hermes

Members
  • Content Count

    1633
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by hermes

  1. Kad staviš ECU sa drugog auta  na svoj, on u početku radi sa parametrima koje je imao na tom drugom automobilu, ali odmah počne da se prilagođava podacima koje šalju razni senzori, od lambda sonde do senzora za temperaturu. Ako mu se šalju pogrešni podaci, on će pokušati da prepegla nepravilnosti, ali kad probije margine do kojih može da ‚‚pegla‚‚ stvari, onda motor počne da radi loše.

    Nađi negde na netu koliki otpor treba da imaju senzori, icv i ostalo, pa proveri,  izmeri pritisak goriva, proveri taj eventualni fals vazduh.....inače, ovim tvojim metodom menjanja delova napamet, pokušaja i promašaja si osuđen na golgotu, a verovatno nećeš rešiti problem, ili ćeš ga nepotpuno rešiti.

  2. ``пратио сам цене у огласим преко,то је све негде као и овдее!``

     

    Tačno.

    I šta možemo zaključiti iz ove rečenice?

  3. Naravno da nije, nisam se ultimativno ogranicio na proizvodjace, vec na premijum segment.

    U prevodu, gume koje vlasnik plati dva ili tri puta skuplje od `istih` takvih tipa Tigar/Kelly/etc. mi kazu da taj vlasnik ne jauce kad mu istrci 300 evra kao neplanirani trosak i pokusava da skrpi sa 100 evra da to drzi.

  4. Ako treba generalizovati zlatna pravila kod kupovine polovnjaka, moje pravilo je da je dobar i održavan auto onaj čiji je vlasnik kupio nove premijum gume za njega (Michelin, GY, Continental).

    Ne došao s njima iz uvoza, već taj vlasnik kupio nove.

     

    Isto kao što ne gledam oglase sa super ekstra održavanim bmw-om, a u dvorištu trošna kuća i neomalterisana fasada. 

  5. Nema sta da se sleze ili ne sleze....nije pravilno montirana opruga verovatno, mora tacno da legne u previdjeno mesto.

    Gledaj na youtube-u M539 Sretena, kad menja amortizere na mw-ima, lepo objasni kako i ta prosta operacija moze da se pogresno uradi.

  6. Kad hoces da vidis kako je odrzavan bmw, pogledaj koje gume ima.

    Ako ima premijum gume, i taj vlasnik ih je kupio, ne brini mnogo oko ostalog, taj auto je sigurno odrzavan kako treba.