cvelenidza

Members
  • Content Count

    18
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About cvelenidza

  • Rank
    bmw pocetnik

Profile Information

  • Ime i prezime
    Nikola Cvetkovic
  • Automobil
    BMW 520i

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Na kraju sam pronasao coveka koji zeli da se poigra sa tim. Njemu preneo sta sam sve probao i on krenuo da trazi po instalaciji. Sutradan me zove i kaze da nije znao sta ce pa krenuo da kontrolise i delove koje sam ja vec probao. Tako pronadje da je problem do mikroprekidaca u motoru brisaca i sredio to. Sada je sve ok. Malo mi nije jasno kako se isto desavalo i sa drugim motorom koji sam probao, jedino ako je i on neispravan. Ili je to malo cudo pravilo neki problem po instalaciji(mozda to objasnjava zasto se napon bez kontakta gubio kada malo duze stoji raskacenih klema i sranje krene kad uk
  2. Jel moze neko da preporuci elektricara koji moze ovo da sredi u Beogradu?
  3. Izmerio lepo napon na crveno crnoj zici na dzeku koji se kaci na motor brisaca. Konstantno 12.25V bez kontakta.
  4. Uzeo sam unimer i onako amaterski probao da izmerim ono sto si mi rekao. E sad, dobijao sam neke cudne vrednosti ili ja ne znam Kada namestim unimer na 20V stalno osciluje izmedju 006 i 010. Kasnije sam dobijao 001 do 003. E ono sto je po meni mnogo bitnije je da sam pomerajuci kabal koji se kaci na motor brisaca (kabal koji izlazi iz gumene kocke koja stoji ispod resetke kod soferke) dobio onu situaciju da brisaci rade i bez kontakta. U odredjenoj poziciji rade, pomerim kabal prestanu.
  5. Probao sam drugi motor i drugu rucicu. Potpuno se isto ponasa. Dok smo menjali jedno, drugo, trece desavalo se da opet krenu da rade i bez kontakta. Delovi koje smo probali su ispravni jer smo ih probali na drugom autu. Ovo sada vec lici da instalacija negde zeza.
  6. Našao sam modul sa zelenim džekom i modul za centralnu. Raskačio moje i nakačio te module. Sa kontaktom se ništa ne dešava sve dok ne uključim brisače i nakon toga gašenje preko ručice ne pomaže, samo registruje prebacivanje u najbrži mod koji radi i kad nema modula. Nakon toga, bez kontakta staju ali čim okrenem ključ u prvi položaj kreću da rade. Deluje kao da motor brljavi. Pored njega ostaje još ručica ali na osnovu ponašanja nekako mi ne deluje da je ona.
  7. Novi info... Trebao mi je auto pa sam skinuo ručice brisača i tako vozio sigurno sat vremena. Kad sam došao kući i izvuko ključ motor brisača je prestao da radi. Čim okrenem ključ u prvi položaj kreće da se obrće. Pošto mi je sedište iščupano reko da isključim džek iz modula da vidim šta se dešava. Kada iščupam džek ne radi motor sve dok ne prebacim ručicu brisača u poslednji(najbrži) mod. Ovo isto sam probao i dok je motor brisača radio stalno, međutim, tada nije bilo promene sa ištekanim i uštekanim džekom. Nisam stigao da izmerim napon, rekoh da podelim ovo ludačko ponašanje
  8. Hvala na predlogu, probacu. A jel znas gde se nalazi taj relej jer ono sto stoji na skici ispod iz manual-a ja nemam, odnosno imam samo jedan obelezen sa 4 zute boje. Za drugi pod brojem 5 nemam ni prostora. Mozda je neki od onih kod osiguraca ispred vozacevog mesta.
  9. Zdravo svima, dosta sam čitao teme vezane za probleme oko brisača na e34, što na domaćim što na stranim forumima, ali ovakav nisam našao Pre dva dana na nekoj slaboj kišici upalim brisače na interval(prvi korak na ručici). Posle par minuta krenu po dva puta da rade pa stanu, i tako par puta ponove radnju. Bukvalno 5min nakon toga kreću da rade stalno kao da sam pomerio ručicu stepen više. Naravno, gašenje brisača ručicom nije pomoglo jer oni nastavljaju da rade. Ugasim auto i stopiraju se, opet upalim nastavljaju da rade. Dođem kući i ugasim auto, izvučem ključ, a brisači i dalje ra
  10. Izvini što opet kasnim. Auto od 2005. god ima klasičan plin i već je jednom menjan protokomer(tada je bilo mnogo lakše pronaći). Sada nije zamenjen već je "doteran". Detonacije su ga dosta iskrivile pa je od babe napravljena starija žena, devojka sigurno ne može :)
  11. Drugari kasnim sa odgovorom, auto je dugo bio kod kuce i cekao popravljen Na kraju je bio protokomer uzrok svega. Evo poslednjih par dana ujutru je malo hladnije i kada ga upalim radi na malo vecem broju obrtaja, vuce lepo. Cak mislim i da se bolje ponasa generalno u voznji. Sreca do neba. ? Hvala svima na savetima.
  12. Evo mene sa novim vestima. Prvenstveno @Indorile hvala puno na detaljnom objasnjenju sta i kako raditi. Proveren je TPS i ok je. @Elvir postavljanjem drugog ICV ventila motor opet radi normalno i u leru i prilikom dodavanja gasa. Primetio sam da sada maaaalo lakse(bolje) pali ujutru ali i dalje nema onog povisenog broja obrtaja koji bi stabilizovali rad dok se ne zagreje. Kako se kazaljka priblizava kraju plavog dela tako se motor stabilizuje i dalje je sve sasvim normalno. Prilikom paljenja kada je motor zagrejan u trenutku kad upali kazaljka za broj obrtaja od nule skoci na 1000 i spusti na
  13. Evo mene posle duzeg vremena. Dok se nadje vremena i termin kod majstora :-) Kupljen novi plavi davac, ali paljenje isto lose. Sumnja presla na protokomer jer auto ima plin, ali nakon stavljanja drugog nikakve promene. Cak je auto sada poceo cudno da radi i hladan i zagrejan. Konkretno, koliko god da se papucica gasa pritisne(ili rucno ispod haube) i drzi u tom polozaju motor menja rezim rada kao da neko dodaje i oduzima gas. Isto tako se ponasa i sa drugim protokomerom i sa drugim ECU. Sledece na sta ja kao laik sumnjam su dizne, kao da neka(e) ne rade kako naredi ECU.
  14. Pozdrav svima Imam e34 sa m20 12v 2.0 motorom. Problem je sa prvim paljenjem u toku dana. Konkretno, kod prvog paljenja zavergla normalno i upali se ali ne stigne ni do 500 obrtaja i ugasi se. Ukoliko je baaas toplo, preko 25 stepeni moze da se desi da upali i na prvo verglanje i da se ne ugasi ali jedva radi pa se posle nekog vremena kada kazaljka temperature predje pola plavog dela sve normalizuje. Ukoliko ne upali posle prvog verglanja u zavisnosti kolika je temperatura napolju moze da se desi da je potrebno vise puta verglati do maksimalno 4 puta, odnosno sto je toplije napolju manje
  15. Pozdrav svima Iscitao sam temu i primetio samo na pocetku nesto malo oko cackanja na e34. Zanima me jel ima neko iskustva sa povezivanjem na e34 motor m20? Video sam da se najvise pominje Scanner i INPA od software-a. Zanima me koji kabal je meni potreban kao i sta se podrazumeva pod interfejsom? Video sam da ljudi nabrajaju: Kabal, interfejs, software i racunar Ispravite me ako gresim.