STAZA ZA AUTO TRKE U STAROJ PAZOVI


Recommended Posts

STAZA ZA AUTO TRKE U STAROJ PAZOVI

U Staroj Pazovi je potpisan protoklol o saradnji između predsednika oštine Gorana Jovića i Zorana Stefanovića ispred korporacije “AMCO“ u vezi gradnje staze za auto-moto trke po standardima Formule 1. Izgradnjom autodroma s pomoćnim objektima, Srbiji se omogućava unapređenje auto sporta i pruža mogućnost dobijanja licence za trke Formule 1. a staropazovačka opština postaje još zanimljivija destinacija za privlačenje domaćih i stranih investicija.

Povodom potpisivanja protokola o saradnji između Opštine Stara Pazova i „AMCO“ korporacije u vezi izgradnje prvog autodroma u Srbiji, u Staroj Pazovi organizovana je konferencija za novinare, jer ova lokalna samouprava želi da svaki projekat bude transparentan i dostupan javnosti. U svom obraćanju novinarima predsednik opštine Goran Jović je rekao da je potpisivanje ugovora o saradnji, samo prvi korak u realizaciji tako, pored Kuće fudbala značajnog projekta. On sada nije želeo da precizira kada će se staza za auto-moto trke otvoriti ali je, naglasio da će opštinsko rukovodstvo učiniti sve da pruži kompletnu logisitčku podršku investitoru. Takođe, je dodao da opština ne može da obeća da će se održavati trke Formule 1 jer je to stvar države i vlasnika autodroma, ali svakao želi da stvori mogućnosti da to bude ovde moguće. Zoran Stefanović, nosilac projekta Stefan technology park je podsetio da je kod njih priča o izgradnji staze za auto-moto trke krenula pre dve godine i da su bili u pregovorima sa jednom drugom opštinom, ali su se ipak opredelili za Opštinu Stara Pazova. On je naglasio da je ovde lokalna samouprava bila ekspeditivna i veoma korektna u dosadašnjim pregovorima. - Sve što su rekli ispoštovali su. I ova se opština na mapi Srbije nalazi kao jedna od najatraktivnijih -, rekao je Zoran Stefanović i dodao da ovde za svoj projekat imaju sve preduslove. Dugoročno gledano, projekat izgradnje autodroma koji je 2008. godine uradila arhitekta Tanja Tintor podrazumeva izgradnju staze na kojoj se mogu voziti trke Formule 1 i da ova investicija ni za deset godina neće izgubiti na svom značaju. Stara Pazova je investitoru ponudila nekoliko lokacija, te će konkretizacija projekta, po rečima Stefanovića, zavisiti od lokacije koju odaberu. U kratkoj prezentaciji projekta Stefanović je istakao da će izgradnja teći u tri faze, dok je rok za završetak prve i druge 2011. godina kada mogu da počnu i prva takmičenja. Prema dosadašnjem dogovoru staropazvačka opština će ovezbediti lokaciju , dok će izgradnju ovog kompleksa finansirati investitor sa svojim partnerima iz inostranstva. Dužina staze, po projektu će iznositi 3538,57 metara a dužina staze za klupska takmičenja biće 2542,66 m, dok će dužina startnog pojasa iznositi 807.21 m. Širina staze na startu je 15 m a na ostalim delovima 12 metara. Na stazu će se ulaziti iz 5 pravaca a glavna tribina će moći da primi oko 20 000 gledalaca, dok će sa strane postojati nasipi kao prirodna gledališta. Svakako ova investicija će doneti višestruku korist i žiteljima staropazovačke opštine, što pokazuju i svetski primeri gde takve staze postoje.

Izvor Sremske novine

četvrtak, 22. April 2010.

media_4_1.jpg

media_4_3.jpg

media_4_4.jpg

Link to post
Share on other sites

Jaoooo opet Stefanovic! Nije mu uspelo da "udje u F1" pa je sada nasao druge ovce, sa sve fotografisanjem ispred skica virtuelnog bolida virtuelne ekipe USF1. Aman ljudi taj covek je prevarant i ponovo prosipa neku demagogiju. Kakva crna staza od 3.5 km a pravac 800m? Na sta ce to da lici? Dajte molim vas. To ce da bude kao Navak, gomila asfalta bez veze nabacana. Ali ovi ljude koriste to kao poligon pa nije ni bitno. Ako je naprave ikada tu stazu to moze da se koristi samo za trke dvokolica eventualno za nas "sampionat".

Ovaj covek je neunistiv sa svojim glupostima. Pokusava sve bez dinara da uradi. Gde su ti sponzori? Ako neko ulaze pare, treba da ima makar reklamu prilikom potpisivanja ugovora.........Ma opet sarena laza.

Link to post
Share on other sites
  • 2 weeks later...