grumpy

Members
 • Content Count

  60
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About grumpy

 • Rank
  bmw pocetnik

Profile Information

 • Ime i prezime
  Borko
 • Lokacija
  Krtoli, Boka Kotorska
 • Automobil
  BMW e30 coupe ... project car. E61 LCI 520d

Recent Profile Visitors

489 profile views
 1. grumpy

  Natezač lanca N47D20

  Vidi, zvao danas ovlašćeni servis, dali su mi ponudu za full servis lanaca, i kažu kako rade proveru zategnutosti lanca, a u slučaju da hoću da odradim posle provere full servis (ako se lanac i dalje čuje) smanje mi račun za 60e koliko košta novi tip natezača.
 2. grumpy

  Natezač lanca N47D20

  Nema budženja, čekam ponudu za servis, pa da dogovorim čim pre može. Automobil je 2010.g sa svega 116k na satu, full servisna istorija, odrzavan svih godina u ovlašćenom servisu u Dojčlandu.
 3. grumpy

  Natezač lanca N47D20

  Pa to me i zanima, ako ovlašćeni u CG radi takvu proveru uz zamenu natezača, da li je to jedno od rešenja, i radi li to isto i Delta u Srbiji.
 4. grumpy

  Natezač lanca N47D20

  Ne budžim ja ništa, na sajtu ovlašćenog servisa u CG, Voli motors, stoji akcija provere pogonskog lanca gde ide zamena natezača pri proveri. Dakle, da li je neko od servisera radio ovakvu kontrolu i na ovaj način? Ja u svakom slučaju skupljam pare za veliki servis. Kopka me jedino to što ovlašćeni radi tu "budževinu".
 5. grumpy

  Natezač lanca N47D20

 6. grumpy

  Natezač lanca N47D20

  Pozdrav, Imam e61 lci sa n47 motorom od 130kw kome se izgleda pomalo čuje lanac. Nađoh da u zamenskom setu ide natezač sa drugim kat. brojem koji je uzgred 5mm duži od onoga iz prve ugradnje. Da li je neko radio takav servis, da još malo produži život lanca ili da odmah planiram zamenu čitavog seta.
 7. grumpy

  E30 M40 nece da upali.

  Knock, knock, who's on the door? It's me, your exhaust valve.
 8. grumpy

  E30 M40 nece da upali.

  Jesam. Metalne opiljke u usisu i sabijenu svecicu na dvojci.
 9. grumpy

  E30 M40 nece da upali.

  Pazi, probao sam releje. Menjao, cak sam i sa dzamper kablom kratko spojio, i dobio sam napon na pumpi, ali nema paljenja. Sad gledam po internetu, kazu da je najverovatnije senzor radilice (ako on rikne, ECU ne pali pumpu i ne da varnicu). Senzor treba da ima otpor od oko 540 oma ... tako da ce sutra biti kratki test senzora. thx
 10. Dakle, u toku voznje se samo ugasio. Vergla, ali ponekad kao da hoce da ustartuje, i nista. Na bobini dobijam +12 na oba kraja?? Pumpa goriva radi kada prespojim direktno (skinem relej). Sa relejom ne dobijam napon na pumpi goriva. Probao sa drugim relejom za ECU, mrka kapa. Sve lampice na tabli rade kad dam kontakt. Neki savet. Sta jos proveriti.
 11. grumpy

  e30 grumpy

  Zadnji trap od kompakta e36 sa diskovima. Prednje glavcine e36, ventilirajuci diskovi (ate, napred i pozadi). Novi kocioni vodovi, sileni, manzetne, krajevi spona, creva, nosaci motora, menjaca. Gewinde na sva 4. Viljuske nisu krivljene, stavljeni ekscentricni sileni od M3 e30. Morace ipak jos malo da se doradi, nedostaje jos 10mm da prednji tockovi podju napred kako bio po p.s-u. (Ipak ce morati viljuske malo da se krive).
 12. grumpy

  Oglasi

  Nije oglas, mrzi me da otvaram novu temu za tuzne vesti: http://www.cgauto.me/zanimljivosti/item/4046-u-trenu-unisteno-120-novih-automobila
 13. grumpy

  The Unicorn

  https://www.google.me/amp/www.autoblog.nl/bijzondere-bmw-e30-luchjenbroers-sport-touring%3Famp%3D1 Jedva nadjoh. 80-ih je Holandski tuner "Luchjenbroers" uradio 4 ili 6 komada ukupno, ovih e30, koje su nazvali "sport touring". Beli lici na 325iX. Want one.