Bayfront

Members
  • Content Count

    7
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Bayfront

  • Rank
    bmw pocetnik

Profile Information

  • Ime i prezime
    Marko B.
  • Automobil
    Alfa Romeo 147
  1. Lako bih da kupujem 156, jer sam na alfi naucio svaku boljku, znam kako treba da se ponasa. BMW je za mene skroz nepoznat. Nemam predstavu na sta da obratim paznju, imam utisak da je dosta komplikovaniji auto.
  2. Hahaha brate al ga opisa kao da kupujem gej vozilo 🤣 Salu na stranu, kvalitet ne moze da se poredi, vec sam to video na primerima, ja hocu limuzinu, imam izbor izmedju Alfe 156fl i E46, ipak je BMW sinonim za kvalitetnu "limuzinu" C segmenta tog godista. Ali opet, pogledajte cenu, BMW je duplo skuplji auto od reicimo alfe 156. Kvalitet izdrade i dizajn su u svakom slucaju na strani BMW-a. Jedino sam eto tu da vidim sta me ocekuje sa njim. Znam da se BMW ne kupuje bez dubljeg dzepa, al kontam, ako sam imao da mi alfa bude u top stanju, imacu i za E46. Jedinu stvar koju zalim kod alfe je s
  3. Hvala na odgovorima. Sto se kvaliteta izrade tice sve ja to znam. Jednostavno mi se vise svidja BMW. Ako je tako kao sto kazes, onda sam dobio odgovor. Do duse, alfa ti je bila benzinac, moguce da je imala vise problema od dizela ali je u svakom slicaju odrzavanje jeftinije nego na JTD. Ne bih voleo da me BMW kosta 2 ili 3 puta vise na odrzavanju, to onda nije za mene, ovako mi sve to zvuci dosta korektno. Ali opet, kako se zalomi. Meni se alfa zalomila da valja manje vise, ali su mi se majstori zalomili da ne valjaju pa to sve doslo na isto.
  4. Naravno, ne ocekujem da ce odrzavanje za BMW-a biti jeftino. Za alfu se ljudi zale da je "skupo". Meni iskreno ne bi bilo previse da odrzavanje za BMW-a bude 30-40% skuplje. To mi je prihvatljivo. Naravno u slucaju da nije kvarljiviji od alfe za koju smatram da je prilicno pouzdana bar ova dizel varijanta.
  5. 150e mesecno je PREVISE! A ne mnogo. Mesecno prelazim mozda 1000km plafon. Pa da mu radim mali servis mesecno i remont turbine godisnje, opet je mnogo. Nisam siguran da je ta cifra realna? Voleo bih jos neko misljenje. Na alfi imam godisnje rad na trapu od nekih 100e, mali servis na 10kkm (1-2x godisnje 7-8000). I to je u sustini to sto se tice redovnog odrzavanja i nekih problema sa alfom (trap, ludilo ako se ne vodi racuna). Recimo da je mali servis na BMW skuplji duplo, trap takodje, opet kako dolazimo do cifre od 150e mesecno, jedino gorivo da ukalkulisemo xD? Ne racunam neke moguce proble
  6. Zdr. Predstavio sam se pre neki minut, trenutno vozim Alfu 147 JTD, sto se nje tice jako sam zadovoljan. Odrzavanje prilicno jeftino, mali potrosac, ide kao metak. Ali razmisljam u zadnje vreme da uzmem BMW 320D E46. Zanimaju me iskustva sa tim autom? Najpozeljnije mi je misljenje za taj auto u odnosu na alfu 147/156 JTD. Dakle pouzdanost, potrosnja, kvarovi, na sta da obratim paznju pri kupovini, sta su im boljke... Planiram da uzmem verziju sa 150 konja, tako da me zanima misljenje usmereno ka toj verziji. Hvala!
  7. Posto je ovo obavezna "situacija" za dalju diskusiju na forumu, da se predstavim. Ime mi je Marko, trenutno vozim Alfu 147 JTD i vise sam nego zadovoljan istom. Ali od malena imam zelju da posedujem "kocku", danas malko drugacije razmisljam i u potrazi sam za E46-icom. Ovde sam da se posavetujem sa iskusnijima, da vidimo da li je to auto za mene i nadam se uskoro vlasnik jednog BMW-a. :)