ilija_e36

Members
  • Content Count

    27
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About ilija_e36

  • Rank
    bmw pocetnik
  • Birthday 07/18/1976

Contact Methods

  • Website URL
    http://
  • ICQ
    0

Profile Information

  • Ime i prezime
    Ilija Govedarica
  • Lokacija
    Gacko
  • Automobil
    e36 316i
  • Interests
    automobili, sport, ....a najmanje profesija (ekonomija)
  1. E sta sad ljudi, znaci, pumpa je bila crkla 100%, nikako nije bacala gorivo, odem kupim drugu, zamijenim i nista. Struju baca na svecice, dolazi gorivo, a nece da upali. Skinem svecice, ocistim vratim, opet zaverglam, nista. Opet skinem svecice, mokre, isto kao da baca masu benzina pa ne moze da sastavi. I tako citav dan u krug, ne znam.
  2. Jedino sto sam pogledo je da ne zuji pumpa na kontaktu, ne stizem nista. Vjerovatno je ona crkla. U subotu cu sve da probam. Rijetko mi je bio na rezervi, uvijek ima bar 15 litara. Kako da ispitam relej, ili jednostavno donesem drugi i probam. Hvala vam
  3. kako da je ispitam, da li da skidam zadnju klupu i skinem crijevo pa da vidim da li baca kad zaverglam, ili ima neki laksi nacin. Mora li da se cuje cim dam kontakt? E sto su me krenule pumpe, na proslom e36 sam dvije zamijenio. (ustvari ne ja nego majstor, nisam bas strucan)
  4. Auto je normalno radio, kad odjednom u voznji poce da se gusi, vratih u manju i kao progura, i super, dovezo do kuce, parkirah i tu mu bi kraj. Kasnije da upalim, aha oces, ni da pomisli, samo vergla. Rijec je o e36 316i, 94god. Sta moze biti?
  5. Kad svijetli lampica ne radi ABS, to sam provjerio. Nista, dijagnostika pa cemo vidjeti.
  6. Dakle, imam problem sa ABS-om, lampica se upali cesto, nema pravila, kocio ili ne kad joj padne na pamet upali se. Auto je 316i e36, 93god. Senzore sam zamijenio, opet isto. Sta drugo da radim, jel moguca da je centrala od ABS-a u pitanju, i kako da je ispitam, ili da idem na auto dijagnostiku?
  7. Imao sam priliku nekoliko puta da na putu vidim kako sa protektirane gume (doduse na kamionu) se odlijepi cijeli naljevani pojas, to je haos, i to mi je dovoljno da imam gadjenje na protekt.
  8. Sava je ok to svi kazu, mada je skuplja od ovih pa kad moras sve 4 mijenjati...ima razlike. Protekt ne bi nikad stavio, radije bi polovnu, mozda grijesim...
  9. Dakle, potreban mi je savjet u vezi gume kormoran. Posto moram da stavljam zimske gume, a s obzirom da su ove 50e, interesuje me da li ih je neko koristio, i kakva su vasa iskustva. Razmisljam se izmedju nje, tigra i debice, naravno zbog cijene.
  10. Nije valjda da se mora cijela tabla skidati? Ima li gdje na netu uputstvo korak po korak, pogubih se?
  11. ilija_e36

    e36

    Tapacir je suv, a i keder mi izgleda u redu, ne znam, moracu da sipam vodu pa da gledam, izludicu od vode..
  12. ilija_e36

    e36

    Radi se o 316i e36 93god. Posle kise pojavila se voda iza vozacevog sjedista, ali to nije malo, nego haos, lokva. E sad, odakle je usla voda, odvodi od sibera prednji su u redu, patos nije jer i kad je parkiran a padne kisa eto vode. Mogu li biti zadnji odvodi sibera, njih nisam provjerio jer im ne mogu prici. Pomagajte.
  13. Uh, hvala ti druze, ali masu je to para. Kad je tako ipak cu odustati od te ideje
  14. http://img5.imagebanana.com/view/qh564z61/1.JPG http://img5.imagebanana.com/view/31hoa30y/2.JPG al ga zakomplikovah a?