svetolik trpkovic

Members
  • Content Count

    16
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by svetolik trpkovic

  1. 9 minutes ago, pesimista said:

    Razmisli o Lassa driveways, slična cena, po testovima bolja (barem onim koje sam ja gledao kad sam kupovao gume).
    U Kemoimpeksu su na popustu i koštaju 5937 dinara.

    hvala puno za info, ulaze u izbor

    gledam za runflat Pirelli, lose je ocenjen, ali je u premium kategoriji sta god to znacilo (mozda da nazovu to premiumless). Vidim da je kod nas mnogo veca razlika izmedju cena rf i obicnih guma posto se ovde ne prave iste izgleda. Sad detaljnije gledam Nokian Powerproof runflat za ~10.5k i dobro je ocenjen na UK sajtu. Ne pratim tematiku pa me zanima koliko je nepristrasan/objektivan tyrereviews.co.uk?

  2. pa ne volim medju-resenja, Tigar sam naveo jer su 5,800....Vidim da je hvaljena Sava UHP2 ~6,500 i to mi je ok da dodam, ali mi se ne daje npr 8, 9, 10k za gumu koja je bolja u necemu sto ja vrv necu primetiti, a necu ih drzati vise od 3-4 god na kolima
    Boljitak sa runflat cu videti u neopterecenosti opremom za reparaciju/zamenu gume niti ce mi trebati copavac. Samo je bzv ako je auto mnogo neudoban sa njima....onda ovi benefiti nestaju. 

    poz

  3. Potreban mi je savet za kupovinu letnjih guma. E90 320d sa 163ks je u pitanju. Ne vozim agresivno, uglavnom u ogranicenjima, autoputem do 140km/h najvise, ima nas dvoje u kolima uglavnom pa nije mnogo opterecen, godisnje prelazim do 10,000km. 
    Tigar od 6,000 rsd u 225/45/17 mi zapao za oko jer je jeftin. Ne ocekujem posebne performanse od njih i nece mi krnjiti budzet, ali me zanima jel ima nesto dosta bolje za slicnu cenu?
    Nisam pristalica medju-resenja od ~8,000rsd, radije bih dao ~12k za premium gume nego za nesto izmedju mada sumnjam da meni takve trebaju.

    Druga dilema mi je runflat....videh neke Pirelli za 12.5k i svidja mi se opcija jer mi ne treba rezervni, koji i nije predvidjen (i tu moze preporuka ako ima dosta bolje za slicnu cenu).
    Auto je u M paketu i ne smeta mi trenutna tvrdoca, pa ako nece praviti veliku razliku onda bih radije uzeo runflat. Ne ocekujem neki benefit veliki od njih, samo mi je tako jednostavnije

    Podrazumeva se da cu gledati dot i necu matore koliko god da su povoljne.

    hvala

  4. isao sam polovinom Januara na Kop preko Brzeca i tada je takav put bio da nisu trebali lanci. Bacilo mi je dupe na jednoj krivini gde je bilo malo leda. Da sam malo opreznije usao u krivinu ne bi ni to. Opustio se jer je bio go asfalt tada svuda.
    Samo lagano i nema problema, a ako padne sneg i zatrpa onda idi preko Josanicke Banje. Taj put je okruzen drvecem pa nema sneznih nanosa i blazi je uspon u odnosu na rutu preko Brzeca. Tuda sam isao sa MS gumama preko snegom prekrivenog puta, prednja vuca doduse bila tada, ali bih se usudio da idem tuda i bez lanaca sa sadasnjim ljubimcem, bas je lagan uspon.
    Lance mozes staviti pred sam uspon. Uz put ima standova sa domacim proizvodima (med, rakija, kajmak....) i svi oni usluzno stavljaju/skidaju lance za 500 rsd. 
     

  5. Hvala ljudi, odusevljen sam autom toliko da mi je "krivo" kad se vratim kuci. 

    @NikNS
    Ako budem dokon i bez intervencija na kolima mozda i sredim branike. Nisam bangav vozac ali mislim da je to borba protv vetrenjaca za auto koji se 95% vremena vozi kroz Bg.
    Sto se tice ocuvanosti, auto je vise od 3 godine u Srbiji i prethodni vlasnik je odlicno odrzavao auto po mojoj proceni i kao pedantan vlasnik isto tako je valjda izabrao korektan auto. Trazio sam u ponudi sa oglasa auto koji ima neku istroriju koriscenja i servisiranja kod nas i ispalo je da ne moze bolje. 

    Whats-App-Image-2019-11-14-at-5-08-06-PM
    New and Old

  6. Pozdrav, evo nove masine, E90 320d 163KS M47 automatik 2007 240k na satu (pretpostavljam da je 350-400k)
    Auto ima omiljenu mi kombinaciju boje i felni, M paket, pun opreme, ima ogrebotina po branicima koje necu sredjivati, samo cu srediti farove (poliranje ili cak zamena ako ne moze lepo da se izvuce - hocu dobre/lepe farove). 
    Pre kupovine je proveren u servisu Radic i auto je u dobrom stanju. Po kupovini sam zamenio 2 grejaca i uradio mali servis isto kod Radica gde cu vrv i odrzavati.
    E sad najvaznije....auto je stvoren za uzivanje u voznji, cak i po gradu. Prezadovoljan sam ugodjajem u kokpitu, a vozim lagano pa mi je ugladjenost automatika savrseno legla. 

    Zahvaljujem BMW Fan Club forumu na informacijama koje sam upio citajuci postove i napravio ovaj izbor.

    Whats-App-Image-2019-11-18-at-10-29-57-P
    Whats-App-Image-2019-11-18-at-10-29-58-P
    Whats-App-Image-2019-11-18-at-10-29-58-P
    Whats-App-Image-2019-11-18-at-10-29-59-P

    Whats-App-Image-2019-11-16-at-10-51-49-P
    #ghetto

  7. svi primerci E90 sa oglasa sto me zanimaju a da je prodavac iz Beograda su sa automatikom. Imam predrasudu prema troskovima odrzavanja istog ali ako to fino radi, onda je skoro pa savrsen auto za mene. Takodje u proseku imaju bolju opremu automatici i svaki je sa koznim sedistima ili sportskim kombinovano koznim. Sportska sedista su mi obavezna opcija i pozeljno 100% kozna

  8. Pozdrav svima, zovem se Milan i potraga za E90 (163KS) me dovela na forum.
    Vozim Alfu 156 1.9jtd vec 12 godina i vreme je za zamenu. Ovaj model trojke mi deluje kao sjajan upgrade za vrlo malo novca (isto se nisko sedi i volan skoro pod 90 stepeni moze da se podesi, 50KS vise, kvalitetnija izrada a odrzavanje isto kosta i vrv jos stvari koje cu tek otkriti.
    Obzirom da prelazim 5-7k godisnje E53 mi je rezervna varijanta. Probao sam E70 i super mi je osecaj u kabini jer je totalno drugacije od onoga sto sam navikao i naravno odlican pregled pre gradskim guzvama plus automatik koji isto olaksava gradsku voznju. Ali ovo mi je rezervna varijanta samo ako bas povoljno naidjem na kvalitetan primerak. 
    To su neka osnovna razmisljanja, predstavicu kad se ponovim naravno. Do tada sve preporuke/saveti su dobrodosli