Denisj

Members
  • Content Count

    5
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Denisj

  • Rank
    bmw pocetnik

Profile Information

  • Ime i prezime
    Denis Jovičić
  • Automobil
    BMW 525 d F10
  1. Pre nego što sam kupio runflat, mnogo sam se raspitivao i nisam došao ni do kakvog zaključka. Razni ljudi, razne priče. Bilo je kockanje jer sam runflat platio 21000 komad. Moglo je da se ne desi ništa. Da ne bude do toga. S jedne strane mi je imalo smisla to što se auto ne zanosi zbog debelih bokova gume a sa druge strane čitaš dosta postova kako su stavili obične gume i sve je bilo super. Možda je trebalo dosta podići pritisak u običnim gumama da se ne uvijaju, nemam pojma. Uglavnom sa ovom runflat gumom, pozadi, auto se ponaša bez greške a ni vožnja nije ni bučnija ni neudobnija. Uglavnom P
  2. Potvrđeno! Moraju da budu runflat gume pozadi. Premestio obične napred a pozadi stavio nove runflat gume i dobio drugi auto. Očigledno ima smisla to što su mu ljudi pričali da ovaj auto, standardne gume, zbog mekših zidova, "žvaće" u krivinama. Očigledno runflat zbog svojih čvrstih bokova ga dobro drže. Očigledno da ima smisla zašto je fabrika preporučila runflat gume. To što su napred obične za sada mi ne pravi nikakve probleme sa stabilnošću ni u krivinama ni na autoputu pri većim brzinama. Inače sam kupio iste gume koje su i napred (Pirelli Sottozero II) samo runflat.
  3. Ne. I napred i pozadi su standardne. Razlika je jedino što su napred Michelin Alpin a pozadi Pirelli Sottozero serie II. Danas odem kod vulkanizera koji mi je prodao gume i on tvrdi da BMW mora da ima runflat gume jer zbog svoje konstrukcije u krivinama uvija standardne gume jer imaju slabije bokove od runflat guma. A bukvalno se tako nekako ponaša. Ne znam šta da mislim.
  4. BMW 525 d F10 (Xdrive) zamenio zadnje runflat gume standardnim (Pirelli W210 Sottozero Serie II ) i auto postao neverovatno nestabilan. Prosto na većim brzinama zadnji kraj kao da se ljulja. Na brzini od 120 na suvom autoputu mi palio ESP na krivinama. Da li je moguće da ovaj auto ne može da ide na standardnim gumama nego samo na runflat? Do zamene, sa letnjim runflat gumama pozadi, se ponašao besprekorno.
  5. BMW 525 d F10 (Xdrive) zamenio zadnje runflat gume standardnim (Pirelli W210 Sottozero Serie II ) i auto postao neverovatno nestabilan. Prosto na većim brzinama zadnji kraj kao da se ljulja. Na brzini od 120 na suvom autoputu mi palio ESP na krivinama. Da li je moguće da ovaj auto ne može da ide na standardnim gumama nego samo na runflat? Do zamene, sa letnjim runflat gumama pozadi, se ponašao besprekorno.