hermes

Members
  • Content Count

    1633
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by hermes

  1. Kad staviš ECU sa drugog auta na svoj, on u početku radi sa parametrima koje je imao na tom drugom automobilu, ali odmah počne da se prilagođava podacima koje šalju razni senzori, od lambda sonde do senzora za temperaturu. Ako mu se šalju pogrešni podaci, on će pokušati da prepegla nepravilnosti, ali kad probije margine do kojih može da ‚‚pegla‚‚ stvari, onda motor počne da radi loše. Nađi negde na netu koliki otpor treba da imaju senzori, icv i ostalo, pa proveri, izmeri pritisak goriva, proveri taj eventualni fals vazduh.....inače, ovim tvojim metodom menjanja delova napamet, pokušaja
  2. Proveri opet taj plavi novi febi senzor, sve ukazuje da motor ne dobija dobru informaciju na kojoj temperaturi radi.
  3. Joj Trebace ti puno srece, bas puno...
  4. hermes

    Oglasi

    E90 samo da nije PFL, grozan je zadnji deo. FL je druga prica, kompletno je lep:)
  5. hermes

    Oglasi

    ``пратио сам цене у огласим преко,то је све негде као и овдее!`` Tačno. I šta možemo zaključiti iz ove rečenice?
  6. SIgurno da moze, to je moglo i na E46, pa ce 99,9% moći i na generacijski novijem modelu. A trebalo bi da je upravo to način, ručica (pošto kod njega nije na volanu, nego ručica ispod ručice žmigavca) i kodiranje.
  7. Za početak, moraš eliminisati plin iz trenutne postavke.....vozi ga par dana isključivo na benzin, da pokupi sve parametre kako treba. Tek onda, sa relevantnim podacima, sledi dijagnosticiranje problema.
  8. Nešto mi govori da ovaj ima minimum dvadesettri skrivena prekidača, elektronsku zaštitu i šiljke koji iskaču kroz sedište ako se dvaput unese pogrešna šifra u tajnu tastaturu na ručici menjača. Uzdravlje, i nek još bolje služi:)
  9. hermes

    Oglasi

    Mnogo dobar, ima podizace nazad...trci, kupuj!
  10. https://www.google.com/search?q=bmw+e39+tool+kit&rlz=1C1GCEA_enRS990RS990&oq=bmw+e39+tool&aqs=chrome.0.0i19i512j69i57j0i19i22i30l8.9950j0j15&sourceid=chrome&ie=UTF-8
  11. hermes

    Oglasi

    Top model sa punom opremom mora da kosta, makar bio i kec. Ja bi za dobar 130i dao i deset.
  12. Sreten je bio na forumu, nego nije prepoznat njegov genij ovde
  13. hermes

    Oglasi

    Naravno da nije, nisam se ultimativno ogranicio na proizvodjace, vec na premijum segment. U prevodu, gume koje vlasnik plati dva ili tri puta skuplje od `istih` takvih tipa Tigar/Kelly/etc. mi kazu da taj vlasnik ne jauce kad mu istrci 300 evra kao neplanirani trosak i pokusava da skrpi sa 100 evra da to drzi.
  14. hermes

    Oglasi

    Ako treba generalizovati zlatna pravila kod kupovine polovnjaka, moje pravilo je da je dobar i održavan auto onaj čiji je vlasnik kupio nove premijum gume za njega (Michelin, GY, Continental). Ne došao s njima iz uvoza, već taj vlasnik kupio nove. Isto kao što ne gledam oglase sa super ekstra održavanim bmw-om, a u dvorištu trošna kuća i neomalterisana fasada.
  15. Са једног другог форума,наравно.... A6D1 Ignore the Aux water pump, only used for cabin heating when the engine is off (REST function). Broken on most 1ers, not worth fixing. It is very easy to repair if you have soldering machine. You have to buy new brushes and change them. Dimention is 5mm x5mm and 10mm long.
  16. https://www.bmwautoklub.hr/forum/forum.php Predlazem da se registrujes tu, oni imaju dosta iskustva sa tom tematikom, ovde mozes dobit samo uopsteni odgovor iz trece ruke.
  17. hermes

    2.0d vs 3.0d

    Naravno da je tako jednostavno, odnos zupčanika nije promenljiv. Naravno, treba biti u istom stepenu prenosa, mislim da se to podrazumeva.
  18. hermes

    2.0d vs 3.0d

    Ne moras ici dvesta, vidi na koliko se vrti kad ides 100 na sat, pa pomnozi sa dva.
  19. Nema sta da se sleze ili ne sleze....nije pravilno montirana opruga verovatno, mora tacno da legne u previdjeno mesto. Gledaj na youtube-u M539 Sretena, kad menja amortizere na mw-ima, lepo objasni kako i ta prosta operacija moze da se pogresno uradi.
  20. hermes

    Oglasi

    Uzmi neki bmw zapusten, tu ces tek da procvetas.
  21. Ne radis poznatu metodu na pravi način, jedino to je moguće. Gledaj youtube i uradi tačno tako kako opisuju.
  22. hermes

    Oglasi

    Kad hoces da vidis kako je odrzavan bmw, pogledaj koje gume ima. Ako ima premijum gume, i taj vlasnik ih je kupio, ne brini mnogo oko ostalog, taj auto je sigurno odrzavan kako treba.