pepsy

Members
  • Content Count

    339
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by pepsy

  1. Prava stvar! Čuvaj, poteži, šminkaj i uživaj! E39-ka je auto kome polako počinje da skače vrednost, tako da je to razlog više da se sačuva i obrati pažnja na svaki detalj! Osim toga, tvoj primer pokazuje da je motor od 136 ks sasvim korektan, da odlično odrađuje posao i da ga mnogi potpuno neopravdano kude jer ima "malo konja".
  2. Hvala najlepše! Sve najbolje i srećan Božić!
  3. Kraj zajedničkog putovanja... Istekla registracija juna 2022. godine, auto prodat septembra 2023. godine u sasvim korektnom stanju. Dobra osnova za sređivanje. Ja, nakon e30 318is karavan i e46 320d 110kw, prešao na e39 525d 120kw, automatik. I, tradicionlno, karavan. Ne znam šta će biti dalje, ali bi mi bilo drago da e30 ponovo bude funkcionalna. Ako neko sa foruma bude kupio ovaj auto (pošto vidim da je ponovo na oglasima), neka se javi, reći ću sve detalje koje znam, jer je auto bio kod mene punih 11 godina, a u dobrom je stanju i dalje.
  4. Dakle, kao što u naslovu stoji, fabrička multimedija treperi. Ne gubi sliku, ne gubi ton, ali treperi i javljaju se linije preko displeja. U pitanju je fabrički uređaj na e39, 2002. godište. Da li neko zna čoveka ili servis koji to može da popravi i koliko otprilike staje takvo zadovoljstvo? Možda je ova tema već obrađena na forumu, nisam tražio. Ukoliko jeste, prosledite link do iste. Hvala na pomoći unapred i srdačan pozdrav svim članovima foruma!
  5. Dakle, kao što u naslovu stoji, fabrička multimedija treperi. Ne gubi sliku, ne gubi ton, ali treperi i javljaju se linije preko displeja. U pitanju je fabrički uređaj na e39, 2002. godište. Da li neko zna čoveka ili servis koji to može da popravi i koliko otprilike staje takvo zadovoljstvo? Možda je ova tema već obrađena na forumu, nisam tražio. Ukoliko jeste, prosledite link do iste. Hvala na pomoći unapred i srdačan pozdrav svim članovima foruma!
  6. Dakle, kao što u naslovu stoji, fabrička multimedija treperi. Ne gubi sliku, ne gubi ton, ali treperi i javljaju se linije preko displeja. U pitanju je fabrički uređaj na e39, 2002. godište. Da li neko zna čoveka ili servis koji to može da popravi i koliko otprilike staje takvo zadovoljstvo? Možda je ova tema već obrađena na forumu, nisam tražio. Ukoliko jeste, prosledite link do iste. Hvala na pomoći unapred i srdačan pozdrav svim članovima foruma!
  7. Dakle, kao što u naslovu stoji, fabrička multimedija treperi. Ne gubi sliku, ne gubi ton, ali treperi i javljaju se linije preko displeja. U pitanju je fabrički uređaj na e39, 2002. godište. Da li neko zna čoveka ili servis koji to može da popravi i koliko otprilike staje takvo zadovoljstvo? Možda je ova tema već obrađena na forumu, nisam tražio. Ukoliko jeste, prosledite link do iste. Hvala na pomoći unapred i srdačan pozdrav svim članovima foruma!
  8. Dakle, kao što u naslovu stoji, fabrička multimedija treperi. Ne gubi sliku, ne gubi ton, ali treperi i javljaju se linije preko displeja. U pitanju je fabrički uređaj na e39, 2002. godište. Da li neko zna čoveka ili servis koji to može da popravi i koliko otprilike staje takvo zadovoljstvo? Možda je ova tema već obrađena na forumu, nisam tražio. Ukoliko jeste, prosledite link do iste. Hvala na pomoći unapred i srdačan pozdrav svim članovima foruma!
  9. Dakle, kao što u naslovu stoji, fabrička multimedija treperi. Ne gubi sliku, ne gubi ton, ali treperi i javljaju se linije preko displeja. U pitanju je fabrički uređaj na e39, 2002. godište. Da li neko zna čoveka ili servis koji to može da popravi i koliko otprilike staje takvo zadovoljstvo? Možda je ova tema već obrađena na forumu, nisam tražio. Ukoliko jeste, prosledite link do iste. Hvala na pomoći unapred i srdačan pozdrav svim članovima foruma!
  10. Dakle, kao što u naslovu stoji, fabrička multimedija treperi. Ne gubi sliku, ne gubi ton, ali treperi i javljaju se linije preko displeja. U pitanju je fabrički uređaj na e39, 2002. godište. Da li neko zna čoveka ili servis koji to može da popravi i koliko otprilike staje takvo zadovoljstvo? Možda je ova tema već obrađena na forumu, nisam tražio. Ukoliko jeste, prosledite link do iste. Hvala na pomoći unapred i srdačan pozdrav svim članovima foruma!
  11. Dakle, kao što u naslovu stoji, fabrička multimedija treperi. Ne gubi sliku, ne gubi ton, ali treperi i javljaju se linije preko displeja. U pitanju je fabrički uređaj na e39, 2002. godište. Da li neko zna čoveka ili servis koji to može da popravi i koliko otprilike staje takvo zadovoljstvo? Možda je ova tema već obrađena na forumu, nisam tražio. Ukoliko jeste, prosledite link do iste. Hvala na pomoći unapred i srdačan pozdrav svim članovima foruma!
  12. Dakle, kao što u naslovu stoji, fabrička multimedija treperi. Ne gubi sliku, ne gubi ton, ali treperi i javljaju se linije preko displeja. U pitanju je fabrički uređaj na e39, 2002. godište. Da li neko zna čoveka ili servis koji to može da popravi i koliko otprilike staje takvo zadovoljstvo? Možda je ova tema već obrađena na forumu, nisam tražio. Ukoliko jeste, prosledite link do iste. Hvala na pomoći unapred i srdačan pozdrav svim članovima foruma!
  13. Dakle, kao što u naslovu stoji, fabrička multimedija treperi. Ne gubi sliku, ne gubi ton, ali treperi i javljaju se linije preko displeja. U pitanju je fabrički uređaj na e39, 2002. godište. Da li neko zna čoveka ili servis koji to može da popravi i koliko otprilike staje takvo zadovoljstvo? Možda je ova tema već obrađena na forumu, nisam tražio. Ukoliko jeste, prosledite link do iste. Hvala na pomoći unapred i srdačan pozdrav svim članovima foruma!
  14. Dakle, kao što u naslovu stoji, fabrička multimedija treperi. Ne gubi sliku, ne gubi ton, ali treperi i javljaju se linije preko displeja. U pitanju je fabrički uređaj na e39, 2002. godište. Da li neko zna čoveka ili servis koji to može da popravi i koliko otprilike staje takvo zadovoljstvo? Možda je ova tema već obrađena na forumu, nisam tražio. Ukoliko jeste, prosledite link do iste. Hvala na pomoći unapred i srdačan pozdrav svim članovima foruma!
  15. Dakle, kao što u naslovu stoji, fabrička multimedija treperi. Ne gubi sliku, ne gubi ton, ali treperi i javljaju se linije preko displeja. U pitanju je fabrički uređaj na e39, 2002. godište. Da li neko zna čoveka ili servis koji to može da popravi i koliko otprilike staje takvo zadovoljstvo? Možda je ova tema već obrađena na forumu, nisam tražio. Ukoliko jeste, prosledite link do iste. Hvala na pomoći unapred i srdačan pozdrav svim članovima foruma!
  16. Odličan! Meni samo bodu oči oni rukohvati na vratima koji su odvratni! Ako ikada budem vozio e60/e61 ili ću kupiti auto sa drugačijim rukohvatima ili odmah idu na zamenu. Na restyling verziji je to rešeno sasvim korektno. Ostalo je sve top! Uživaj u vožnji!!!
  17. Dakle, kao što u naslovu stoji, interesuje me da li neko može da okači sliku ili link do slike kako izgleda komplet alata koji se nalazi u gepek vratima e39-ke? Auto koji sam kupio pre 6 meseci je u jako dopbrom stanju, ali mu nedostaje navedeni alat da bude kompletan skroz, pa bih voleo da imam i to. Treba mi slika alata da znam šta da nabavljam kako bih ga kompletirao. Takođe može i kontakt ljudi koji eventualno imaju kompletan alat na prodaju ili neki deo istog. Hvala unapred!!!
  18. Da, tako je. I ja sam menjao na e30, isti je princip. Problem je što su kod e39 amortizeri gepeka unutrašnji (uvučeni ispod krova) i malo su nepristupačni za zamenu. Zato sam postavio pitanje da li postoji neka caka da se zamene bez velikih problemna i da se prilikom zamene ništa ne ošteti. Svakako, hvala za komentar/savet!
  19. pepsy

    2.0d vs 3.0d

    Znači to je to. Definitivno je i kod mene slično. E46 320d je obično oko 6,5 - 7 l/100 km na otvorenom, a e39 525d mi je konačno, na nekih 950 km pređenih, pod klimom oko 70% pređenog puta, veći deo puta pun auto, oko 15-20% gradske vožnje, ostalo na otvorenom... trošio oko 8,2 l/100 km. Istina, sa malo laganijom vožnjom i bez klime, ima mesta da se spusti i ispod 8 l/100 km, ali nebitno, i ovako sam zadovoljan. Hvala svima na komentarima i odgovorima!
  20. pepsy

    2.0d vs 3.0d

    Baš zbog toga i pitam... Smatram da je u granicama normale, obzirom da je težak auto, konstantno pod klimom, pun... Što se tiče režima vožnje, ja jesam oštriji vozač i ne štedim ga na gasu kad zatreba, u preticanju najčešće, ali daleko od toga da je konstantno tako. Auto put još nisam testirao. Što se tiče 320d, istina da je žustriji, osetljiviji na gasu, da li što je lakši auto ili iz nekog drugog razloga, ne znam... Osim toga, primetio sam da 320d pali turbinu na 2000 o/min, a e39 na oko 2600-2700 o/min. To tek planiram da ispitam...
  21. pepsy

    2.0d vs 3.0d

    Čitam temu od jutros, jer od pre mesec i po dana vozim e39 2.5d od 163 ks, automatik, karavan, pa me interesuju mišljenja i iskustva drugih vlasnika vezano za potrošnju. U subotu krenuo sa porodicom na Zlatibor, pun gepek, žena, ja i dvojica klinaca, konstantno pod klimom, bez ikakve štednje, što znači gas do poda onda kad treba... Po metodi od čepa do čepa, mererno na 125 km (na relaciji Knjaževac - Trstenik), potrošnja je 9,0 l dizela na 100 km (na multimediji pokazuje 7,1 l/100 km, što se ispostavilo kao netačno). Do sad sam prešao 520 km i, prema količini preostalog goriva, deluje mi da dr
  22. Bombonica! Svaka čast za sve urađeno, ovako se voli i održava auto!!! Čuvaj ovo kao oči u glavi, svakim danom sve više vredi! I uživaj u svakom momentu vožnje!!!
  23. Dakle, interesuje me da li neko ima iskustva sa zamenom amortizera koji drže gepek vrata na karavanu e39. Auto je 2002. godište. Jedan amortizer je loš i vrata često padaju. Nešto sam gledao na youtube kako se menja, ali rekoh da i ovde potražim savet, preporuku... možda postoji neka caka, da se ne mučim ili da nešto ne oštetim. Tražio sam temu na forumu, ali nisam našao. Ako je neko već pisao o ovome, samo okačite link. Da napomenem da su amortizeri koji drže samo staklo zadnjih vrata ispravni. Hvala unapred!