chikawick

Members
  • Content Count

    12
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About chikawick

  • Rank
    bmw pocetnik
  • Birthday 11/27/1984

Profile Information

  • Ime i prezime
    Chika Wick
  • Lokacija
    Novi Sad, Vojvodina
  • Automobil
    BMW E46 320d

Recent Profile Visitors

600 profile views
  1. Bro, da budem skro iskren da ne ispadne da se "uvlacim" bilo kome zbog bilo cega, nisam mogao da se javim. I rekao sam ti, a i pogledaj poruku, da cu se javiti za vikend jer "se nadam da ces imati i ti i ja vremena". Posao mi je toliko zajeban, da mi se desi da danima, pa cak i nedeljama, nemam socijalan zivot. I veruj mi, nebi svoj zivot stavljao na kocku zbog par desetina eura ... A i s'obzirom da mi se sada vise ne pojavljuju greske i sve radi OK, planirao sam da te kontaktiram cim se i ako se pojave problemi. U svakom slucaju, hvala na ponudi i bez ljutnje. Nije namerno bro ...
  2. Zato sam i dosao ovde, da mi ljudi preporuce nesto ili nekoga. Sit sam ovih majstora sto "sve znaju", ako me razumes.
  3. Ne znam da li je ovo ili se sve samo od sebe pogasilo, ali posle kalibracije (citao uputstvo na netu) lampice su se pogasile. Odma sam testirao ABS i ASC za svaki slucaj, rade posao. Opet kazem, nisam siguran 100% da je u ovome bio problem, ali je otklonjen za sada. Moguce i da su se kontakti osusili (na zadnjim tockovima), posto je stajao 8-9 sati na parkingu. Ako se ponovi, provericu kontakte na svim senzorima pa ako ne uspe dijagnostika. Nema mi druge. Nove gume i reglaza uradjena pred zimu, negde pocetkom 11. meseca. Nema potrebe, na kolima vecinu stvari radim sam (koliko mi oprema d
  4. Mozes li mi reci koji je najbolji software za to, ili ako znas neki servis na teritoriji BG-a koji moze da mi pregleda kola? Tu sam negde, a radim kao softverski inzenjer u BG a inace sam iz Rume.
  5. Imam jedan cudan problem na kolima, i sve je pocelo da se desava sad za vreme ovih snegova. Naime, s'vremena na vreme mi se upale lampice od ABS, ASC i rucne kocnice i stoje tako upaljene dok se ne ugasi auto. Posle "restart"-a, sve radi ok i onda totalno random mi se ponovo sve tri popale. Zanima me da li je ok voziti auto dok se ne pronadje sta je i otkloni kvar. Da mi se ne desi da moram naglo da zaustavim, a ABS ne odradi posao :rofl: . Dosta mnogo sam u kolima (putujem svaki dan 120km na posao), i "ubio" sam oko 52K u zadnje dve godine.
  6. Ma opusteno, ne smatram ja sve reklamom. A i ja licno volim da predlazem/preporucujem svima stvari koje su meni odradile vrhunski posao, u bilo kojoj sferi. Nego, vidim da je cena poprilicno na nivou, cak je i skuplje od recimo Shell Helix Ultra koje su mi dosta preporucivali. Pretpostavljam onda da su odlicna, pa cu ozbiljno uzeti u vid Marly-a. Hvala puno i svako dobro.
  7. Ok, pogledacu i to iz Belgije pa cu videti sta dalje. Hvala.
  8. chikawick

    Eneos ulja

    Pozdrav, zanima me da li je neko koristio ovo japansko ulje? Hteo bi da metnem Eneos 5W40 u E46 320d 110KW, pa cisto da se raspitam kakva su iskustva sa Eneos i isplati li se uzimati. Nekako mi se cini da Castrol koji sam zadnji put uzeo nije isti kao onaj od predzadnjeg servisa. Pozdrav i svako dobro.
  9. Imam losa iskustva sa tim stvarima. Kupio sam dva seta, prvi je stigao sa neispravnim velikim prstenom (jednim), drugi mi je razbijao struju u kolima. Malo, malo pa komp izbaci gresku, pogase se sijalice itd. Mislio sam da je problem u centralnom racunaru, ali kada sam skinuo prstenove sve je proradilo kako treba. Evo vec pola godine nemam nikakvih problema. Moj savet ti je da ne uzimas, jeste da lepo izgleda ali nista vise od kineza ne zelim da stavljam u auto.
  10. Hmmm. Probacu da ih zamenim, uzecu od drugara, pa cu javiti.
  11. Pozdrav, radi se o sledecem. Kada vozim auto putem i treba naglo da se koci, cuje se jako cudno brujanje, nesto poput neispravnog lezaja (nadam se da sam uspeo da Vam opisem donekle). Na papucicama se ne oseti nista. Samo taj cudan zvuk koji me izludjuje. Na kolima su menjani prednji i zadnji diskovi i plocice. Kompletni prednji trap (viljuske, sileni, poluosovine i vertikalni stabilizatori). Radjena je i flexi cev auspuha (ne znam da li je bitno, ali cisto da napomenem). Nadam se da neko ima ideju, prosto me izludjuje.
  12. Pozdrav dobri ljudi. Evo kratko da se predstavim. Rodjen sam u staroj Jugi, po zanimanju Software Eng., pripadnik open source zajednice. Tako da, ako neko ima potrebu za bilo kakvim slobodnim software-om neka se slobodno obrati ;) Inace, vlasnik sam E46-ice u dizel varijanti, i prezadovoljan kako me sluzi. Et, samo toliko. CIsto da vas ne davim.