laky78

Members
  • Content Count

    15
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About laky78

  • Rank
    bmw pocetnik

Profile Information

  • Ime i prezime
    lazar misic
  • Automobil
    bmw 520i e34
  1. Pozdrav! I ja imam sličan problem na BMW 520i e34. Neradi mi obrtomer, pokazivač potrošnje, i temperature. rastavljao sam tablu, zamenio baterije, na oko nema nekakvih oštećenja ili da je nešto "crklo" na tabli pa sumnjam da je problem negde drugo, ako neko može da mi kaže šta da pogledam još, i koji osigurač je na 5-ci za obrtomer. Ps. prije nego što je stao, obrtomer je počeo da ludi, i onda više ni makac.
  2. Ma ništa jbg. Ako ništa ne uspem sa ovima, znam šta mi je činiti, kupovina drugog menjača.
  3. Ja sam za. Ako nekom treba takav, neka javi, dogovorit ćemo se.
  4. Kad skinem moj menjač onda ću ih uporediti, i nosače i sve, jedino me muči ako ne uspem ovaj moj popraviti, dal ću moći taj nabudziti, i dal će biti problema sa kardanom, kako da ga skratim , ja znam da se kardan kad sam još prije skidao menjač, malo može "uvući" al dali je to dovoljno. i dali će biti problema sa prenosom, ako neko ima ideju sta bi mogao biti kvar na mome postojećem menjaču, jer bih ipak voleo ako je moguće da vratim njega.
  5. Još samo da dodam ovaj drugi menjač što imam je GETRAG sa strane piše 260.0.1044.90 a sa straznje strane gde ide kardan piše 260.0.1060.91, inace na mojoj petici je motor 2.0 12 ventila 95kw, auto je 89.god. Nemam pojma od kojeg modela je to menjač, i dali moze na moj auto. Pomagajte dobri ljudi.
  6. Ma samo se nadam da nisu otišli sinhroni, usput rečeno, po čemu se zna kad oni odu, dal im neki simptoma da mogu znat da su oni, i još nešto imam neki drugi menjač, u "rezervi" al je malko duži, za nekih možda koliko se sećam, 5-10cm. i ovaj moj na autu je ZF, a ovaj što je duzi je getrag, dali može možda on da se nekako nabudži. ako sa ovim ništa ne uspem.
  7. Pozdrav svim forumašima! Imam problem sa BMW 520i E34, danas po povratku kuci, odjednom mi vise nije hteo u prvu i drugu brzinu, ostale idu normalno, i nečuje se nikakvo brujanje ili "turpijanje" u menjaču, jedino kad ubacujem u 1 ili 2, klikne kao da je ušaltao, al međutim ništa se ne dešava, radi kao da je na leru. Molio bih ako je neko imao slično iskustvo, da mi pomogne pri otklanjanju kvara, jer trenutno nisam u situaciji da kupujem drugi menjač. Hvala.
  8. HVALA PUNO ZA SKICU I ZA OVE INFORMACIJE. DIZNE SU SA ISTOG MOTORA, I DA ISAO JE. KAD SAM IH SKINUO SA NJEGA MOZDA JE STAJAO NEKIH MESEC DANA. A STO SE TICE DAVACA TEMP. ISKRENO NEZNAM NI KOLIKI OTPOR TREBA DA DAJE, PA AKO TI NIJE PROBLEM DA MI KAZES. HLADNO-TOPLO??? PS. DALI JE TO ONAJ SENZOR BLIZU SENZORA STO DAJE SIGNAL KAZALJKI ZA TEMP??? POZDRAV
  9. JUCE SAM MALO "MAJSTORISAO" POGLEDAO SAM KAKO MI JE BOBAN PREPORUCIO, ZNACI PUMPA TISKA GORIVO, NEMA NIKAKVE SPUZVE ILI SL. FILTER JE OK. NEDAVNO SAM STAVIO NOVI. JOS MI NIJE JASNO KAKO TO DA NEMA LAMBDA SONDA NA AUTU. TO JE MODEL IZ 88-89 j***m LI GA, IMA PRIKLJUCAK ZA NJU, ALI NA NJEMU JE NEKAKAV POKLOPAC SA NEKIM KONEKTORIMA ILI STA VEC. SAD SAM TOTALNO ZBUNJEN, DALI JE TO NORMALNO, KATALIZATOR NEMA, AL TO ZNAM POSTO IMA DVA SREDNJA LONCA. STA DALJE??? "POMAGAJTE DRUGOVI HOCU DA SE UBIJEM"
  10. ok. pokusat cu i to, sve je bolje nego placati majstora da mi drzi auto dva tri dana u radioni i olesi me za 50-ak evrica, da bi mi rekao da nemoze da nadje kvar :-(( ako nesto uspem, javit cu rezultate. pozdrav
  11. TO JE OK. SVESTANSAM DA JE ORIGINAL, ORIGINAL, AL NAJVISE ME BUNI TO STO KAKO POSTIZE RADNU TEMP. TAKO IDE SVE LOSIJE. JEDNOSTAVNO GA NESTO GUSI, I MUCI SE. NEKO MI JE SPOMINJAO NEKI FALS VAZDUH PA KOJEKAKVE SENZORE, AL NIKO NISTA KONKRETNO. CAK SAM MISLIO DA JE MOTOR LOS, ALI NA PLIN IDE SUPER I NETROSI MI ULJE, ONDA VALDA NIJE DO MOTORA???
  12. HVALA NA SAVETU. IZNE SAM ZAMENIO, STAVIO SAM SA BMW-A KOJI NIJE IMAO NIKADA PLIN, JEDINO STO NISAM GLEDAO FILTER. I JOS JEDNO PITANJE... DALI MOZE DA SE STAVI PUMPA OD ALFE 155. POSTO ISTO BARA TISKA A I POTAPAJUCA JE KAO I OD BMW-A, I BOSCHOVE SU OBE???
  13. POSTOVANJE SVIMA, IMAM VELIKI PROBLEM SA BMW_OM 520i E34 12V. NA PLIN IDE NORMALNO, ALI NA BENZIN KAO MRTAV KONJ. ZNACI, NIKAKO, POGOTOVO KAD SE MALO UGREJE. TJ. DOK JE HLADAN JOS I NEKAKO. NESTO GA GUSI, MUCI SE, AL SNAGE NIGDE. MOLIO BIH DA AKO NEKO ZNA STA BIH MOGLO BITI, DA MI POMOGNE OKO OVOG PROBLEMA PS. TAKO SAM GA I KUPIO.
  14. POSTOVANJE SVIMA, JA SAM NOVI CLAN FAN CLUBA.