caki76

Members
  • Content Count

    10
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About caki76

  • Rank
    bmw pocetnik
  • Birthday 06/14/1976

Profile Information

  • Ime i prezime
    Miletic Slavisa
  • Lokacija
    Kursumlija
  • Automobil
    bmw 324d
  1. Prihvatam predlog za masku i sijalice naravno, a sto se mehanike tice imao sam desetak auta do sada i uglavnom sam ih sam popravljao. Nema tu mnogo cega komplikovanog, prvenstveno treba imati alata i mnooooogo volje i ljubavi za rad, a za sve ostalo sto se ne razumem konsultujem auto datu tu ces naci sve sto ti treba u vezi auta.
  2. Imam problem sa 324d. Naime sta se desava. Zimus mi je iz cista mira u voznji par puta upalio lampicu za grejace i prestao. to se ponovilo i u narednih nekoliko dana a ishod toga je sto su mi od 6 crkla 5 grejaca. Grejace sam zamenio i posle toga sam resetovao onim fazonom pomocu zice i 7 pina drzanje 5 6 sekundi kao kada se restartuje interval ulja. Posle toga nisam imao problema do pre neki dan. Ponovo se iz cista mira u voznji upalila zuta sijalica za grejace normalno sam stao ugasio auto. ali posle toga nije hteo svaki put da mi upali grejace odnosno ni zuta ni zelena sijalica za grejace
  3. Ne bih ni pitao na nisam pronasao taj dzek na mom autu pored filtera za gorivo. Dakle moj auto ima taj dzek. Pa sam zbog toga u dilemi. Aditiv sam vec sipao (125 ml FAM-ovog aditiva na 55 litara dizela). Secanje te odlicno sluzi D2 se ledi na -9. Mada evo jos jednog korisnog podatka. Od majstora sam cuo da je dobro staviti na 50 litara D2 150 do 200ml dvotaktola ili motornog ulja iz razloga sto je "nasa" nafta posnija u odnosu na naftu u okruzenju.
  4. Zima je pocela a samim tim i potreba za zamenom pojedinih delova a izmedju ostalog i filtera za gorivo. E sada dilema koji. Na netu sam pronasao dve vrste http://bmwfans.info/original/E30/4-T/324d-...13/ill-13_0098/[/img][/url] I ovaj drugi http://bmwfans.info/original/E30/4-T/324d-...13/ill-13_0103/[/img] E sada pitanje koji staviti i gde ih pronaci? Pored filtera sam pronasao dzek za prikljucak na filter goriva. Pretpostavljam da je jedan filter sa nekim grejacem goriva a drugi bez.
  5. Jesu 300E ali ipak mislim da su dizne. Skini sa nekog stranca pa proveri.
  6. naso bih da ga je neko izgubio na putu :mellow: Salim se treba ga naci (naravno polovan i sto jeftiniji) i napuniti klimu. Ali s`obzirom da zivim u Kursumliji gde ima 2 prodavnice auto delova (koje prodaju uglavnom delove za zastavu i traktore) to je vrlo tesko. Mada potrudicemo se malo pa cemo ga naci.
  7. Instalacija je kompletna i na mestu. Elektronika radi, sijalice svetle sve komplet. Ustanovio sam da fali kompresor i onaj hladnjak (ekspansion valve ako se ne varam) koji ide isred hladnjaka za vodu. Tako da bih kupio samo ta dva dela i naravno napunio klimu.
  8. Molim za savet. Da li da trazim orginalnu klimu od njega i gde je mogu naci ili da se opredelim za neku drugu varijantu. Auto je u odlicnom stanju posto mu je vlasnik bio glumac Dusan Janicijevic koji ima 80 godina i u sustini ga je redovno odrzavao i cuvao. Klimu su mu skinuli u Servisu (glupo bi bilo da kazem u kom) prilikom zamene ulja i kajseva a glumac se naravno tuzi sa njima vec skoro 2 godine. Hvala majstorima unapred.
  9. Pozdrav svima. Odnedavno sam postao vlasnik BMW 324D. U sustini sam zadovoljan. Mada prijatelji kazu da sam najveci idiot sto sam zamenio Mercedes 190E za njega, ali se nisam pokajao. Zadovoljan sam. Toliko za sada od mene, a za majstore cu naravno postaviti nekoliko pitanja posto se nisam do sada susretao sa BMW-ovim vozilima.