bojanb

Members
  • Content Count

    17
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by bojanb

  1. Update Advokat je danas bio u tužilastvu, dobio je zapisnik, slike lica mesta i čini mi se da je rekao da je dobio i skicu. Fale izjave učesnika, krivična prijava i možda skica (sad ne mogu da se setim da li mi je rekao da je to dobio ali da mu to nisu dali). Na ostalo imamo pravo tek kad se postupak okonča. Pošto je ovaj što je udario direktno u mene osiguran u Dunavu, a ovaj što je bio poslednji u koloni u Đeneraliju, advokat će postali to što ima u Dunav. Kaže da su oni malo fleksibilniji i da postoji šansa da će izaći u susret, ali sa druge strane možda budu tražli i dodatna dokumenta
  2. Ako možeš pitaj drugara da li može da se izvuče i kopija dokumentacije, mogu lako da nabavim pod kojim je brojem zavedeno kod njih. Naravo, ne bih ostao dužan. ?
  3. Pa ne znam, nisam imao uvid u zapisnik tako da nemam pojma šta tamo piše. Mogu samo da pretpostavljam. Krivična prijava je podneta protiv oba lika koji su bili iza mene, s tim što se ja naplaćujem od lika koji je udario direktno u mene (tj. bio predzadnji u koloni). Mada su bili procenitelji iz oba osiguranja, slikali su kola, a nakon nekog vremena ovi iz osiguranja poslednjeg lika u koloni poslali su advokatu dopis da oni smatraju da njihov osiguranik nije odgovoran za nastalu štetu na mom automobilu i da će slučaj opet razmotriti nakon dobijanja kompletne dokumentacije. To je bilo pre više o
  4. I ne nisam samo nabacio kragnu, devojka je bila sa mnom u kolima i ona je zapravo ta zbog koje smo morali da zovemo hitnu jer je osećaja posledice.
  5. Promenjen je zakon prošle godine, po novim propisima čak ni ja kao oštećeni nemam pravo na uvid u policijske spise. Policija dokumentaciju šalje elektronski osiguranju ukoliko je protiv okrivljenog podneta prekršajna, ili tužilaštvu ukoliko je podneta krivična prijava. Pravo na uvid u zapisnik imam tek nakon što stigne rešenje od osiguranja, pa ukoliko nisam zadovoljan i hoću da se žalim imam pravo da potražujem od policije kopiju zapisnika. Tako mi je objašnjeno.
  6. Ja sam odmah na početku angažovao advokata, on je već jednom bio na sastanku sa zamenivom tužitelja koji vodi predmet, u utorak sledeći put ide ponovo, ali prvi put su ga odbili tako da ne očekujem ni drugi put neki uspeh. U svakom slučaju, moj plan je da idem u Mup da tražim papire, a ako ne dobijem onda ću i ja pokušati u tužilaštvu.
  7. Ljudi, da li je neko imao iskustva sa naplatom štete u saobraćajnoj nezgodi kada je protiv okrivljenog podneta krivična prijava? Pre nekoliko meseci sam imao saobraćajku, u početku je informacija bila da ću pare dobiti kroz najkasnije mesec dana (u to vreme sam gledao neke automobile i između ostalog ovde se raspitivao), pa je u međuvremenu stigla informacija da je protiv okrivljenih podneta krivična prijava. Bio je lančani i bila su dvojica, jedan je udario u mene, pa se drugi zakucao u njega. Kako je u pitanju krivična prijava predmet iz policije umesto u osiguranje otišao je u tužilastv
  8. Da li ćete da mi objavite oglas na delu predviđenom za to ili ne? Pitam pošto sam ga postavio pre 2-3 dana, vidim da ga je pogledalo 5. (pretpostavljam) moderatora ali još uvek nije odobren niti odbijen.
  9. Iskoristiću ovu temu za još par pitanja, da ne zatrpavam forum nepotrebnim otvaranjem drugih tema. Danas prilikom pregleda automobila procenitelj mi je rekao da mu se ne čini da je prednji branik oštećen već da je samo spao. Pošto je baš pomeren na desnoj strani kojom sam udario pitam se da li ispod ima šta da se iskrivi i popuca ili će ovaj branik moći da se zategne i ostavi na kolima? Ako neko može da pretpostavi na osnovu ove dve slike. slika 1 slika 2 Drugo, treba mi preporuka gde mogu da oteram kola, da ih cela pretresu da može da se uradi eventualna revizija zapisnika? Tak
  10. Kako se skida ova plastika sa plus kleme? Danas su konačno bili ovi iz osiguranja da slikaju, tako da sada bih mogao da povežem da probam da ga upalim, pa ne znam da li da je razvaljujem ili ima neka caka za skidanje.
  11. Ljudi, da li postoji još nešto "pod haubom" što strada po difoltu kao na primer taj deo na plus klemi a za šta bih trebao da znam pre nego što dođu ovi iz osiguranja?
  12. Hvala mnogo na informaciji. Pored toga sto kada se skarabudzi neće iskočiti pri novom eventalnom sudaru da li postoji još neki potencijani problem koji moze da nastane budzenjem te kleme?
  13. Hvala, mnogo na odgovoru, u svakom slučaju nije deo koji se vrati, zašrafi i teraj dalje... Nadam se da je to nešto što mogu da naplatim od osiguranja, s obzirom da za udes nisam kriv i da očekujem da u naprednih nekoliko dana neko iz osigurajavuće kuće dođe da slika automobil i proceni štetu...
  14. Zdravo ljudi, Kao što se iz naslova može videti, imao sam saobraćajku, posle koje ne mogu da upalim kola. Nisam bio lenj, guglao sam, videh da se u bmw vozila od 2000 godine ugrađuje neka blokada ili sistem ili šta god da je i da ima veze sa crvenom klemom na akumulatoru i da upravo to sprečava paljenje automobila nakon udesa. Za početak da li može neko nešto više da mi napiše o tome? Konkretno zanima me čemu služi i da li mogu ja sam to da rešim ili je potrebno da se time bavi majstor? Na klipovima koje sam pogledao, a nema ih mnogo na temu e46 i ovog problema, sve je šturo i nedo
  15. Zovem se Bojan. Već sam imao profil na ovom forumu, logovao sam se preko fb-a, međutim ta opcija trenutno izbacuje neku grešku. Slučajno sam otkrio da već imam nalog na drugom mail-u. Nisam neko vreme svraćao na forum, iskreno ne bih ni sada, ali muka me naterala. ? O tome više na adekvatnom topiku. Automobil je e46, dizel, 100kw.