Mjovic03

Members
  • Content Count

    105
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Mjovic03

  1. Mjovic03

    120d

    HAHAHAHAHAHAHAH. . . U bem ti, nisam ni provalio,ma mozda se predomislio bas sad ,pa za svaki slucaj
  2. Mjovic03

    120d

    Evo ja vozim 116, neces se nesto ofajditi sto se tice komfora,mogu komotno da kazem da je za duge relacije neudoban, ja sam visok 1,87 i moram poprilicno da povucem sediste pozadi,tako da iza mene prostora nema,eventualno da stavis nesto od stvari na sediste, mada ako planiras da u toku voznje odmaras negde ili odspavas, onda zaboravi na zadnje sediste skroz. Na oko 300km ja bar desno koleno ne osecam vise,tako da cesce moram da stajem i ispravim noge. Sa drugim automobilima nisam imao tih problema. Sve u svemu ako vec mozes da biras,ne preporucujem ti ovaj auto.
  3. Ide lepo druze sto se toga tice. Nego da li sam ja navuko neke traume od starog motora ili se opet sprema neko sranje,nisam pametan. Ja kao da ovde cujem opet neko lupanje ili je to normalan rad?
  4. Brate kako da vanos sa izduvne prebacim na usisnu,ne bi dzaba na njemu pisalo AUS. Pogledaj i slike ponovo, ono sto meni dijagnostika izbaci ja to postavim. Cas je palio za bregastu A cas za bregastu B sa jednim istim vanosima palio gresku kako mu dodje. Bitno da je to reseno sad.
  5. Pa da,premestio sam. Pisao sam o tome,premestio sam i bregaste i vanose,smatrao sam da su kod mene ispravni vanosi,jer je taj motor imao drugi problem. Ustvari jedan nije radio kod mene,a jedan nije radio na ovom motoru sto sam kupio. Koji maler bas da se tako pogodi.
  6. Ovu dijagnostiku sto ja imam je sa cipom elm327, nije profi,ali je i vise nego dobra za prvu pomoc . On ga prikacio na neku njihovu, verovatno je iz iskustva na osnovu neki parametara preko dijagnostike ustanovio da je vanos na usisu. A fora je sto sam ja vanose menjao,prebacio sa starog motora. Izgleda da je meni otisao na usisu,a ovi koji su dosli uz motor zezao vanos na izduv, pa se ponasao isto i nije imalo razlike posle zamene, tu je bio problem sto nije proradio. p.s jedan savet koji mi je dao,obavezno prilikom zubcenja,zatezac lanca zategnuti po propisu,kaze da ako se previse zategn
  7. Sve u svemu,nije mi zao sto sam prvo sam pokusao,u najmanju ruku bar znam gde mu se koji deo nalazi
  8. Lose iskustvo sa majstorima ovom coveku svaka cast,vidi se da 40 god radi u bmw-u. 3 minuta je bilo mnogo da pronadje sta ne valja.
  9. PROBLEM RESEN !!!! Usisni vanos nije valjao, covek je na prvu bio je u pravu . Malo je i zadnji alat bio plitak pa je prepravljen. Koja razlika sad
  10. Evo sad ga ocitao covek iz bmw-a,original dijagnostika i ostalo. Kaze senzori dobri,komp dobar,paljenje ne valja,prvo pricao vanos,kad sam reko da sam menjao i vanose,kaze nije lepo uzubljen. Evo sad ce majstor da ga zubi. Pa da vidimo.
  11. Razmotalo se klupko krenuo ja da ga provozam,da vidim kakav je u voznji,kad vec na leru trokira. Posle kratke voznje se smirio. Fora je sto je izgleda sam upao u safemod. I sad ja kapiram da je on tu manu imao i pre ugradnje motora,isto mi se ponasa kao i pre,malo sporije ubrzava i da kazem da je lenjiji. Lampicu za gresku takodje ne pali,ali ih pokazuje na dijagnostici. Izgleda da mi ga takvog uvalili. Nije resenje,ali mi je malo lakse,motor nema sta vise da otvaram. https://imageshack.com/i/plk1pMgzj
  12. Nece i nece. . . Otkacio sam senzor bregaste,vozicu ga u safemodu dok ne smislim nesto.
  13. Evo od jutros radim,ponovo ga uzubio sve normalno kao sto ide,opet isto sve,nema razlike nikakve,pretreso sve zivo,sve je ukljuceno.
  14. Moracu da vidim sta tu pisti i pucketa kao kad nesto varnici, javljam kad ga resim sta je. Sutra ponovo sve do detalja. Nemoj da ga otvaras,gledao po netu,to je taj alat,tu idu one rupe za blokiranje,samo sto kod mene radi kad pomerim levu da kasni. Stari motor radio normalno sa svim ovim delovima,to mi nekako ne ide u glavu.
  15. Kako se zove ona crna kocka ispod usisne grane iz koje izlaze dzekovi za senzore i ostalo,sta je to? Tu nesto pisti kad dam kontakt i cuje se neko peckanje .
  16. Nesto mi je palo na pamet,kad smo vadili motor,pokidala se masa,zapela je dole negde prilikom vadjenja. Napravili smo novu,da kazem da je tanja. Da lupim,dal bi to nekim slucajem moglo da pravi problem ?
  17. Veruj mi da je razlika nebo i zemlja kad sam.mu pomerio ovo na izduvnoj. Nenormalna razlika,ne moze da se uporedi nikako.
  18. Pazi foru,kad je po alatu stelovan,dok je hladan radi normalno,cim se zagreje i obori obrtaje, ljulja motor. Morao bih da nadjem sta je problem,jer bez alata tesko da cu totalno da ga podesim,s obzirom da reaguje i kad ga vanos malo pomeri.
  19. Sad su mu svi senzori novi,to bar nema sta vise da razmisljamo. Sad radi nenormalno bolje,kad nije po alatu stelovan. Ne znam da li da mrdam lim na usisu,on je po alatu stelovan. Jos uvek ne znam kad i kako funkcionise vanos. A za dimenzije ,ako te ne mrzi da skidas poklopac,pa da mi izmeris otprilike razmak od jedne do druge rupe i da vidis da li ti izduvna bregasta bezi malo na levo kad je desna ravno.
  20. Situacija je sledeca,mnogo bolje radi sada,ne trokira vise ,sve je super. Nekad se kao malo udavi na momenat,lanac se zacuje kod polazenja na malim obrtajima. Evo i slike kako najbolje radi,nema veze s mozgom kako stoji.
  21. Drugari resavam ga polako,naso kvar. Limcic na izduvnoj bregastoj pomeram za po malo u levo,razlika astronomska. Ne trese ne ljulja. Ima sitna mrtva paljenja na leru,oseti se bas malo,jos ga trazim gde najbolje radi. Otvaranje i zatvaranje poklopca 10 puta,al samo da ga resim
  22. Drugari namontirao senzore,dok je hladan kao ne secka,kad se zagreje i obori obrtaje opet cima. Javljam se kad nadjem sta je i resim.
  23. Sutra montiram i taj senzor. Posle toga vise mi nista ne pada na pamet. Osim jos mozda da pumpa lepo ne nabija nekim slucajem pritisak u vanose. Mada palio bi gresku za pumpu verovatno. Izvinjavam se sto smaram stalno, ali poceo sam da sanjam vanose
  24. Da,stalno pokazuje bregastu A u zadnjih nekoliko puta,ali zna da promeni i na B. Kako mu kad naidje,to me i buni. Probacu sutra sa senzorom bregaste. Nesto sam razmisljao,kad sam otvorio stari motor,izduvna bregasta je bezala za oko jedan zub u odnosu na usisnu,bila je malo otvorena,nije stajala pravo kao po alatu. Da li postoji mogucnost da neki od senzora ili nesto elektronike nije valjalo,pa da je neko pomerio bregastu da kasni za jedan zub i time resio problem?