kiro

Members
  • Content Count

    7
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About kiro

  • Rank
    bmw pocetnik

Profile Information

  • Ime i prezime
    Nemanja Jevremovic
  • Lokacija
    Beograd
  • Automobil
    E46 318Ci
  1. Ovih dana treba da radim mali servis, pa mi je izbor ulja glavna preokupacija pošto mi je ovo prvi BMW i nemam pojma šta da uzmem. Čitajući forume, došao sam do utiska da treba uzeti BMW ulje ili Castrol i da je Castrol malo bolji. Za moj auto (318ci, M43 motor) se preporučuje EDGE 5w40, na satu imam oko 175000. Da li je to dobar izbor? I ako jeste, gde kupujete Castrol a da ne sumnjate u poreklo tj. da je sigurno original? Pre neki dan sam ga video u Lav autu, čini mi se da je oko 1200 din/L ovaj EDGE. Vidim da je zvanični uvoznik Castrola za Srbiju Sec Lubes sa NBG, ali oni i nemaju site,
  2. Hvala momci. Kao što rekoh, plan i jeste da mu namunjim neke dobre felne i to je to. Možda bih ga malo spustio, ali iskreno bitnije mi je da mi auto bude funkcionalan i da mogu da se vozim po našim lepim ulicama a da ne zentam baš od svake šahte, rupe, kolotraga itd... O tom po tom. Prvo su na redu servisi i felne, pa ćemo posle videti. :) Hvala još jednom, pa se vidimo na nekom okupljanju! ;)
  3. Zamenio bih svecice na svom E46, ne znam kada su poslednji put menjane pa bih uz mali servis da skinem i to sa dnevnog reda. Auto ima plin, nasao sam da je OEM varijanta NGK BKR6EQUP ali one imaju 4 "kraka" (ili kako se već to zove), a pročitah da se za vozila sa plinom savetuje korišćenje svećica sa jednim krakom. Da li da pokušam sa nekim drugim iz BKR6 serije (npr iridijumske imaju jedan krak) ili da teram sa tim iz kataloga ili nešto treće..? Pročitao sam i za ove Brisk, ali nekako mi NGK srcu draže...
  4. Evo konačno da se pohvalim, postao sam punopravni član kluba. :) E46 318 coupe, motor od 118ks (ne znam codename :) ), sa plinom. Oprema standardna kakva se vidja na coupe-ima, plus bela koža koja mi je baš prirasla za srce. Vizuelno bez nekih velikih promena u odnosu na fabričko stanje i planiram da takav i ostane. Imam onaj maleni spojler na gepeku koji mi se baš svidja i možda ću pojuriti neke lepe 17ice kada se malo oporavim od kupovine i to je to. Sad je na redu mali servis i eventualno utezanje nekih nedostataka koje primetim, ali o tome na druom mestu.
  5. Pa ti si taj jedan. :D Videh još neke poznate nick-ove u medjuvremenu. :) Hvala na dobrodišlicama.
  6. Zdravo ljudi, da ispoštujem pravilo. Zovem se Nemanja, živim u Beogradu. Učlanio sam se na forum jer se spremam polako za kupovinu svog prvog auta, a ovo mi je najbolje mesto za prikupljanje informacija. Gadjam na e46 coupe, mada postoji šansa da padne i neka limuzina, ako me pogodi stanjem/bojom/opremom. Jednog od vas poznajem sigurno jer smo kolege bajkeri, kad postanem "punopravni" član valjda će biti još poznanstava. ;)