zex1

Members
  • Content Count

    20
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About zex1

  • Rank
    bmw pocetnik

Profile Information

  • Ime i prezime
    zeljko novakovic
  • Automobil
    bmw e21 323 automatik
  1. Skoro sam pisao da imam simoptome proklizavanja lamele,ali nije to. Prebacim na benzin,auto vuce kao lud,vratim na gas,slabo,nabije broj obrtaja ali nikako da povuce,bas kao da je lamela otisla. Karburator je solex,4 grla,,motor 6ak,covek koji je ugrdjivao gas doveo je gas samo na 2 grla(ploca isto 4 otvora),da li je moguce zbog toga da tako radi? Ili je nesto lose nastelovano? isto sam primetio da mi povecava potrosnju i kada je gas pri kraju jos slabije vuce kad se pritisne pedala. Sto se tice potrosnje,nije problem ni 20l da trosi,stara je to masina,ali da vuce kako treba kad radi na gas.
  2. nije do menjaca,trebalo mi vremena da provalim(nisam se setio da prebacim na benzin),izgleda da je do uredjaja za gas(ploca na karburatoru,gas ide samo na 2 grla i to ga gusi izgleda) bar mislim da je tako,na benzin radi normalno.
  3. Jbg,ako mora da se skida,mora. Mozda neko zna za servis neki u krugu V.Plana,S.Palanka,Sd? Da ne deru sa cenom ali da se ipak uradi kako treba. I okvirno koliko bi mogao da me kosta remont?
  4. Primetio sam zadnjih par dana da me menjac izdaje,tj kada menja brzine dolazi do povecanja broja obrtaja motora a nema da povuce,kao kad lamela prokliza na manuelnim menjacima. Promenio sam ulje,misleci da je do toga,jer sam cuo da poneki "strucnjak" zna da ubaci i neko drugo ulje osim atf i da tad isto menjac nece da salta kako treba ali nista.(inace nisam mehanicar ali dosta toga znam,a ono sto ne znam volim da pitam) Onda sam malo izguglao i nadjem negde da su popustili neki pojasevi-kocnice koji omogucuju prebacivanje iz brzine u brzinu i da za to ne treba skidati menjac vec da se moze
  5. zex1

    e12

    sve u svemu,auto ima dusu,opasan zvuk u voznji i uzivanje mi je dok ga vozim
  6. zex1

    e12

    Nemam pojma sta cu da radim sve,nisam ni ja pametan... danas me vidi covek da ga vozim i ponudi mi 2002...kaze vidim da volis BMW. Ofucan jeste,covek ga registrovao i seo mozda dva puta da se dovezeod kuce do centra sela i parkirao ga pored supe dok ga nisam ja uzeo. a dotle su pored njega bila naslagana drva...dedi su to bili zadnji trzaji,a bio je mangup u svoje vreme, imao zelju da jos par puta provoza limuzinu ali je... ma auto ima pricu...
  7. zex1

    e12

    Ma dobar mi je,nije truo,vuce lepo,mada ja ne prebacujem 2000o,osim kada nekog obilazim,onda gas u patos i prednji kraj kao da je u vazduhu(benzin). Na gas ima nijansu kasnjena,ali isto zna da povuce,verovatno se jos nisam uhodao sa njegovim automatskim menjacem... ali polako hvala na dobrim komentarima
  8. zex1

    e12

    Znam ,nije opran,vozen je 10min pred slikanje i trebaju mu presvlake,tek dovezen sa ugradnje gasa. Sredicu i to,ne moze za 1 dan(a voleo bih da moze).
  9. Sale,uzeo sam auto,sad treba da mu promenim ulje i filter,koliko ulja ide i koje preporucujes?
  10. Pusticu slike verovatno u nedelju,sutra bi trebalo da ga doteram od majstora. Odradicu mu i ovo sto si napisao,ali ne mogu trenutno(svetska kriza),kablove i svecice sam dao majstoru odmah nove.
  11. Jel imas neki predlog,od cega bi mogao da se stavi? I sta oko struje da odradim? I ako imas nekog iskustva sa ovim modelom pisi,mozda sam malo dosadan ali niko jos ni reci nije rekao a meni je ovo prvi BMW.
  12. pozz,kao sto rece Sjajko imas par komada e21,i verovatno dosta iskustva sa njima:), ja sam od skoro vlasnik 323 sa karburatorom pa ako bi mogao da dobijem neko misljene o tom autu od nekog ko ima iskustva sa tom masinom(TEBE primer) posto sam bas malo stvari nasao o njemu i veoma malo komentara. moj je jos automatik,78 god,zaboravio sam da napisem. Nadam se da ce biti par reci o mojoj masini,hvala