Dobri sin Bane

Members
  • Content Count

    18
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Dobri sin Bane

  • Rank
    bmw pocetnik

Profile Information

  • Ime i prezime
    Branko Jovanović
  • Automobil
    BMW E46 320d 100kW

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Milane, imam identičan motor kao tvoj i preporuka mnogih majstora zbog starosti vozila je 5W40. Ja sam i prethodni put sipao BMW ulje i nije bilo nikakvih problema. Sada treba da radim servis i izbor je,naravno,pomenuto ulje. Cena je 800 dinara po litru. Ne znam odakle si, ali u Autoline-u nije bilo ulja te gradacije. U NS imas firmu koja se bavi distribucijom maziva i filtera (Standard 001), pa možeš i njih kontaktirati. Takodsje, "Dva en" se bavi distribucijom BMW ulja pa i oni mogu biti izbor.
  2. Dobro došao! Imam identičan model...nadam se da ćeš biti zadovoljan. Puno pređenih kilometara ti želim!
  3. Želeo bih da pohvalim pomenuti servis i vlasnika Sinišu. Prvobitno mi je rekao da je cena za farbanje ruba i unutrašnjeg dela vrata, kao i donjeg dela haube(spojevi vezivnih limova korodirali blago) 80E, ali kada je sve završio (a pride mi je i ispolirao sitne ogrebotine bez da sam tražio) i kada sam otišao po auto-naplatio je 60e, uz obrazloženje da nije bilo potrebe da se farbaju cela vrata. Zaista sam bio prijatno iznenađen tim postupkom...Inače, auto je uradio jako lepo-nisam našao zamerke. Servis se nalazi na Klisi, ulica Savska 3a. Poprilično je velika gužva, pa je uz preporuke koje sam
  4. Iskreno, ne bih eksperimentisao sa "majstorskim buricima" i njihovim pričama... BMW ulje se od skoro može naći i u "Kit commerce"-u, po ceni od 1420/l za 5W30. Za prethodni auto sam godinama kod njih kupovao ulja i delove i nikada nije bilo problema. Naravno, kao prvi izbor ostaju "Auto Line" i "Nino"...U velikom broju prodavnica forsiraju priču Shell-a, pa možda i to može doći u obzir ali samo od generalnih uvoznika. U pojedinim radnjama u NS su ostale stare zalihe BMW ulja (5W30 po ceni od 1050 dinara i 5W40 po ceni od 850 dinara), s datumom proizvodnje kraj 2014. godine. Imaju nalepnicu na
  5. Pozdrav svima! Da li neko ima iskustva sa pomenutim auto-farbarom? Danas sam bio do njega i zaista radionica izgleda perfektno! Koliko sam video-ima poprilično posla, a cena nije nešto paprena kako sam očekivao (obzirom na priče koje sam čuo). Baš je sredio nekog X5 kada sam došao-bukvalno se ništa ne vidi da je rađeno. Molio bih nekoga ko je imao iskustva sa ovim majstorom da ista podeli. Hvala!
  6. Pozdrav! Da li neko ima ikustva sa navedenim auto farbarom? Koliko sam čuo-radi jako dobro, ali nije baš jeftin. Obzirom da je zahvat koji treba da mi se uradi poprilično skroman, ne želim da razbijam glavu za 10-20 eura, već želim da to bude kvalitetno urađeno. Ono što znam jeste da BMW Drinjak kog njega šalje vozila na kojima su potrebne limarsko-farbarske intervencije. Naravno, ukoliko neko ima pozitivna iskustva sa drugim farbarima u BG ili NS-preporuke su dobrodošle. Hvala unapred svima!
  7. Hvala u svakom slučaju! Mislio sam da postoji neka oznaka te konkretne boje
  8. Došlo je vreme da se farbaju lajsne enterijera, a izbor je "pao" na boju navedenu u naslovu-između ostalog, zahvaljujući i članu DuleBP-u (hvala Dule na savetima). E sad, kontaktirao sam MaxMeyer ali oni nisu znali da mi kažu oznaku pomenute boje. Da li neko zna kako da tražim tu boju i da li,eventualno, imate preporuke gde bih mogao da kupim, tj. kod koga da odnesem da ih ofarba? Beograd i Novi Sad-svejedno je. Hvala unapred!
  9. Hvala puno! Što se filtera tiče- izbor je pao na Knecht (isto u Mass company-ju), mada sam prilikom poslednjeg servisa stavio Mann-ove (bili su na akciji). Čisto da promenim/uporedim malo... Pojedini trgovci govore da je suludo davati 1000-2000 dinara više na filter za vazduh i filter klime-vaše mišljenje? Srdačan pozdrav!
  10. Zvao sam Mass company, i njihova preporuka za moj motor (320 d, 100Kw) bi bio Motul 8100 X-cess (5W40). Cena za pakovanje od 5l je 5310 dinara, dok litar košta 1121 dinara. Da li ovo predstavlja dobru kupovinu? Uzimajući u obzir i kvalitet ulja, kao i to da su oni generalni uvoznici Motul-a. Hvala svima!
  11. Razmišljam da pređem na Motul, obzirom da je Mass company generalni uvoznik istih, pa mi to deluje kao najpouzdanija varijanta.
  12. Hvala puno na odgovorima! Koliko sam mogao da zaključim-nije velika greška bilo da sipam 5W40 ili 5W30. Da se lagano pare pripremaju...
  13. Pozdrav! Jedno pitanje: obzirom da sam za godinu dana prešao nekih 9000 km-da li da ulje menjam sada ili mogu još da vozim? U pitanju je E46 320 d(100kW), a sipao sam BMW ulje 5W40 (po preporuci majstora), mada sada razmišljam da pređem na 5W30-iako mi ne troši ulje. Takođe, zamolio bih vas i da preporučite ulje: BMW, Motul ili nešto treće(npr. Castrol Edge). Hvala unapred svima!
  14. Manje-više izbor sam suzio na: BF Goodirch G-Grip, Fulda Eco control ili Hankook. Želeo bih da čujem vaša iskustva/savete, kao i preporuke po tome gde je najisplativija kupovina(prventstveno na čekove). Novi Sad ili Beograd- svejedno je... Dimenzije: 195/65/15. Hvala unapred!
  15. HVALA NA DOBRODOŠLICI! 195/65/15... Je l" imaš možda neki drugi predlog? Ja se držim one fabričke preporuke...