Izgubio sam jedini kljuc, sta sad?


Recommended Posts

  • Replies 59
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Ides kod prvog BMW servisa ili ti zastupnika i poneses saobracajnu i narucis nov kljuc i sacekas dok naprave i ubace kod. Sto ce da potraje bar nedelju dana jer ga najverovatnije rade u nemackoj i platis debelo i to ti je to.

Link to post
Share on other sites
Sad sam zvao Radulovic i kazu da treba da donesem kopiju saobracajne, pasos, da to kosta oko 200E i da se ceka 10 dana.

Oni to rade preko Delte, tako da ti je bolje da ides u Delti, jeftinije.

Link to post
Share on other sites

Iz Novog Sada sam, a mislim da mi ovde nemamo Deltu, ili ja ne znam gde je...

Sto se slucaja tice kad sam otisao tamo sasvim druga prica. Taj isti lik sa kojim sam pricao telefonom sad mi kaze da ce to biti oko 50K dinara, kao ne zna tacno (a samo 3 sata pre toga preko telefona je isto rekao to isto samo je cifra bila 200E) i kao ne moze bas da garantuje da ce biti pre nove godine jer "znas bozic je njima tamo sad"(preko telefona je kao iz topa rekao 10 dana ne vise).

Samo sto sam sve to morao da stavim na stranu, jer ne znam da li imam drugi izbor, a ne mogu da budem dugo bez kola, inace bih mu ga odbio na "fin" nacin.

Link to post
Share on other sites

meni se sjebao na e36 kljuc bio i narucio ga preko Delte znaci kopija saobracajne i kopija licne karte i pravac delta procedura traje 2 nedelje e sad malo je frka sto ce te ovi praznici uhvatiti pa ne znam mozda potraje malo vise,mene je za e36 kostao 60e.

Probaj i ovde da ti naprave novi,mada mislim da ih samo mog kopirati ne i napraviti al pitaj ne skodi :

http://www.polovniautomobili.com/oglas2768...irani_kljucevi/

Link to post
Share on other sites
  • 1 month later...
Mene interesuje isto resenje za jedan slican problem.

Ako imam e46 2001 sa samo jednim kljucem, koliko bi kostalo pravljenje drugog kljuca?

Kljuc je kodiran tako da se ne moze praviti drugi,jedino kupovina istog kljuca ako ti je auto regularan,ako nije onda bi ti auto bio oduzet.

Link to post
Share on other sites

Odes u Radulovic sa licnom kartom i saobracajnom i oni ti lepo naruce direktno iz nemacke ,ceka se oko tri nedelje i kosta 200 evra sve ostalo je gubljenje vremena tako sam ja uradio,ovo govorim iz licnog iskustva

Mislim da kljuc kao kljuc nije toliko skup skuplji je DHL jer bmw ne zeli da bilo ko drugi prevozi takve stvari . . . . .

Link to post
Share on other sites
  • 9 months later...

http://www.yellowpages.rs/sr/servis-andrejevic-video-oglas/5-18-2355-37561/def/video

Kod njih sam video ali mislim da nisu jeftini ako je potpuno nov ključ u pitanju sa kodom a ako koriste elektroniku iz tvog ključa onda je jeftinije. Kad sam pitao za drugara za e38 skuplja varijanta je bila 200e a jeftinija 50e

Link to post
Share on other sites

Ja sam pre dve godine, hteo da narezem kodiran kljuc, u servisu LUKAC u Nisu su mi rekli da iste oni ne rade (jer je BMW u pitanju), vec da pozovem ovlasceni sevris. Pozvao sam isti i dobio upute: Fotokopija saobracajne dozvole (overena), fotokopila LK (overena), i 200 eura. Postupak je da nakon dokazivanja vlasnistva ( auto se mora voditi na tvoje ime), sve salju za Nemacku, gde se na osnovu broja sasije izradjuje kljuc. Isti se nakon toga vraca za Srbiju i isporucuje vlasniku. Sve se ceka oko 20 dana.

P.S. Posto se radi na osnovu broja sasije, zeznuto je ako su menjane bosch brave.

Link to post
Share on other sites

Tacnije, crkao mi je kod u kljucu sa funkcijama i sada palim sa malim ključem a sa starim (crknutim) otključavam i zaključavam auto.

Ne razumem kako tj. koji kôd može da crkne u ključu? :huh:

Ako si mislio na transponder tj. malu elektronsku tablu u ključu, vrlo je malo verovatno da crkne, osim ako ključ nije otvaran i ako ista nije oštećena nestručnim rukovanjem. U najvećem broju slučajeva dolazi do pražnjenja baterije nakon čega se naravno "veza" izmedju transpondera i centrale u autu prekida te ključ gubi svoju funkciju.

Pokušaj da zameniš bateriju u tom ključu, a nakon toga da isti "re-kodiraš" tj. upariš sa centralnim modulom i elektronikom imobilizera. Kako se to radi objašnjeno je par puta, baš juče sam kačio klip sa youtube-a gde čovek objašnjava celu proceduru. Potaži Kekinu temu o raskodiranom ključu od pre par dana, sve ti je tamo objašnjeno.

Inače opcija "narezivanja" originalnog ključa je papreno skupa i jedan moj prijatelj je takav problem pre 3 godine rešio tako što je sa nekog otpada tj. slupane trojke skinuo kompletan modul sa sve bravama, uz koje je dobio tri odgovarajuća ključa, i sve to postavio u svoj auto. Ne znam koliko su mu tad tražili za originalan ključ ali znam da ga je ova druga varijanta koštala manje pa je tako i rešio problem.

Pozz

Link to post
Share on other sites
  • 3 months later...

i ja imam taj problem. Pre par dana ispadne mi kljuc od auta (bmw e46 320d 2003) koji nagazim svom tezinom, kljuc se malo izgreba oali rekoh nije mu valjda nista. Dodjem do auta pritisnem zakljucavanje radi, udjem unutra ubacim kljuc kontakt ok, kad da zavergla kljuc ne reaguje iako sve lampice gore. Probam 2-3 fore skini akumulator ono ovo ali bez uspeha. Sutradan kod ovih sto narezuju kljuceve kazu crkao kod u kljucu. Da li nekozna ima li nade da to neko popravi ili mi ne gine porucivanje drugog kljuca cije cena sportska 140e. Ili ako neko zna gde mogu da napravim kljuc jeftinije? Pozdrav i hvala

Link to post
Share on other sites

Kopaj malo po netu tj. skoro sam nesto gledao na joutube kako covek vraca kod na kljuc sa nekom forom u autu. Pogledaj prvo to i probaj a onda se tek odlucuje sta ces dalje. Mozda upali:)

Link to post
Share on other sites

Gledao sam, ali sve sto sam nasao vezano je za kodiranje daljinskog otkljucavanja-zakljucavanja, nigde nema ovog mog problema. Meni rade tasteri za zakljucavanje - otkljucavanje- gepek, ali ne mogu da upalim auto, znaci prvi polozaj ok, drugi polozaj - kontakt ok, ali kad hocu da ga upalim ne reaguje.

Link to post
Share on other sites
  • 1 month later...

Ja sam izgubio jedini kljuc od auta.. Sta sad da radim? Radi se o kodiranom kljucu. Jel moram deltu da zovem ili ima neki drugi nacin. Ili mozda da se nekako dekodira komp da mogu sa obicnim kljucem bez koga da palim..

Link to post
Share on other sites