Vandallist

Members
  • Content Count

    31
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Vandallist

  1. Nek je i 15 plina po gradu, opet se isplati vise nego 525d 🤣
  2. znaci oko 15-16 plina je realnije ? na spiritmonitor.de sam gledao i tu je potrosnja od 11-15l plina
  3. Haha pa pretpostavljam, meni 525d trosi 11 a ovo je benzinac bez 13-14nije ali me zanima ako neko ima sa plinom iskustva kako se krece.
  4. Stara tema ali eto ako ne smeta da je reserujem malo 🤣 Ima li ko e60 sa plinom, nebitno motor cisto me zanima kakva im je potrosnja? Neki lik na polovnim prodaje 525i i kune mi se da mi trosi 11l plina po gradu. Sta je to 1100din na 100km?kolko je realno?
  5. hvala na odgovoru, ispostavilo se da u jednom faru imam d1s a u drugom d1r pa sam mislio da oba mogu
  6. Vandallist

    D1S VS d1R

    Pozz, na e60 pre lci imam trenutno d1r, medjutim par puta mi vec izbacuje gresku i gasi se tako da crknuce vrlo brzo. Ono sto me zanima jeste da li mogu umesto d1r da stavim d1s? Zato sto sam cuo da d1s inace jace svetli..? Ili da trazim d1c koje su valjda univerzalne? Svakako trazim nesto tu oko 50e i svaka preporuka je dobrodosla. Hvala!
  7. izvini ako ti stajem na muku ali ako si pitao majstora i rekao da je sve top, taj isti majstor treba da snosi makar neki deo krivice. Ili je povrsno gledao ili nije znao da prepozna. Taj lanac se cuje solidno pre nego sto pukne jedino sto se to najbolje prepozna kad je hladan. U sustini postavio si pitanje koliko mozes da izvuces, sve zavisi kolika je steta ali da je gadno - gadno je. I mene je taj e60 unesrecio :).
  8. sto se potrosnje tice tu mogu da ti kazem da ce po gradu da trosi od 11-13l... meni otprilike nekih 100km kosta 2000din.
  9. Pozz ljudi, da li ste imali iskustva po "novom" da stradate na tehnickom zbog gasova? Meni se blizi tehn. a pritkom izbacio sam dpf pre godinu dana - ne znam koje su sanse da cu pored 500e za reg morati jos 500 da ljusnem za novi dpf 😅
  10. cisto za one koje zanima mozda u buducnosti slicna stvar da potvrdim da je moguce odraditi da rade samo zadnji. Posto nisam sam uspeo, lik kod kog sam oterao auto je odradio neku promenu vezanu za Vehicle Order i promenio brojeve iz 508 u 507 i Tu mora da se ukodira i board monitor da crta drugu sliku i modul parking senzora da koristi samo zadnje, to je ono sto mi je on rekao i funkcionise. Uglavnom problem resen hvala na pomoci svakako.
  11. branik je menjan izgleda je prosli vlasnik imao incident, verovatno je sjebana instalacija tu ili sta vec pa kao da zaobidjem auto elektricare i novi trosak. 3 puta sam menjao napred u roku od godinu ipo i zato bih radije da ga posecem jer cim jedan crkne bukvalno ceo sistem ne radi...
  12. Caos ljudi bmw e60 - hteo bih da ugasim prednje parking senzore jer crkavaju non stop i da ostavim samo zadnje da rade. Kapiram da vadjenjem osiguraca necu resiti problem vec verovatno treba da se kodira? Imam Inpa i NCS Expert ali nisam do sada nista radio pa ako neko moze step by step da napise bio bih zahvalan ili ako moze i online da se odradi, ako treba platicu :). hvala!
  13. pozz ljudi, auto mi je spusten (tako sam ga kupio) i zanima me vracanje na fabriku tj da ga podignem. Da li moram da menjam i opruge i amortizere ili je dovoljno samo opruge? Velika je razlika u ceni ako moram oba pa ako je moguce da se to izbegne .. Uglavnom u odlicnom su stanju i opruge i amortizeri jedini razlog je sto kacim po ovim nasim katakombama.. (bmw e60)
  14. izvinjavam se stara je tema ali mozda neko moze da pomogne. Na e60 mi je izgleda otisao doticni protokomer, izbacivao je i gresku i nakon ciscenja nestane greska pa se opet vrati posle par stotina km.. Uglavnom video sam otprilike da se lako menja ono sto me zanima jeste da li moram neke parametre posle da unosim preko dijagnostike nakon zamene protokomera ili ne treba nista ? Hvala.
  15. pa znas kako meni je trosio 10 do skoro, sa nekih 2000din sam prelazio 130km otprilike po gradu, a iskreno nemam razloga da lazem iz tog razloga sam i postavio pitanje da l neko sa istim motorom ima tu potrosnju. Nema veze, bitno da nije neki kvar, litar gore dole nije strasno :).
  16. pa nemam pojma, bas sam istrazivao po netu i kao nekih 9-10l je skroz ok za taj motor ali vise od toga kao nesto nije u redu. Nije frka zbog ovih 2l preko nego da mi neki kvar ne uleti skuplji zbog neke sitnice :). Ne znam koja je prosecna nisam video, gradom vozim do 50-60 prema tome sigurno je negde izmedju 25-35. Doduse vec 16 litara je puno.. 😮
  17. Pa nije mnogo, sa 20e predjem nekih 100km po gradu 😅 Nis je u pitanju, ali nema previse guzve u vreme kad ja idem, svakako je daleko manja guzva nego po Bgdu.
  18. Caos drugari, imam e60 sa pomenutim motorom i potrosnja od 10l normalne gradske je skocila na 12l. Doduse ja ga uzeo u neko toplo vremene pa kapiram da zimi moze malo potrosnju da poveca ali bogami bas 2 l je malo previse ? Automatik je menjac i na dijagnostici pokazuje gresku za portokomer a majstor ga skidao cistio i kaze da je dobar, da l je povezano sa tim ili..? Mozda sam ja u nekom tripu sto se potrosnje tice pa je 12l dizela skroz normlano na ovom motoru ? Mada citao sam po nekim stranim forumima i ljudima trosi od 8-10l gradske, ako ne lazu svakako.
  19. uzeo ga ovaj sto mi je namestio pa me ispalo zato jeftinije :). Imam pojacalo visak hi-fi standard ako ti to eventualno treba :).
  20. cisto da napisem da si bio u pravu. Resio sam problem problem - u pitanju je bio radio tj. CCC. Nisam pokusavao da ga popravim mozda je moglo, pao mi se jeftino novi pa sam tako uzeo..
  21. Caos drugari, imam problem sa ozvucenjem, elem bass uopste ne radi, tj oni subwuferi ispod sedista ne rade. U pitanju je E60 2005godiste, imam Standard Hi-Fi ozvucenje, i pomislio sam da je mozda stradalo pojacalo pa sam nabavio jos jedno i pokusao medjutim i dalje ne rade subovi. Posto nisam neki expert jedan ortak je testirao da li ima struje i ima, sto znaci da su kablovi ok, testirao je i zvucnike i daju nekih 2ohm-a ? Pretpostavljam da i oni radi jer je malo cudno da oba crknu u isto vreme. Sta ostaje? izlazi za subove na Cd playeru mozda? Citao sam po netu da je mozda nekad men
  22. Cao drugari, kupio sam E60 525D Automatik pre par dana, medjutim vec u startu imam dva problema pa ako je neko imao iskustva da mi cisto kaze koliko se finansijski gine. Prvo sto mi se desilo jeste da mi je izasao Engine light - a kao gresku na kompu pokazuje nesto oko emisije gasova, e sad tehnicki sam prosao tj. testiranje tih emisije stetnih gasova, ovaj prosli vlasnik mi je rekao kao da moze da se desi da je onaj CCV (crankcase...) pa njega da menjam..? Drugi problem je pri kocenju (tj zaustavljanju) cuje se neko krckanje napred, i to se bas cuje oko tockova, znaci u toku voznje kad
  23. kapiram, ali se iskreno malo se bojim da kupim recimo 525D koji je verovatno dosta brzi od 525I, tesko je naci da je malo presao a da je neka cena OK, a ovi sto su dosta presli ko zna sta me ceka od popravke. Jesi ugardjivao plin u taj tvoj?
  24. hvala na informacijama, cuo sam da hoce da pije ulje.. a sto se snage tice pice da stize do 100tke za nekih 7.5 sek a u odnosu na moj e46 to je 1,5 sekundi brze sto nije malo, mislim da si navikao na manji auto i onda kad si presao u ovaj kome se brzine tek posle 180 oseca onda je nastao problem Vozio sam se ja u 525i samo sto je taj imao 192 konja nije bio N vec M oznaka i stvarno je delovao kao da idemo sporo ali to je verovatno jer se vozis u ladji od 1,5tonu i treba mnogo vise nM da se zalepis za sediste.