AC Schnitzer 335d Coupe najbrzi Diesel u Nardu


Recommended Posts

AC Shnitzer tjuner iz Ahena pokazuje mogucnosti BMW-ovog twin-turbo rednog sestaka 335d. Na High-Speed Eventu u Nardu, Italija, postignuta je maksimalna brzina od 288,7 km/h sto cini BMW 335d Coupe od AC Schnitzer-a najbrzi ulicni automobil sa dizel motorom. Svi delovi korisceni za postizanje brzinskog rekorda dostupni su za svaki BMW 335d i poseduju TÜV-sertifikat. Nakon revizije motora u Ahenu on sada isporucuje 310 PS.

ac-schnitzer-nardo-2009-02.jpg

ac-schnitzer-nardo-2009-03.jpg

ac-schnitzer-nardo-2009-04.jpg

ac-schnitzer-nardo-2009-05.jpg

ac-schnitzer-nardo-2009-06.jpg

ac-schnitzer-nardo-2009-07.jpg

ac-schnitzer-nardo-2009-08.jpg

ac-schnitzer-nardo-2009-09.jpg

ac-schnitzer-nardo-2009-10.jpg

Link to post
Share on other sites

Ovo svakako nije standardna veličina felne za E92 tako da u svakom slučaju nije bitno šta je pokazivao brzinometar. Nisu dakle koristili neke trikove sa felnama da postignu željenu brzinu, jer se svakako ovi rekordi priznaju kao zvanični samo ako su brzine merene daleko preciznijim i pouzdanijim mernim instrumentima. Ova brzina je izmerena GPS-om, tako da nema veze na kakvim i kolikim točkovima je auto vožen - brzinometar je svakako pokazivao drugačiju brzinu od prave, a sudeći po veličini ovih točkova rekao bih da je to bilo jedno 25 km/h manje ;)

PS. Iste su veličine felni, samo se čini se da su različite zato što su prednje gume za nijansu nižeg profila pa felne napred ostavljaju utisak da su veće od zadnjih. A valjda su morali da napred koriste niži profil i tako dodatno spuste nos auta kako ne bi poleteo na 290 km/h... :)

Link to post
Share on other sites

Je li brate ti bas volis da piskaras,tvoj stav izgleda kao da smo mi svi debili ovde,takvih je bilo ovde nije da nije ali se nisu bas proslavili.iskreno cenim vidim da imas sta da kazes ali kao sto rekoh tek si dosao na ovaj forum ali nekako se ponasas prepotentno

Uzivaj na forumu,izvini ako sam te uvredio ali tako izgleda,samo se malko spusti na zemlju i bice sve ok

A kao drugo otpor koji veliki tocak moze da napravi napravice ga pa merio ga gps-om dvd-em ili telefonom ili cime god tako da nisamo pali sa marsa a sigurno nisu ovi koji su merili to

Link to post
Share on other sites

Ok, znači treba prvo da provedem ovde jedno godinu dana pa tek posle da počnem da pišem ili prenosim ono što je tačno i istinito, a u medjuvremenu ne smem da iznosim mišljenje ako je suprotno nekima sa dužim stažom? Za tu "proceduru" nisam znao, a pročitao sam sva pravila foruma. Biće da sam nepismen... :)

Vidi druže, nema potrebe da me uporedjuješ sa "nekima" koji su ovde bili (pa su valjda oterani jer su bili nevaljali :rolleyes:) jer nisam došao ovde da merim patke i da prosipam pamet, nego da se družim i razmenjujem mišljenja i iskustva sa ljudima koji vole isti brend. Ima mnogo stvari koje sam pročitao po forumu a na koje bih imao prigovore i amandmane, ali to neću da radim upravo iz razloga da ne ostavim utisak da sam tu da pametujem i da pravim probleme moderatorima. Ne znam kako ko shvata moje komentare, ali jedno je sigurno - nisam ovde došao da bi nipodoštavao niti vredjao bilo koga jer to mi nije namera. A ako neki moj komentar povredi nečiju sujetu, onda to ne samo da nije moja namera, već nije ni moj problem.

Link to post
Share on other sites

Druze,samo ti nastavi kazem ti cini mi se da si ok momak ali prvi nastup ti je prepotentan samo to,tako je izgledalo,samo sam ti skrenuo paznju jer ruzno izgleda,ovde smo svi da se druzima i svima da bude lepo,samo skloni taj stav da samo ti sve znas i bice druzenje extra,kad smo vec kod druzenja ne znam odakle si uvek mozes da svratis na skupove da se licno druzimo,ima nas dosta koji se licno mnogo dobro poznajemo.

Bez ljutnje nisam mislio nista lose

Link to post
Share on other sites