gide

Members
  • Content Count

    39
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About gide

  • Rank
    bmw pocetnik

Profile Information

  • Ime i prezime
    Vladimir Petrovic
  • Automobil
    e60 525dA

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Pozdrav Prestali su da mi rade brisači u automatskom režimu. Skinuo sam senzor kiše i otvorio ga, jedno sočivo je naprslo. Da li neko ima iskustva sa ovim, da li probati poravku ili nabavljati novi?
  2. Ma u principu sam super zadovoljan autom, i super je dok su sve to imaginarni problemi. Sto se tice mehanike tu je sve jasno. E60 je, ako se nevaram, medju prvim automobilima sa malo ozbiljnijom i kvantitativnijom upotrebom bord computera i dijagnostickih senzora. I logicno je da se pojavljuju decje bolesti. Ali je sramota ako je to na restajlingu jos vise i ako se ispostavi da je F10 jos gori. Izmedju 2003. i 2010. napredak kombinacije software-hardware je bio ogroman tako da bi F10 morao da je znatno kvalitetniji po ovom pitanju.
  3. Na dijagnostiku ga nisam kacio. To je bilo letos, zadnja 2 meseca se nijednom nije pojavilo. Malo lici i na pregrevanje pojedinih komponenti, tj losije hladjenje??? Sto je rekao mzex, ovo brljavljenje pocinje da nervira.
  4. Povremeno mi je prijavljivao gresku da je smanjena stabilnost u krivinama i da usporim? U cemu je problem?
  5. Softverski na e60 jel moguce ugasiti ovaj senzor, tj da je uvek aktivan bez alarmiranja greske?
  6. gide

    520d e60

    Ovakve vrste komentara je vrlo problematična. Ni švaba nije što je nekad bio a tačna kilometraža je mit. Koja je verovatnoća da u Nemačkoj kupiš auto od "turčina"? Mnogo veća nego da u Srbiji kupiš isti taj auto od "turčina". Šalu na stranu, ja sam moj kupio baš u Nišu pre 3 godine i nisam se pokajao. 1. Polovan 520d je skuplji od 525d zbog registracije. Praktično pri kupovini plaćaš avans za buduće registracije!!?!? Razlika u opremi i motoru između ova dva modela je ogromna. Ja kad sam kupovao 525d je bio 2.000 evra jeftiniji a dobio sam + 2 cilindra + automatski menjač + automatsku klim
  7. Da li neko ima iskustva sa YUASA akumulatorima?
  8. Neka ti je sa srecom, i auto i boja su vrh. Uz klasicnu boju idu i klasicne felne sa 1. slike, a ove bbs sa 3. slike bas idu uz ovu boju, cuce fenomenalno. Prefarbaj srafove ili srce i imaces fenomenalnu kombinaciju.
  9. Nije pokazivalo da je ulje na minimumu. Kod e30 je, kako su mi posle objasnili, karter izuzetno sirok i 1 cm nivoa je znatna kolicina ulja.
  10. Nekad sam vozio bmw e30 benzinca: manjao sam hidropodizace dva puta, culi su samo kad je auto hladan, kao sto su ljudi i napisali jer je ulje u karteru. Posle par godina sam imao isti problem kao i ti i ispostavilo se da je ulje bilo na minimumu a da su podizaci bili ok. Znaci kao sto ti je Boban napisao ulje NE VALJA 100%.
  11. Pozdrav. Na visokim spoljnim temperaturama i posle 10-15 minuta kada se dobro zagreje motor počinje da se čuje dodatno duboko brujanje iz auspuha, ne preterano jako. Počelo prošlog leta po velikim vrućinama i znači samo kad je motor dobro opterećen i zagrejan. Celu zimu se nije uopšte čulo da bi opet počelo pre par dana. Šta može da bude?
  12. gide

    Zuta lampica

    Lampica mi se nije palila, motor ako je zagrejan kad se upali zna da trese 5 do 10 sec, hladan ne trese. Takodje kad je motor hladan ponekad se cuje "kao neka pumpica". Znaci malo bolje stanje nego kod tebe. Proverom na dijagnostici utvrdjeno da 5. i 6. dizna nisu bas u idealnom stanju i da takvo ponasanje motora moze da bude posledica istih. Valjalo bi da sve diznu idu na ispitni sto da bi se utrdilo pravo stanje sto jos uvek nisam uradio. Takodje, po forumima spominju sinteticki dvotaktol (flash lube) koji se dodaje u gorivo zbog ciscenja i podmazivanja, mislim da bi ovo trebali da probam
  13. Lepo, bas lepo, ovo je BMW.