Zamena lanca


Recommended Posts

Zanima me ima li ko iskustva sa zamenom lanca... Auto ce uskoro nagurati 200.000km tako da mislim da je vreme za zamenu... Sta se sve menja sa lancem? Neka preporuka za servis gde se to moze strucno obaviti? Red velicina cene lanca i ostalih delova kloji se pritom menjaju?

Hvala

Link to post
Share on other sites

Čak i više traje...Istina da se minja kad se počne čut i to se minjaju samo vodilice...Filozofija starijih ljudi je da se lanac ne minja nikad, ali po meni prosječno trajanje lanca na nekom šestaku je 700 iljada...Dalje nebi riskira... ;)

Link to post
Share on other sites

Cuo iz price ;) , kilometraza je tacna... Zato i postoji forum, za otvaranje ociju :)

Cujem ponekad neki zvuk koji me asocira na spaner ili tako nesto, ali Bog ce utvrditi sta je s'obzirom da ceo zivot imam problema sa zvukovima koje sam jako tesko resavao... U Srbiji je glavni odgovor "pojacaj muziku" :)

Link to post
Share on other sites

Nemoj da je pojacavas,a lanac je prerano da menjas,ali samo je tvoja stvar da li ces ga menjati,mozes cak i motor da menjas ako zelis,sad ti vidi na sta ces trositi novac.

Link to post
Share on other sites
A sta mislis o tome da se promene te vodilice (ako vec one daju neki zvuk)?

Pa nije moguće da ti se već nakon 200 iljada čuju vodilice...Možda ti je celer justiran...O kojoj se liniji trice radi?

Link to post
Share on other sites
:) Mozes ovo malo da pojasnis? Pa auto je 2002, E46 restyle, motor M47, ne znam na koju seriju mislis?

E pa i mislija sam na e46 liniju...Justiranje celera znači da se na kompjuteru vraća kilometraža unazad, šta je ki šta svi znamo illegalno...Kod Golfa trice je to najčešći slučaj, pa se recimo dogodi da kupuješ, na celeru piše oko 200 iljada, a priša je još 3 puta toliko...Neznam koji je kod vas izraz za tako nešto...

Link to post
Share on other sites
A sta mislis o tome da se promene te vodilice (ako vec one daju neki zvuk)? Nije mi cilj bacanje para, samo volim da sve bude cakum pakum kako bih mogao da uzivam u voznji... :angry:

Nikad se ne zna, mozda je dao svoje.

Link to post
Share on other sites