miky80

Webasto u BMW 520d, E39

Recommended Posts

Pozdrav svima,

Skoro sam uvezao BMW 520d 2002 godiste pa imam nekih nejasnoca vezano za webasto uredjaj.

Na autu imam webasto uredjaj Thermo Top Z/C koji mi se aktivira kada temperatura je <5 stepeni ali mene konkretno zanima dali postoji fabricki daljinski upravljac za pokretanje funkcije zagrevanja auta dok je auto parkiran kojeg inace nisam dobio pri kupovini auta.

Moj webasto funkcionise samo kad je auto startovan i pri temperaturi <5 stepeni i nakon gasenja auta on se gasi.Meni licno treba daljinsko startovanje webasta da me auto doceka zagrejan i odledjen ujutru.

Konkretno me zanima kakva su vasa iskustva sa webasto uredjajem i dali postoji na mom webastu funcija daljinskog startovanja na osnovu tipa webasto uredjaja Thermo Top Z/C.

Hvala unapred na pomoci!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nazalost uz taj uredjaj nije isao daljinski upravljac......Ali svakako je moguce programirati webasto na kojoj temp da se pali u koje vreme etc....Koliko dugo da radi kad je iskljucen motor i tako dalje.Za to je potrebno posetiti servis koji ce to znati napraviti.

Inace webasto je ubica akumulatora i isti mora uvek biti u top stanju.....da nebi ujtru zatekao odledjeno i zagrejano vozilo koje nece da upali:)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Malo sam guglao i citao sam da moze da se webasto programira preko MID-a kojeg ja inace nemam i preko BC kojeg nisam uspeo da provalim kako radi tj. kako se steluje vreme aktivacije, navodno treba da unese vreme startovanja webasta ali nije mi jasno kako.

Takodje sam nasao da je moguce dograditi websto sa uredjajem Telestart koji pruza mogucnost daljinskog startovanja i programiranja webasta.

Video o webastu:

http://www.parkingheater.com/fileadmin/fla...p;autoplay=true

Forum na kome su pisali o webastu:

http://www.bmwland.co.uk/talker/viewtopic....uxillary+remote

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ovo sad i mene zanima. Uzeo sam E39 i kod mene je ovaj webasto thermo top Z/C.

Jesi saznao sta novo oko ovoga? Tema jeste prastara al mozda se javis, mada sumnjam...

Share this post


Link to post
Share on other sites

on se aktivira kada se dovede 12v na pin 2 ja sam kod sebe ubacio neku daljinsku komandu koja radi posao,ali mene zeza webasto koji se ugasi sam od sebe posle 3min od razgorevanja,paga moram resetovati vadjenjem osiguraca,ali modul kao modul radi

Share this post


Link to post
Share on other sites