Recommended Posts

bmw_1_series_m_10_cd_gallery.jpg

bmw_1_series_m_13_cd_gallery.jpg

bmw_1_series_m_15_cd_gallery.jpg

Iako informacija i najava o Motorsport verziji serije 1 postoje već poslednjih godinu dana, u realnosti do danas nismo videli njihovo ostvarenje. Ovih dana, naš fotoreporter je konačno uhvatio u kadru maskiran model serije 1, očigledno u završnoj fazi testiranja, i sudeći po onome što se sa slika može videti, naša procena je da se radi o prototipu M verzije najmanje BMW-ove serije.

U svakom slučaju postoji jako malo podataka o ovom automobilu. Ono što se pretpostavlja je da on svakako neće poneti oznaku M1 koja sve "čistokrvne" zaljubljenike u BMW asocira na legendardni kupe koji se može smatrati začetnikom celog M odeljenja. Obzirom da bi ovo bilo ništa manje od jeresi, ostaje pretpostavka da bi ovaj model umesto toga mogao poneti naziv BMW 1M.

Trenutno je najjači model iz serije 1 onaj sa oznakom 135i, koji ispod haube ima šestocilindrični turbo-motor sa 306 konjskih snaga. Imajući to na umu, ono što je sigurno je da ovaj novi model mora imati više snage pod haubom od aktuelnog modela 135i. Model sa slika svakako daje naznake da mu je upravo to cilj. Široki prednji usisnici za vazduh, prošireni trag na obe osovine kao i mesnate gume i velike felne koje skrivaju poprečno razbušene diskove velikog prečnika. Model sa slika ima "samo" dve izduvne cevi, ali bi konačan model svakako mogao da doda još par istih pod zadnjim branikom.

Sve u svemu, svidja nam se ono što vidimo, ali nam se još više svidja ono što sa ovih slika ne možemo videti. M verzija serije 1 će, kako saznajemo, pod haubom imati redni šestocilindrični atmosferski motor koji će voleti visoke obrtaje i imati zvuk koji podseća na aktuelnu verziju modela M3, a čija će snaga biti oko 340 KS.

Preuzeto sa sajtova Motortrend i Car and Driver

:)

Link to post
Share on other sites