srlebmw

Members
  • Content Count

    169
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by srlebmw

  1. Kao sto sam naslov kaze, vecita nedoumica..Treba li menjati lanac na ovom motoru ili ne, a ako treba na koliko?Da li pati od istih boljki kao n47?

    Molim admina da smesti temu u odgovarajuci sekciju.Verujem da ima jos ovakvih tema ali ih ne nalazim, uglavnom se spomene u diskusijama tu i tamo.

    Auto cu uskoro predstaviti. :)

  2. Auto je urađen i spreman za prodaju.Planiram da uzmem E46.Dakle,urađen motor.Ranije sam uzeo menjač sa 316i koji je dosta manje prešao i kupio korpu lamelu druk ležaj.Odradio zadnji trap.Silen blokovi,ležajevi.Manje više sve znate o njemu.Stavio sam cenu 3000 ali za vas čisto da znate može 2800.Ima atestiran plin i ide JVC cd player uz njega.Pozdrav

  3. Hvala Ljiljo na savetima. :-)

    Video sam glavu i stare ventile.Stari kaiš nigde nije istrošen,jednostavno je pokidan na jednom mestu.Glava je kao nova sad.Imaju sad problem samo sa španerima i rolerima.Sve zapeklo.Moraju da greju,bar tako kažu.Blok mi je u super stanju.Sećam se da kompresija nije bila ujednačena.Na 2 po 11 i na dva po 10,8.Sad će valjda biti sve ok,jer kažu da je to do ventila bilo.Mereno naravno na hladan motor.

    Sešću koji dan kad prođe ovo i obaveze na faksu kolokvijumi i sl,pa ću pisati šta sam sve prošao sa njim i majstorima.Imam iskustvo koje ne želim nikome,al opet obožavam taj auto. :D

  4. Čisto da vas upoznam sa činjenicama.Prošli veliki servis je rađen pre 15000km možda malo jače.Samo što mutavi majstor nije menjao rolere i španere i ako su mu bile date pare za sve.Zadnji uobičajen servis je rađen pre 4500km i tad su zamenjeni filteri i ulje i filter za vazduh.Ovaj sad kod kojeg sam oterao kaže da su roleri doveli do njegovog pucanja.

    @Maverick-ne radi se ovde o preskakanju servisa,nego odlasku kod majstora za kojeg ti prijatelji tvrde da je veliki poznavalac bmw-a.Posle ovakvog iskustva ne znam kome više da verujem u BG-u...

  5. Ja to radim još uvek.Ranije je cena bila 700din,naravno za celu kasetu.Sad šta znam 350.Ne više.Problem je što to mora u realnom vremenu ne postoji način da se ubrza.I za to vreme ti je komp zauzet zbog konvertovanja.Snimak i zvuk su obično extra kvaliteta,još ako su kasete očuvane.Cena je fiksna,ne zavisi od toga koliko traje kaseta... ;)

  6. Sredio sam.Problem je bio neki ćaletov senzor za slab napon koji je poveza direktno na alarm.I napred mi prekidač pod haubom nije valjao,a on ide do alarma.Videću večeras kad legnem da spavam.Sad se pravi mutav,tj lepo radi.

    Nego ostaje problem svetla u kabini?Znam da može preko releja da se odradi bez modula fabričkog,ali dal će se gasiti postepeno i koliko to košta?

    I meni ne radi,bilo koja vrata da su u pitanju.Hvala...:D

  7. Dakle,problem je sledeći:Neko vreme mi nije radila centralna,pa sam kod majstora umesto modula standardnog sredio preko releja da ide centralna sa Scorpion alarmom.Svetlo u kabini je radilo i dalje preko fabričkog modula.E sad pre 5-6 meseci svetlo u kabini je prestalo da radi kad otvaram vrata i to me ne bi toliko nerviralo da mi od pre par dana taj scorpion alarm ne pravi probleme.Dakle u toku noći obično iz čista mira počne da pišti,nekad na pola sata,nekad na 4 sata,pravila nema.

    Šta bi moglo da pravi problem pa da se alarm pali?Raskačio sam modul bio skroz.Centralna radi,svetlo u kabini ne.Ali se alarm i dalje pali.Ako neko zna rešenje za svetlo u kabini sem da uzimam drugi modul neka kaže.Svaka pomoć mi je dobrodošla.Hvala..