Konzul

Members
  • Content Count

    50
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Konzul

  1. Pozdrav svima, Posle vise raznih bmw modela, sada vozim F07 2014 520 Na pragovima ima svetlece znakove BMW koji svetle kad se otvore vrata. Nazalost, samo jedan radi, prednji desni. Ostala tri se ne pale kada se vrata otvore. Moje pitanje je - da li neko to popravlja (NSad, Bgd), tj da li se moze popraviti ili je resenje samo zamena. Ako je samo kupovina, moze predlog gde povoljno nabaviti. Zahvaljujem, poz.
  2. Pozdrav svima, Od skoro vozim 520 GT 2014.g. sa vazdusnim jastucima. Posto se auto posle nekog vremena nevozenja malo nakrivi na desnu stranu (podjednako napred i nazad), pretpostavljam da su vazdusni jastuci i nesto u vezi njih. Da li neko radi reparaciju vazdusnih jastuka za bmw? Mozda u NSadu ili okolini? Ko je dobar za pregled, dijagnostiku i popravku? Tnx.
  3. Hm, to nije lose, pogledao sam, ali razmisljao sam da li postoji neko fabricko vracanje na fabrickih 184ks. Pretpostavljam da to radi neki bmw servis, neki elektronicar. Kao sto su oni u fabrici skinuli na 163ks moze verovatno da se vrati na 184ks? da/ne? Kakav je postupak, koliko traje, jel ima nekih rizika, i konacno kolika je cena?
  4. Da li za bmw 520GT 2014to ili 2015to godiste (uvezen iz Belgije) je moguce vracanje sa 163ks na fabricka podesavanja 184ks ili mozda 192ks? Stvarno je greota da se toliki auto vozi sa 163ks! Ko to radi? Kakav je postupak, koliko traje, jel ima nekih rizika, i konacno kolika je cena?
  5. Da li Bata moze da potvrdi, da li za bmw 520GT 2014to ili 2015to godiste (uvezen iz Belgije) radi vracanje sa 163ks na fabricka podesavanja 184ks ili mozda 192ks? Stvarno je greota da se toliki auto vozi sa 163ks! Kakav je postupak, koliko traje, jel ima nekih rizika, i konacno kolika je cena?
  6. Nesto novo oko update softvera na f10 ? Jel se dobije nesto u voznji? Neka razlika? Jel moze neko da preradi program menjaca, da npr u 8. brzini na 160 kmh budu obrtaji oko 1750 a ne preko 2000?
  7. Ko se u NSadu bavi ugradnjom led svetala za BMW - kabine, tablica, farova i sta jos sve moze da bude led? Na f10 imam u kabini led sijalice i jedna je crkla, tj zmirka i ne radi uvek, pa se pitam gde da je zamenim. Ni ne znam koja je i kakva sijalica da je sam kupim pa da majstor samo zameni. Koje su oznake i gde se prodaju u NSadu? Poz.
  8. Servis na Banstolu, kod Rase i Milana, je izuzetan. Sve rade tako da vrate u standarde fabrike. Sve preporuke! Problem je: 1. sto se tesko zakazuje, uvek su u guzvi i tesko je doci na red. 2. sto kad ostavite auto, i kad idete po njega nema neki gradski prevoz.
  9. Svaka cast, korisna informacija, a i pravilno resen problem.
  10. Obavezno servis menjaca, i slazem se - daj Boze da nije kasno!
  11. Sta je na kraju bilo sa zveckanjem, jel lanac ili nesto drugo?
  12. Planiram da, prilikom pranja auta, sam obavim i lagano pranje motora na f10 520d, dakle samo od prasine odozgo, cisto radi estetike. Gde mu je kompjuter, da li treba posebno zastititi neki deo, neki poseban savet, iskustva. Pozz, tnx.
  13. Konzul

    Oglasi

    Plus folije na staklima, koje treba skinuti za registraciju. Po meni - zaobici ili ponuditi 1100e! I tada macka u dzaku!
  14. Znaci da dignem ruke od te ideje. Steta.
  15. Koliki je trosak zamene ulja i filtera na automatskom menjacu, f10 520d 2010te? Neka sugestija za ovo, za servis u NSadu. Jel ima neko u NS da se bas bavi bmw automatskim menjacima?
  16. Odlicna kupovina. Jednom kad se naviknete na bmw tesko ce vam se svidjati neki drugi. To je auto napravljen da zadovolji vozaca. Neka je sa srecom.
  17. Autonivelacija ok, ali stelovanje po visini (gore dole) i po horizontali (levo desno) svakog fara - gde su srafovi za to? Auto nivelacija reaguje na opterecenje vozila i na voznju po uzbrdici i nizbrdici i automatski nivelise snop, ili ga spusta ili ga dize. Ali farovi moraju da se podese da bacaju jednako i tacno gde treba.
  18. Za f10 520d 2010.g. sa velikom navigacijom ugradio bih zadnju kameru. Molim sugestije za gde kupiti i gde ugraditi u NSadu ili Bgd, neko ko zna da to spoji da radi kako je fabrika predvidela.
  19. Poz, Kako se podesavaju farovi na f10 520d 2010.g. ? Levi far je malo visi pa bi ga rado sam spustio. Nekad su bia dva dugmeta za podesavanje po horizonati i po vertikali. Da li svi f10 imaju autonivelaciju farova i da li svi prate okretanje volana u krivini?
  20. Moj f10 520d 2010 nema one male zvucnike kod retrovizora, varovatno je takav paket, samo ima ukrasna plastika.Verovatno jos nesto nedostaje za neki visi kvalitetniji muzicki paket - sta sve nedostaje, ako znate molim navedite. Kako i gde nabaviti zvucnike i gde ih ugraditi, naravno treba i plastika da bude drugacija! Neke ideje i sugestije za ugradnju i kupovinu u NSad ili Bgd.
  21. Cim je taj u City Pro Car cuo da kamera treba da se poveze na ekran navigacije, kaze trebaju originalni delovi, moduli, ergo preskupo i ne rade!
  22. Pa to zvuci odlicno, pogledacu sajt i nazvacu da pitam za cenu. Tnx. Sad zvao, ne rade to! http://cityprocar.rs/auto-delovi/
  23. Jel ima neki servis koji se ozbiljno bavi ugradnjom kamera na F10 - da ima kamere i da ih poveze i aktivira tako da pokazuju sve sto je predvidjeno na fabrickom ekranu. Zanima me Nvi Sad ili Beograd. Drugo, f10 koji imam nema one male zvucnike u uglovima kod retrovizora. Neka sugestija opet za majstora u NSadu koji zna da nabavi te zvucnike, zameni plastiku i ugradi zvucnike. Ocigledno da nije taj paket koji ukljucuje te male zvucnike. Da li pored njih jos nesto nedostaje za dobar zvuk, a sto nije deo tog paketa koji je ugradjen?