Bmw hella smoked farovi,e30,e34,e32...


Recommended Posts

Imali ste prilke da vidite ovakva farove sa krstovima u nekim modelima bmwa.E pa to su Hellini originalni smoked lights i nisu bas jeftini.Ali uz veoma malo rada mozete jednostavno napraviti i vi ovakve farove sa znatnom manje novca.

Dakle:skinete farove sa vaseg automobila,skinete ih sa plasticnih nosaca,paziljivo skinete plasticne zabice za stelovanje farova(pozeljno je naprskati ih WD40).Onda Kratka svetla razmontirate,skinete socivo,sa zadnje strane ima 4 srafa.Kad ste sve razmontirali,potrebno vam je da skinete staklo.Neki to rade limarskim fenom,i vrelom vodom.Ali ja sam radio na drugi nacin,stavio sam u rernu,okreno na 250 stepeni i sacekao 5-7min,staklo posle ispadne kao lego kocka.Kada skinete staklo videcete onaj hromirani plastini deo koji stoji u faru.Njega skinite,nekom finijom smirglom izsmirglajte i ofarbajte mat crnim sprejom otpornim na visoke temperature.On kosta oko 300din i jedan je dovoljan za sve.Kada ste to sve uradili ocistite stari lepak sa fara.Zatim silikonom za sofersajbne(onaj crni silikon ima u farbarama) pazljivo izlepite plasticni deo fara pa,onda stavite deo koji ste malocas ofarbali u mat crno,pa onda staklo.Pritisnete staklo nekim ne mnogo teskim predmetom i sacekate da prenoci da se stvrdne lepak,potom vratite socivo i kratko svetlo je gotovo.

sto se tice dugih svetala tu je malo zeznuto.dakle ponovite postupak skidanja stakla,sa fenom rernom ili necim drugim,kad to uradite,u dugim farovima je potrebno ubaciti tzv, krst i ofarbati ga u crno mat da bi on bacao crni odsijaj na ogledalo fara i da mu zatamnjen izgled.Neki se brinu da nece dobro da svetle ti farovi,naprotiv svetlece jos bolje,jer to vam je prolika da ocistite sociva jer kad su ona prljava jako je slabo osvetljenje.

http://www.abrahamsmotorsport.com/images/e34hellab.jpg

http://img682.imageshack.us/i/hella02wa6.jpg/

http://img709.imageshack.us/i/hella03ll7.jpg/

http://img535.imageshack.us/i/hella06nr2.jpg/

http://img294.imageshack.us/i/hella07eu2.jpg/

http://img26.imageshack.us/i/p1010003c251d.jpg/

OVO SU POTREBNI KRSTOVI IZRADJENI PO ORIGINAL HELLINIM DIMENZIJAMA,samo je potrebno ofarbati ih u crno mat(sprej otporan na visoke temperature)

http://img696.imageshack.us/i/130320101161.jpg

http://img9.imageshack.us/i/130320101160.jpg

AKO NEKO NE MOZE DA SE SNADJE I DA NAPRAVI KRSTOVE IMAM IH JA...MOZE NA PM

Link to post
Share on other sites
  • 2 years later...

30e po jednom socivu ili faru sa jedne strane? Ako je i za kratko i za dugo 30e onda nije mnogo ali ako je za samo jedno svetlo onda se vise isplati kupiti druge farove za te pare...

Link to post
Share on other sites

Naravno, cista je glupost potrositi 30e na metalizaciju jednog fara kada za te pare i manje moze da se kupi komplet strana, kratko+dugo u super stanju..

Generalno mislim da ta metalizacija ( kako je vec oni zovu ), ne moze da se meri sa fabrickom, na oko deluje masno i talasasto, kod fabrike je ipak kao ogledalo...

Link to post
Share on other sites
  • 2 weeks later...

a koja je procedura za farove bez sociva u faru za kratko svetlo ?

ubacis isto krst, samo sto verovatno nije iste dimenzije pa bi morao da eksperimentises. kupi farove sa socivima, nisu skupi a progledaces.

Link to post
Share on other sites

evo bas ovih dana nesto cackam oko toga imam neki stari far vec otvoren pa se zezam ,pravim od kartona sablon dok ne pogodim velicinu pa cu posle da secem lim i da probam da spakujem to sve ,ako ispadne kako treba kacim slike :D

Link to post
Share on other sites

najpamtnije ti je da kupis farove ako neko ima da proda.... ne zajebavas se a resis posao

Link to post
Share on other sites
  • 2 years later...
  • 8 months later...