OtacMakarije

Members
  • Content Count

    30
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by OtacMakarije

  1. Може бити и увезен из Бенелукса у Њемачку.
  2. Код мене је N47D20C, 163кс. Е91, 320д, 2011. Оригинално холандски ауто, тако да није само Белгија у питању.
  3. Ја нисам раније возио БМВ-а, али могу рећи да сам изузетно задовољан поменутим мотором. И да, замијенио сам ланац. Превентивно. И још много шта. Једноставно, када сам гледао ауто, урачунао сам то у цијену. Зато ми је сад стварно ужитак вожња.
  4. Гледао сам јуче и не могу да провалим гдје све је прекинуто. За фолију не знам. Оваквог сам га увезао.
  5. Хвала за савјет.
  6. Има ли томе лијека?
  7. Да не отварам нову тему. Данас, у току пљуска, укључим гријач да осушим задњу шајбу и видим чудну ситуацију - само доње двије "линије" гријача раде, осталих 10-ак не. Зна ли неко у чему може бити проблем? Контам да је осигурач отишао (нисам стигао да провјерим), не би радиле ни те двије. Е91 2011 320д
  8. Возио сам тако - 2.6 / 3.1. Много се осјете неравнине. Али баш много. Није то за наше улице и путеве, чини ми се. А и страх ме је да ћу разбити трап. Разумијем да можда смарам, но и даље нисам сигуран колико пумпати. Мој осјећај и став 90% људи против фабричке препоруке...
  9. Да освјежим тему. Возио сам једно вријеме на 2.6 / 3.1. Закључио сам да је превише, ауто баш осјети неравнине. Додатно, екипа из БМВ сервиса (Делта ауто) ми је савјетовала да пумпам 2.4 и напријед и назад. Сад сам на 2.4 напријед, а 2.6 назад. Велика разлика у осјећају у вожњи.
  10. Интересантан чланак о преласку са Run Flat гума на обичне: https://blog.tirerack.com/blog/make-driving-fun-2/what-air-pressure-to-use-when-changing-from-run-flat-tires-to-non-run-flat-tires Баја, који каже да је модератор неколико БМВ форума, тврди да притисак у обичним гумама не би требало да је мањи, него у Run Flat, али да може бити и нешто већи. Каже да није необично да у фабричкој препоруци стоји само једна димензија гума. Такође, каже да су БМВ-ови инжињери пажљиво одредили препоручени притисак у гумама и да то треба слијепо пратити. Мени, опет, дјелују потврде гуме. Чак м
  11. Мене заправо највише интересује која је разлика, у смислу притиска пумпања, између Run Flat гума, за које је ваљда она препорука и обичних гума, које изгледа ми сви овдје возимо? Ако у том није квака, не знам у чему је. Али, не разумијем се довољно у материју.
  12. Усликао сам како стоји. Зашто је то тако, појма немам.
  13. Надувао на 2,6 / 3,1, по фабричкој препоруци. За сад могу рећи да је велика разлика у осјетљивости на неравнине, у односу на 2,2 / 2,4 од јуче. Возићу неко вријеме овако. Можда се и навикнем.
  14. Окачио сам линк до слике наљепнице са б стуба, на претходној страни.
  15. Код мене је 2,6 предње, 3,1 задње и то за неоптерећен ауто. Гума 205/55 R16. Сви се чуде, кад им кажем/покажем. Некако дјелује много.
  16. Имам дилему око притиска у гумама (Е91, 320д). Вулканизер каже 2,2 бара и предње и задње. Тако је и у неким препорукама, по страним форумима, на којима се окупља БМВ екипа. Мени овако надуване гуме дјелују издувано. На Мишленовом сајту за мој ауто стоји да је препорука 2,1 бар предње и 2,6 бара задње. Ово ми искуствено дјелује најкоректније. На стубу, кад се отворе врата, стоји: https://ibb.co/WtDcV2T Ово ми дјелује превише. Како пумпати?
  17. Купих GoogYear EfficientGrip Performance 2. Премијум туринг гума. Сморио сам се од нагањања са продавцима.
  18. Мислим да се Сава УХП прави тек од 17". Елем, што више тестова и мишљења читам, све сам збуњенији. Ако не будем ишао на Мишлен, бацам коцкице..
  19. Сад питање од милион долара: Која гума из средње класе? И даље сам најближи Мишлену, само не знам одакле долазе Мишленове гуме код нас? Што се вожње тиче, рекох да не возим претјерано агресивно, тј. већину вожње не. Однос градске вожње и отвореног пута је пола - пола. Годишња километража: нисам сигуран, али нек буде 15000km.
  20. И то има смисла. Раније сам прелазио упола од тога, што си написао (са старим аутом), док је овај ауто тек стигао (неколико мјесеци) и немам појма колико ћу прелазити, али засигурно више.
  21. Ја сам некако за премијум гуму. Контам да то све на крају дође на исто, кад се укалкулише и трајност. Хвала за приједлог, свакако.
  22. Хоћу да промијеним гуме (е91), па ми треба помоћ око избора. Гуме су 205 55 R16. Буџет је 100 евра по гуми. Гледао сам Michelin Pilot Sport 4. Како се може знати гдје је произведена гума, тј. из које фабрике је изашла? Додатно, шта мислите о гумама за све сезоне? Иако сам купио челичне фелне за зиму, сад ми се и ове за све сезоне мотају по глави. Што се стила вожње тиче, код мене ћете тешко чути шкрипу гума, али не возим баш ни као пуж.
  23. Очигледно сам неупућен... Хвала.
  24. Гдје си радио дубинско?