kalanovicm

Members
  • Content Count

    27
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About kalanovicm

  • Rank
    bmw pocetnik

Profile Information

  • Ime i prezime
    Marko K
  • Automobil
    e46
  • Link do vaseg automobila
    http://www.bmwclubserbia.com/forum/index.php?showtopic=32754
  1. Da,stavio sam na izlazu iz pojacala ka zvucnicima. Poslao sam ti poruku,pm
  2. Na sta konkretno mislis? Tako mi i radi. Nakon davanja kontakta dobija napajanje i ukljucuje pojacalo. Mislio sam ovo za prvo vreme da drzim ovako i vidim kako ce raditi a kasnije da kupim kit pojacala koji je bas namenjen za bm54
  3. Resio problem. Nisam nista dobio skidanjem kondezatora. Na kraju sam ubacio vremenski relej na izlazu i tako izbegao pucanje. Hvala svima.
  4. To i planiram da uradim. Vidim da neki sto su radili bm54 imaju duplo manji kondezator na duplo jace pojacalo od mog.Probacu to da uradim pa javim. Pozdrav.
  5. Povezao sam ovu od napajanja i remote control preko releja,tako da mi sad relej iskljucuje-ukljucuje pojacalo.Kao na slici gore. Proveravao sam dobro radi,ali i dalje imam problem sa pucanje pri davalju kontakta. Nista strasno,ali iritira. Citao sam da postoje pojacala sa soft starterom koji sluzi bas da bih ublazio taj udarac pri paljenju.
  6. Ubacio sam relej i sredio problem sa napajanjem sto sam imao,ali i dalje puca pri davanju kontakta. Probacu da mu stavim manji kondezator pa cu videti kako ce raditi.
  7. Mislim da sam nasao resenje za moj problem. Predpostavljam da mu je zica koju nisam povezao ,prekidac koji iskljucuje pojacalo. Najverovatnije da kod mene sada pojacalo pod konstantnim naponom,kondezatori se napune strujom i oni pucaju prilikom davanja kontakta, Nasao sa na internetu kako ubacuju relej,probacu sutra pa cu javiti. http://imageshack.com/i/mrimg2625dtj
  8. Ok,Hvala puno,mnogo bih mi znacilo. Pozdrav.
  9. Danas sam uzeo da ugradim pojacalo u svoj bm54. Kupio sam pojacalo 2x20w 2kom http://www.kelco.rs/katalog/detalji.php?ID=5733 E sad sve sam lepo povezao po uputstvu,jednu zicu nisam povezao posto ne znam gde se veze na pojacalo. 7. Slika na sajtu opisuje kako je to 12v for amplifier remote control,ali ne objasnjava gde je veze na pojacalo. http://woodoo.yolasite.com/bm54.php Ovde je bela zica http://obrazki.elektroda.pl/5594337900_1305582431.jpg Spojio sam ga tako bez te zice. Po davanju kontakta desi se da puknu zvucnici i malo krce dok ne pocne da svira. Kad pocne da svira rade extra,
  10. Cim se vratim sa odmora pogledacu sta moze biti pa javim...
  11. Meni tek od 3ooo krene da vuce. Od 2 do 3ooo jako trom.Vozim u drugoj na 1500rpm,ako bih stisnuo papucicu gasa do kraja 3,4 sekundi bih mu trebalo da dodje do 3000,3500rpm da bih se posle osetilo da vuce. Pre skidanja klapni prilikom stiskanja papucice gasa do kraja,ukljucivao mi je lampicu kontrole proklizavanja.
  12. Sad sam na odmoru,kad se budem vratio vracam pumpu pa javljam sta se desava.
  13. Cao svima. Danas mi je majstor zavrsio sa servisom.Radio mi je redovan servis (ulje,filteri.....) zamena filtera separatora. Da napomenem da je skinut filcani filter i stavljen onaj plasticni. Skinite su klapne sa usisne grane i stavljene blinde. E sad javio mi se problem da auto slabo vuce. tj,kad mu pritisnem papucicu gasa do kraja treba mu vremena dok povuce. Intresuju me vasa iskustva posle skidanja klapni i takodje me zanima dali je ostavljena ona vakum pumpica sto otvara i zatvara klapne. Posto je on meni skinuo pumpicu i blindirao crevo. Unapred hvala... set blindi http://www.ebay.c
  14. Hvala Vlado ...hteo sam da se zahvalim korisniku leon63,za savete oko ugradnje navigacije. Setice se od njega uzeo instalaciju.