne kopam po instalaciji, zanima me da li još nešto može da bude? Nemam vremena nikako da se posvetim tome, a pošto retko vozim, zaboravim skroz na to, a ne bi da brisač guli po staklu bez potrebe. Da ostavim auto kod električara nije opcija, jer mora da bude uvek kod kuće zbog određene
  4. Onda ostaje ako uhvatim vremena da prebacim katalizator umesto lonca, pa da vidim šta će da se desi. Ako ništa, ionako se (nažalost) vozi jednom u dva meseca, pa nije toliko bitno. Uvek ostaje oglas varijanta.
  5. Znači katalizator ne bi trebalo da utiče na sondu. Zbunilo me to jer sam negde čitao da katalizator podiže temperaturu gasova i ispred njega, pa utiče na sondu. Verovatno sam loše pohvatao. U svakom slučaju to je onda odlično, samo onda treba da potražim razlog potrošnje na drugom mestu. Inače već imam lonac na mestu katalizatora, ali me ubi zvuk koji izlazi iz auspuha. Zvuči kao da imam V8, što je odlično u leru i bilo bi ok da sam klinac i da se i dalje ložim na to, ali u vožnji je brundanje naporno. Čuo sam kako zvuči sa katalizatorom i to je ono što mi treba. Ni lonac ni cevi ne pomažu u
  6. Nisam do sad pisao, pošto uglavnom rešavam sve sam, ali ovo je nešto što ne mogu nigde na nađem rešenje. Pitanje je za verovatno za iskusne. Zanima me da li mogu da stavim katalizator sa E36 compact-a (316i, M43) na moj E30 (320i, M20)? Katalizator na kompaktu je u odličnom stanju, a kod mene je neko izbacio to čudo i stavio dve cevi umesto toga. To i ne bi bio toliko problem, da nije samim tim i promenjen zvuk motora, koji sad zvuči dosta duboko (jeste moćno, ali za kratak period, pošto u dužoj vožnji zamara). Naravno izbačena je i lambda sonda, pa sam to sad dodao, jer je auto trošio, vozi
  7. Čini se i meni da nema fabrički, al' reko' da vidim ako ima neka relativno prosta varijanta da se odradi i da funkcioniše, bilo bi super. Nije ništa hitno, al' nek' se nađe, pa da se malo zanimam. B)
  8. Potreban mi je savet, ako je neko upućen, kako da napravim da se stakla podižu na jedan stisak dugmeta, a ne da moram da ga držim (mislim dugme :P ) dok se ne zatvori skroz? Kad sam već u radnji, da pitam isplati ti li se zezati sa ovim SPY Windowlifter, pošto na zadnjim vratima nemam električne podizače, pa bi ih ubacio? Unapred hvala.
  9. Uvek za preporuku cuveni Nenad Djordjevic (Bezanijska Kosa). 063/280775 Kod njega sam nosio sve i svasta i nikad nije bilo problema.
  10. Kad u'vatim vremena, postavicu i slike.
  11. Aj' da se i ja prijavim ovde. Iz BG-a sam i vozim zadnje tri godine E30 (m40) 316i '90. godiste. Zadovoljan sam sa njim do sad, a nadam se da cu uskoro preci na nesto novije ili neki karavan (sitna deca samo sto nisu i tako to :pilot:).